de Lind in Oisterwijk moet GROEN blijven!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie de Lind in Oisterwijk moet GROEN blijven!.


Gast

#26

2014-08-31 17:49

Goed initiatief, er is al volop asfalt en steen

Gast

#27

2014-09-01 06:42

Sluit mij graag aan bij deze petitie. Er zijn inderdaad genoeg andere mogelijkheden om activiteiten te houden zonder het grasveld op de Lind te gebruiken. Ik heb het altijd ook levensgevaarlijk gevonden als je kinderen bij je had. Was altijd bang dat ze de drukke weg voor de Joanneskerk zouden oplopen. In deze tijd komt er ook nog een ander punt bij. nl. de vele en heftige regenval. Gaan we dit stuk verharden, dan krijgt het water weer minder kans om in de bodem te zakken, wat zeker niet wenselijk is.
Nico

#28

2014-09-01 09:13

Het is toch van de zotte dat men een 'evenmentenplein' heeft aangelegd (Lindeplein), om dat doel vervolgens onmogelijk te maken door er lelijke waterbakken te plaatsen. Daar zou dan een schitterend en gezellig, goed bruikbaar, groen dorpsgezicht voor moeten wijken. Haal die waterbakken van het Lindeplein weg en houdt daar de belastende evenementen, eventueel in combinatie met bijvoorbeeld het verharde deel van de Lind en de Dorpsstraat. Minder belastende evenementen die op de verharde delen plaats kunnen vinden, waarbij de bezoekers het gras kunnen gebruiken om heerlijk op te zitten/liggen (kijk bijv. eens bij het Biermatinee), zijn wat mij betreft dan nog steeds welkom op het Lindeind en de Lind.

Daarnaast ben ik het eens met het belang van de regenwater afvoer en het historische en kenmerkende beeld van het hele stuk achter het Raadhuis.


Gast

#29

2014-09-01 13:31

Er zijn andere plaatsen genoeg die leegstaan , bvb tegenover de meubelfabrikant, en parking is er genoeg daar, , het is voor iets dat Oisterwijk de groene parel benoemt wordt, en laat alles maar groen , wat groen is, geen beton

Gast

#30

2014-09-01 19:22

Ze zeggen dat Oisterwijk het groene hart is zorg dan ook dat het zo blijft.
Er is al genoeg beton en het ziet er niet uit dus laat het aub gras blijven.


Gast

#31

2014-09-02 06:11

Good work,great job
Keep the Lind green!

Gast

#32

2014-09-02 08:26

geen verstening kop lind.laat historisch centrum oisterwijk groen blijven!

Gast

#33

2014-09-02 18:29

Neem een voorbeeld aan Hilvarenbeek. Daar wordt van alles georganiseerd op het plein en desondanks heeft men het besluit genomen om het altijd gras te laten zijn i.p.v. al die verharding. En mocht het een keer nodig zijn, dan zaait men gewoon opnieuw in. Geen centje pijn dus. Bovendien is het beleid dat men zo veel mogelijk regenwater op de plek in de grond wil laten zakken waar het valt. Als men door wil gaan voor de groenste stad, dan moet men het plein niet vol stenen leggen, alleen maar om de cafe's tegemoet te komen. Van mij mogen ze de hele lind afsluiten om er een echt plein van te maken. Er zijn best wel andere plaatsen te verzinnen waar de activiteiten die nu op het grasveld plaatsvinden, gehouden kunnen worden. Gebruik je verstand en laat je niet altijd leiden door het geld, want dat maakt je toch niet gelukkiger.

Gast

#34

2014-09-03 08:56

Een van de redenen dat wij ons recreatie huis in Oisterwijk kochten is de mooie Lind.Een mooier Dorpscentrum hebben wij niet in Braband gevonden.Moeten we Moergestel achterna met zn totaal versteende plein vol auto.s?Of Oirschot, waar het maar net goed gaat? Nee Toch?

Gast

#35

2014-09-03 13:40

Er is al asfalt ,beton en steen genoeg . We doen mee met de groenste stad? Hoe kan dit samen gaan.

Gast

#36

2014-09-03 14:10

helemaal mee eens

Gast

#37

2014-09-03 19:04

Sinds 1998 hebben wij een bungalow in Oisterwijk.
Al die tijd heeft de Gemeente vreemde opvattingen en of verkeerde uitspraken. Dit is er ook weer zo een.

Het liefelijke centrum moet zo blijven, succes met jullie actie.

wim van der Hoeven


Gast

#38

2014-09-03 19:19

Aktiviteiten svp op verschrikkelijke plein achter het mooie exVVV-huisje, dan kan die onoogelijke waterpartij verdwijnen. Of op parkeerplaats langs het spoor of op de onmetelijke ruimte bij KVL.

Gast

#39

2014-09-04 07:57

De Universiteit van Wageningen heeft onderzocht hoe groen Nederlandse steden binnen de bebouwde kom zijn en komt tot de conclusie dat het groen sinds 2009 niet is toegenomen. Waarom dan het grasveld verharden. Daar komt bij dat de meeste mensen dit veld groen willen houden. Nog een conclusie uit het rapport: "Groen heeft een positief effect op de gezondheid van mensen. Het vermindert luchtvervuiling en groen dempt geluidhinder. Een belangrijke functie is ook de waterberging bij zware regenval en verkoeling als het warm is." Dit stuk Lind verharden vanwege commerciële belangen gaat dus ten koste van meer dan alleen het gras.
Renata
Gast

#40 Groen

2014-09-04 15:48

Ons Oisterwijkse centrum heeft een unieke, groene uitstraling. Als het Lindeind voorzien gaat worden van bestrating gaat dat voor altijd verloren. Grote tenten, wegafsluitingen, de horeca kan er blij mee zijn. Als voorbeeld: De kerstsfeer met de mooie verlichting wordt pas echt ervaren vanaf het Raadhuis. De kerststal komt ook niet meer tot zijn recht. In plaats daarvan kijken we een maand lang naar een dichte tent, volle en lege biervaten eromheen. Kinderen kunnen heerlijk schaatsen, maar het zal hun weinig uitmaken om dat op een adere plek te doen. En alternatieven zijn er echt wel te vinden. En wij wandelen met trots door ons mooie Oisterwijkse centrum, waar we allemaal zuinig op zijn! 

Betrokken Oisterwijker

#41 Groen op de Lind

2014-09-04 16:57

De z.g. "kop van de Lind" maakt onderdeel uit van het door het Rijk beschermd dorpsgezicht. Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor het behoud van de beschermde waarden. In het recente bestemmingsplan Centrum Oisterwijk en het Beeldkwaliteitplan is het betreffende onderdeel als groen aangeduid. Beide documenten zijn ca een jaar geleden door de gemeenteraad vastgesteld. Het college heeft nog niet zo lang geleden besloten dat de kop van de Lind groen moet blijven. Opponenten wijzen graag op de kosten van herstel van het gras nadat de kermis is vertrokken en de schaatsaccomodatie is afgebroken. De burger wordt vaak voorgehouden dat "de vervuiler betaalt". Waarom worden die kosten niet in rekening gebracht aan degenen die met hun attracties het grasveld hebben beschadigd ? De kermisattractie zijn in grootte, hoogte en gewicht zodanig toegenomen en voor het aanvoeren en opbouwen daarvan zijn dermate zware voertuigen nodig dat het grasveld onaanvaardbaar zwaar wordt belast. Rijplaten kunnen dat niet voorkomen. Zeer belangrijk is dat moet worden vastgesteld dat de schaal van die zeer omvangrijke kermisattracties in hoge mate conflicteert met de kleinschaligheid van de betreffende stedelijk ruimte. Degenen die belast zijn en verantwoordelijkheid dragen voor de ruimtelijke ordening in de gemeente Oisterwijk zullen dat kunnen beamen. Al enige jaren wordt gesproken over een andere locatie voor evenementen die het belangrijke groene deel ernstig verstoren. Dat geldt ook voor de schaatsaccomodatie die met name het aantrekkelijke beeld van het betreffende dorpsbeeld in de winter- en Kerstperiode volledig teniet doet. Voor deze accomodatie is zeker een andere locatie te vinden. Denk aan het terrein voor en naast het leegstaande pand waar Insaid in gevestigd was. De kennelijk ook belangrijk geachte tapkast kan dan in het gebouw zelf wel een plaats vinden. Ook het weinig gebruikte parkeerterrein langs het spoor, braakliggende percelen aan de Beneluxstraat en de Schijfstraat en de mogelijke locaties op en nabij het KVL terrein bieden mogelijkheden voor degenen die bereid zijn prioriteit te geven aan het behoud van het groen op de kop van de Lind.

Een geboren Oisterewijker

#42

2014-09-04 20:59

Zullen we dan toch maar verhuizen naar Hilvarenbeek ?

Een Brabander

#43 Groen kop van de Lind

2014-09-04 21:24

Zoals Oirschot, Hilvarenbeek, Eersel e.d. Is Oisterwijk een zeer karakteristieke Brabantse plaats.

Voorstel om van de kop van de Lind een "Frans pleintje" te maken getuigt niet van kennis en gevoel van Brabantse historie en cultuur ! En wat wordt bedoeld met zo'n Frans pleintje ? Platanen, petanquebaantje en mannetjes met baretten in de schaduw van de bomen ! En dat zou dan moeten passen in het Brabantse ! Het moet toch niet gekker worden!


Gast

#44 De groenste gemeente

2014-09-04 21:29

Zullen we de jury die over de groenste gemeente moet beslissen, maar eens gaan inlichten over de plannen van de coalitiepartijen, voordat men tot onzalige besluiten komt ?

Stadsomroeper

#45 Groene "kop" moet blijven!

2014-09-05 07:03

Geen "groen op de schop" maar een schop onder de kont van gemeenteraadsleden die zich voor het karretje van de horeca laten spannen. Er zijn heel wat onderwerpen die nu nauwelijks aandacht krijgen van de raad door de politieke spelletjes die worden gespeeld en die niet in het belang zijn voor het merendeel van de burgers van Oisterwijk.

Archivaris

#46 Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Centrum Oisterwijk

2014-09-05 11:11

Op 27 juni 2013 heeft de gemeenteraad het Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Centrum Oisterwijk vastgesteld. Daarin is vermeld: "De gemeente Oisterwijk is "de parel in het groen". Dat betekent dat het groen in elke verschijningsvormwordt gekoesterd en behouden".

Beeldkwaliteitplan van het Centrum Oisterwijk is te beschrijven aan de hand van een drietal begrippen: behouden wat goed is, versterken wat beter kan en accepteren dat niet alles mogelijk is.

Op 18 september 2013 heeft het college een besluit genomen: "Gemeente kiest voor groen Lindeind".

Met ondermeer voornoemde informatie weet de burger van Oisterwijk hoe het gemeentebestuur denkt over met name het groen in het centrum, wat er wel en niet kan.

Nu maar afwachten of die burgers niet teleurgesteld worden door de vertegenwoordigers die zitting hebben in de gemeenteraad.


Gast

#47

2014-09-05 12:38

Is het de oisterwijkers genoeg bekend, dat zij een petitie kunnen ondertekenen om hum mooie centrum groen te houden? Om mij heen merk ik dat te weinig mensen dit weten. Dus...... Op de barricade ermee!!!

Aad

#48 Re: Groene "kop" moet blijven!

2014-09-05 14:00

#45: Stadsomroeper - Groene "kop" moet blijven! 

 Ik het hier geheel mee eens.

Aad

#49 Re: Groen op de Lind

2014-09-05 14:02

inwoner 152

#50

2014-09-05 15:36

Aansluitend op reactie #47: en dat elke partner/huisgenoot achter een e-mailadres ook persoonlijk de petitie kan ondertekenen.