Neen aan het wisselsysteem van huishoudhulpen bij OCMW Holsbeek

Triestig

/ #22 Wie wordt hier beter van ?

2013-06-20 15:07

De huishoudhulp?
Beseffen de personen die dit beslist hebben wel hoeveel stress dit geeft bij de huishoudhulp?
Je werkt ergens (vaak al jaren) en van de ene op de andere dag, kondigen ze aan dat je vanaf volgende week op 8 à 10 nieuwe plaatsen gaat werken. Allemaal nieuwe gewoontes en voorkeuren van klanten leren ... Bovendien pakken ze het niet een beetje menselijk aan door bv om de 2 maanden 1 dag te wisselen, neen ... de 'big bang' alles ineens. En dit vlak voor de vakantieperiode, terwijl iedereen met een gerust gemoed in verlof dacht te gaan?
Dit is geen straf wegens slechte prestaties, neen ... want ze vertelden je een week ervoor nog hoe goed je bezig was. Voor een individueel gesprek of overleg was blijkbaar geen tijd, terwijl dit blijkbaar al maanden geweten was bij het OCMW.
En om het helemaal leuk te maken, smijten ze binnen minder dan 2 jaar het schema nog eens door elkaar.
Proficiat OCMW, dit is niet hoe je met mensen omgaat waarvan je verwacht dat ze met plezier komen werken.

De klant?
Je kent de persoon die bij u komt helpen, dus je hebt er vertrouwen in. Je kent elkaars gewoontes, weet wat er verwacht wordt, kijkt uit naar een bekend gezicht, ...
Ik begrijp dat als je al wat ouder bent of ziek, dit zeer belangrijk is.
Maar ook als je gaat werken en je iemand alleen in je huis laat. Een woordje uitleg is wel fijn denk ik of moet de huishoudhulp zelf maar op zoek naar het nodige poetsgerief? Dit is als ze al binnen geraakt natuurlijk … of moet binnenkort half Holsbeek weten hoe je hier binnen geraakt? Dus moet ik verlof nemen die eerste dag of hopen dat de huishoudhulp zo goed wil zijn om eens ’s avonds (tijdens haar vrije tijd) langs te komen.

Het OCMW?
Dit straalt geen vertrouwen uit in het eigen personeel en de klanten. Ik hoop dat diegenen die dit beslist hebben morgen te horen krijgen dat ze hun job ergens anders mogen gaan uitvoeren, tussen nieuwe collega’s. Startdatum volgende week. Verlofplanningen al afgesproken met de huidige dienst? Spijtig. Denk je dat het veel stress gaat geven? Spijtig. Gaat het lang duren eer je weer op je gemak naar het werk gaat? Spijtig, maar als het zover is, begint het circus opnieuw …

Vandaag 20 juni is het de 'Dag van de schoonmaak', 'k ben eens benieuwd hoe ze dit gaan goedmaken ...