Wertheimpark

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Wertheimpark.


Gast

#1

2013-07-25 15:58

I think the proposed plan is fine.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2013-07-28 10:45



Gast

#3

2013-07-30 15:41

Plannen Wertheimpark en Plantage Middenlaan zijn zoveelste voorbeeld van zinloze veranderdrang in dit land + deze stad. Het is allemaal nog geen 2 jaar geleden op de schop geweest. Geef ons geld uit aan zinvolle dingen, bv. schoolzwemmen.

Gast

#4 Slechtste plan ooit

2013-07-30 20:07

Dit plan valt werkelijk in de categorie : domste zet ooit. Zowel Wertheimpark en Hortus zijn monumentale parken die ieder apart prachtig en stijlvol zijn. De wanstaltige dimensie van deze unificatie zal uitsluitend overlast bezorgen, en logistiek tot astronomische problemen leiden. Dit mag, kan, en zal niet doorgaan. Ik zal met alle buurtbewoners alles doen om dit plan af te laten blazen. Er worden op dit moment juridische stappen voorbereid ingeval stadsdeel centrum de gnoemde bezwaren als wassen neus zal gaan beschouwen en haar zin zal trachten door te drijven. Als dit weer een gedrocht moet worden a la Noord Zuidlijn en restauratie Rijksmuseum wordt het werkelijk tijd om de gemeentelijke plannen op hun juridische merites t gaan beoordelen. Op dit moment is er afgezien van de wethouder van dienst geen zinnig mens te vinden die dit plan relevant, zinnig of de moeite waard vindt. Dat dit plan in de vakantieperiode ter commentaar wordt aangeboden in de hoop dat de burgers er onvolioende weet van hebben en het als hamerstuk door de Raad kan worden gestuurd is een veeg teken. Mocht het stadsdeel de moed hebben dit plan te willen bespreken, hetgeen ik betwijfel, wens ik daarvan op de hoogte te worden gehouden op mbloemgarten@gmail.com
Buurtbewoner

#5 Re: Slechtste plan ooit

2013-08-06 19:56

#4: - Slechtste plan ooit 

Helemaal eens

 


Gast

#6

2013-08-13 10:58

Handen af van de mooiste plekken van Amsterdam

Gast

#7

2013-08-13 13:58

Onderschrijf deze petitie van harte. Ben van mening dat dit onzinnige plan niet alleen onnodig bereikbaarheids problemen zal opleveren alsook een onverantwoorde (dus onacceptabele) verkwisting is van gemeenschaps gelden in deze tijden van schaarste en crisis

Gast

#8

2013-08-13 15:45

Blijf af van de parken en de groen !
Evert

#9

2013-08-13 16:15

Een tram die dwars door het park gaat ... onzalig en gevaarlijk!!
oftewel
Een park waar een tram dwars doorheen rijdt ... gevaarlijk en onzalig !!
Niet doen !!
Rapenburger

#10 Fine project

2013-08-13 18:08

#1: -

Het is een geweldig plan, om eens een ander geluid te laten klinken. Een groter groen gebied; het is geweldig!!! Het is voor ons als bewoners van de Rapenburgerstraat een nare toestand dat al die auto's, vrachtwagens (!) en verdwaalde toeristenbussen (!) door de Muiderstraat rijden sinds de omkering van de rijrichting in onze straat. Zelfs verkeer dat doorrijdt op het fietspad richting de Valkenburgerstraat! We hadden gevraagd aan de gemeente dat er een groter bord kon worden geplaatst bij de kruising van de Plantage Middenlaan en Plantage Parklaan om het verkeer om het park heen te leiden naar de Anne Frankstraat in plaats van naar de brug bij de Hortus Botanicus en vervolgens door de Muiderstraat en de Rapenburgerstraat, die bovendien in een 30-km gebied liggen. Dat zal straks enorm verminderen en daar zijn wij blij mee. Een tram en een fietspad door het groen is heel goed en het groen dempt het geluid ook nog eens. Het park blijft bestaan en zo ook de Hortus; geen probleem dus. GOED PLAN!!!

Frits van Veen

#11

2013-08-13 21:17

Het verkeer door de Rapenburgerstraat zal juist toenemen, doordat het verkeer dat van de Nieuwe Herengracht komt alleen nog via die route weg kan komen. Het gaat niet alleen om auto's van bewoners en bestelbusjes van de post, maar ook om de vele vrachtwagens die dagelijks boekengroothandel Erasmus aandoen.

Ook de winkels in de Muiderstraat kunnen dan alleen nog maar via deze route (via Nieuwe Herengracht en daarna weg via de Rapenburgerstraat) bevoorraad worden.

Uw probleem zal dus niet verkleind worden, maar juist verergerd.

Overigens zijn de initiatiefnemers van deze petitie, en ik neem aan ook de meeste ondertekenaars, hartstochtelijk voor meer groen.

 


Gast

#12 Re:

2013-08-14 13:37

#11: Frits van Veen -

Het verkeer van de (winkels) van de Muiderstraat die nu al IN de Muiderstraat rijden, kunnen maar één kant op, namelijk door de Rapenburgerstraat, dus dat blijft hetzelfde. Alleen het verkeer dat door de Nieuwe Herengracht rijdt zal straks niet meer over de brug bij de Hortus weg kunnen. Maar dat is alleen bestemmingsverkeer en niet zoals nu verdwaalde bussen en doorgaand verkeer dat vanuit de Plantage Middenlaan komt. Dát gedeelte zal dus wel degelijk afnemen.

buurtbewoner

#13

2013-08-17 11:52

Heerlijk groen aan het wandelen en dan ineens een ambulance die erdoorheen scheurt en dat niet 1 keer per dag hoor maar vele malen want het is de route van de ambulance via de IJtunnel naar het BovenIJziekenhuis. Dat weten wij als buurtbewoners maar al te goed. Supergevaarlijk niet doen slecht plan!


Gast

#14

2014-07-01 10:16

Het is belangrijk dat het Wertheimpark haar oorspronkelijke plaats in de geschiedenis van Amsterdam en met name van de Plantagebuurt blijft behouden, inclusief het monument van Wolkers.