de Lind in Oisterwijk moet GROEN blijven!

DE LIND IN OISTERWIJK MOET GROEN BLIJVEN !

De column van Ineke Schoones in de Uitstraling van week 34 over de toekomst van het "Lindeind" is mij uit het hart gegrepen.Binnen de Gemeente Oisterwijk zijn er volop mogelijkheden om evenementen te organiseren en als men de Dorpsstraat, de Stationsstraat en de Burg.Verwielstraat samen met het gedeelte van de Lind tussen het Raadhuis en de Dorpsstraat als kermisterrein gaat gebruiken is er ruimte genoeg om een aantrekkelijke kermis te plaatsen. Niemand heeft daar last van en alle genoemde straten zijn toch al afgesloten voor het verkeer tijdens de kermisdagen.

Bijna Lyrisch zijn Gemeente en Provincie over de mogelijkheden van het terrein van KVL, maar als er een evenement georganiseerd moet worden, dan moet en zal dat op het GROENE  HART van Oisterwijk.

De naam Parel van Brabant zijn we al kwijt en als we zo doorgaan moet de slogan Parel in het GROEN straks ook nog gewijzigd worden in Parel in het BETON.  Als de ontwikkeling van de weekmarkt doorgaat zoals de laatste tijd dan is er straks voor de marktkramen die nog nodig zijn volop plaats op het Lindeplein. Misschien het missertje van de waterbakken goed maken door ze op te ruimen?

Aan de Spoorlaan ligt een heel groot verhard terrein waarop dagelijks een handjevol auto's staan en dat voor 80% altijd en helemaal leeg is. Prima geschikt voor de Ijsbaan en andere evenementen, midden in het centrum en dicht bij het station. We hebben de Heisteeg en de Hondsbergselaan al helemaal laten verstenen en gaan we nu ook nog het HART van Oisterwijk verstenen? Ziet U al die auto's al geparkeerd staan op het "Lindeind" als er geen evenement is dat de ruimte in beslag neemt?Oisterwijk heeft behoefte aan een GROENE  LONG in een Parel in 't GROEN

"Bent U het met mij eens dat een verharding van het gazon op de Lind niet past bij de uitstraling van Oisterwijk?

Teken dan deze Petitie en laat onze Bestuurders weten dat wij het daar niet mee eens zijn.

Er is dan misschien een "kleine" kans dat onze Bestuurders eens rekening houden met wat er leeft onder de inwoners.

De ondertekenaren van de Petitie verzoeken het College van Burgemeester en Wethouders en de Leden van de Gemeenteraad van Oisterwijk het GROENE karakter van het centrum van Oisterwijk te behouden, het grasveld wat al decennia lang als een GROENE OASE een aantrekkelijk rustpunt betekent voor de Toeristische Gemeente Oisterwijk,  in stand te houden als een GROENE LONG en voor het organiseren van evenementen alternatieven te zoeken.

 

Rini van den Boer