Geen kerk!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen kerk!.


Gast

#51

2014-11-19 21:51

Ik woon hier omdat het rustig is. Ik wil niet dat mijn rust hierdoor wordt verstoord!
Bewoners Nellestein

#52 Re:

2014-11-20 06:54

#50: -  

Openbaar maken is een keuze die je als ondertekenaar hebt. Wanneer je aanvinkt 'niet openbaar' betekent dit dat je naam niet zichtbaar is voor anderen op hun scherm.  


Gast

#53

2014-11-21 08:19

Totaal niet nodig, hier op deze locatie een kerk te hebben staan, nabij Kraaiennest staan er al genoeg.
Laat het aldaar maar een kerken-centrum worden.

Gast

#54

2014-11-21 23:36

Belachelijk idee!!!!!!!

Gast

#55

2014-11-21 23:41

Het mooie rustige nellestein zal hier mee ten onder gaan! Vreselijk...! 3x per dag met een enorme geluidsoverlast, overlast van alles auto's en grote hordes mensen, ondenkbaar!!


Gast

#56

2014-11-22 14:31

Waarom een kerk in onze wijk voor een bevolkingsgroep die (tot nu toe) ondervertegenwoordigd is binnen onze wijk? Daarbij is er al een parkeerprobleem voor bezoek maar ook voor bewoners binnen Nellestein. De bouw van een kerk, het bouwen van een ondertunnelde A6 en ook ook nog eens de bouw van brandweerkazerne. Wanneer stopt de overlast?? En wat betekent dit voor de verkoopprijs van onze appartementen die toch al moeilijk in de markt liggen? Vroeger was Nellestein de goudkust van zuidoost, maar die tijd is helaas al heel lang voorbij. En met zo'n kerk zal die tijd ook echt niet terug komen, hoe goed we ons best ook doen.
Kortom, geen kerk in Nellestein!!!!
Blije Nellesteinbewoner

#57 Maar wat dan?

2014-11-22 21:25

Zo'n kerk in de wijk lijkt me geen goed idee. Er zal niemand van de wijk daar naar toe gaan, dus voor de wijk heeft het geen toegevoegde waarde.

We hebben al een tekort aan parkeerplatsen, en vele parkeerplaatsen voor de bezoekers worden dan zelfs nog gebruikt door bewoners, omdat er ook geen plek is voor hun auto's. Dus nog minder plekken voor de bezoekers.  Als er dan nog eens zo'n kerk bij komt, hou je helemaal geen plek meer over en zullen de bewoners zelfs hun auto in andere wijken aan de andere kant van de snelweg hun auto gaan parkeren, waarmee je diegene die daar wonen dus ook weer benadeelt.

Ook zijn er dan mensen die gebracht en gehaald zullen worden door taxi's, dus dat geeft ook al veel over last. En dan heb ik het nog niet eens over de grote groepen mensen die er dan voor de deur zullen gaan staan om bij te kletsen oid.

 

Dus een kerk? Nee dat dacht ik niet. Maar ja wat moet er dan komen? Een supermarkt? Lijkt me ook niet echt handig aangezien de vorige supers niet echt veel klandizie hadden, maar ok stel er komt een Deen of Ah of zo iets, (een super met normale spullen) dan blijft dat niet onopgemerkt, en zullen er ook mensen van andere wijken heen komen met auto, dus alweer een parkeer probleem. Denk dat dat eigenlijk nog wel mee gaat vallen, maar toch. Bovendien we hebben in de wijk een SRV wagen rondrijden die het nodige verkoopt.

Blijft over een buurthuis. Dat is waar we behoefte aan hebben in de wijk. Een plek waar we elkaar kunnen leren kennen en bijpraten, kaarten of iets anders leuks met elkaar kunnen doen. Moet er natuurlijk wel wat vaker iemand aanwezig zijn dan in het vorige buurthuis, want die was ook heel vaak gesloten.

 

Kortom: tegen een kerk, maar voor een buurthuis.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-11-24 10:19



Gast

#59 Waar is dan die SRV-wagen, niet op Liendenhof in ieder geval. Is hier in geen jaren meer geweest.

2014-11-24 10:22

Gekke Henkie

#60 Re:

2014-11-25 20:50

#48: -  

Hardgrondig mee eens. De verloedering die Nellestein de laatste jaren opgedrongen heeft gekregen door het stadsdeel en zijn vazallen bij Rochdale zal nooit plaatsvinden in de voortuinen van de bedenkers van die verloedering die zetelen op de burelen van stadsdeel en Rochdale. Nellestein gaat heel hard achteruit, ten koste van het woongenot van de bewoners, en zeker ook de individuele particuliere appartementseigenaars. Die leveren, los van de crisis, zwaar in: gaan stadsdeel en Rochdale dat compenseren? De vraag stellen is hem beantwoorden. 

En, om ontwikkelingen zich ten goede te laten keren.... Wanneer gaat Rochdale over tot wederverkoop van haar woningvoorraad zoals ooit in VVE's voorgespiegeld? Of gaat ze openlijk met de billen bloot om de VVE's te laten weten dat dat erg moeilijk zo niet onmogelijk is en geeft ze toe dat ze destijds (bij de start van de verhuur van haar leegstaande appartementen in de sociale sector) de VVE's op het punt van de wederverkoop eigenlijk voorgelogen, of toch minstens 'onvoldoende geinformeerd', heeft en haar toenmalige desinvestering nu afwikkelt over de ruggen van de individuele eigenaars e.a. oorspronkelijke Nellestein-bewoners?

 

 

 

Nellestein

#61 Omgevingsvergunning bouw kerk Leksmondplein 5, Nellestein geweigerd, is in strijd met regels

2014-11-26 12:44

Punt 3: Geweigerde omgevingsvergunningen voor de activiteiten planologisch strijdig gebruik, bouwen, kappen, slopen en brandveilig gebruik: Leksmondplein 5 (Olonr. 1460395, d.d. verzending besluit 20-11-2014) – 1108 EL Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening t.b.v. het oprichten van een kerkgebouw. https://www.facebook.com/NellesteinGaasperplas

http://www.zuidoost.amsterdam.nl/ actueel/nieuwsberichten/bekendmakingen/2014/week-48/activiteiten-fysieke/

Twinkeltje

#62 kerk in Nellestein

2014-11-27 12:36

Dit kan toch niet zomaar, de overlast die het gaat veroorzaken. Natuurlijk moet iedereen vrij zijn in het beleven van zijn of haar religie. Het moet alleen niet zo wezen dat omstanders daar overlast van hebben. Nellestein is een woonomgeving die een bepaalde bestemming heeft, wonen in rust en in een groene omgeving nabij de gaasperplas. Er zijn in Zuidoost vast wel andere plekken waar men geen overlast veroorzaakt en vrij religie kan beoefenen. Inderdaad kan er een andere bestemming voor het pand worden bedacht zoals bij. winkel/stomerij/wasserij/verzorgen van maaltijden enz. dit n.a.v. allerlei verdere plannen binnen Nellestein.


Gast

#63

2014-12-06 17:27

Kerk voegt helemaal niets toe voor buurtbewoners en zal alleen maar overlast veroorzaken. Er zijn in het kantorengebied veel betere locaties te vinden.

Gast

#64 Re: Waar is dan die SRV-wagen, niet op Liendenhof in ieder geval. Is hier in geen jaren meer geweest

2014-12-11 01:25

#59: - Waar is dan die SRV-wagen, niet op Liendenhof in ieder geval. Is hier in geen jaren meer geweest.  

 Tot niet zo lang geleden reed die door de wijk heen over het fietspad, komende vanuit de richting metro langs Leerdamhof. Hij zal nu ongetwijfeld een stuk verderop rijden aangezien dat fietspad overhoop ligt, want ik heb hem ook al een poosje niet meer voor de deur gezien.


Gast

#65

2015-09-25 15:21

Omdat een kerk geen toegevoegde waarde voor Nellestein betekent.