Stop Benchmark met ROM

Stop Benchmark met ROM / Mededelingen / Oproep om klacht in te dienen tegen leidinggevenden en/of bestuurders tegen hervatting aanlevering ROM-behandelinformatie / Opmerkingen

Heleen

#1

2018-03-07 08:31

Kwestie van verkeerde vertaling en  gebruik van de term "Informed Consent". Vertaal dit met geinformeerde toestemming en  niet met veronderstelde toestemming.


Gast

#2 Met de AVG wordt het nog duidelijker (en negeer alles wat GGZ Nederland zegt...)

2018-03-07 16:10

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
Dit betekent sowieso dat van alle informatie die aan derden wordt verstrekt vóóraf toestemming moet zijn verkregen van de cliënt. Dus ook voor aanlevering aan DIS. Doe je het niet, kan dat tot zeer hoge boetebedragen oplopen!

En dat GGZ Nederland oproept om aanlevering te continueren verbaasd me niks. Naast het feit dat het een onbetekenende club is (die vooral zichzelf belangrijk vindt) laten ze wederom zien incompetent te zijn. Waarom worden ze überhaupt geciteerd of gevolgd? Niet serieus nemen blijkt maar weer...


Gast

#3

2018-03-08 20:13

Beste heer Oosterhoff, ik dank ik voor bovenstaande oproep - die ik van harte ondersteun. Het zou inderdaad mooi zijn wanneer iemand een tuchklacht wil indienen teneinde daar aan ook jurisprudentie te kunnen ontlenen.