Een diervriendelijke oplossing voor de zwerfpoezen van Aalst !
Zwerfkatten moeten weg in AalstIn Aalst kregen de buurtbewoners in de Elisabethwijk slecht nieuws: ze mogen niet langer voor de zwerfkatten uit de buurt zorgen. Die zorgen volgens het stadsbestuur voor te veel overlast. Nu dinsdag worden de katten opgehaald door het asiel, maar de bewoners vrezen dat ze ingeslapen zullen worden.

 Al 24 jaar zorgt Antonio voor de zwerfkatten in de Elisabethwijk. Alle poezen zijn onvruchtbaar gemaakt en zien er in goede gezondheid en verzorgd uit.  Indien nodig gaan ze ook met de diertjes naar de dierenarts.  Die poezen lopen daar al jaren en nu plots zouden ze voor overlast zorgen ?? http://www.tvoost.be/nl/2014-08-28/zwerfkatten-moeten-weg-in-aalst/#.VAGlL2OI9-D


Het Kattenplan (http://www.presscenter.be/nl/pressrelease/20120608/kattenplan-verplicht-de-sterilisatie-van-huis-en-zwerfkatten) voorzag nochtans het volgende : elke gemeente moet voor een contactpunt zorgen waar inwoners zwerfkatten kunnen melden, zodat ze gevangen, gesteriliseerd en weer vrijgelaten kunnen worden, of desnoods geëuthanaseerd. De gemeenten moeten ervoor zorgen dat de gesteriliseerde zwerfkatten gevoederd worden en dat ze beschutting hebben tegen extreme weersomstandigheden. De gemeenten moeten via een specifiek formulier bepaalde gegevens over hun zwerfkattenbeleid bijhouden.
Jammer genoeg werd dit deel niet omgezet in een koninklijk besluit.

 

Het is trouwens al veel langer bekend dat het 'verwijderen' van bestaande zwerfkattenpopulaties geen oplossing is !  Nieuwe zwerfkatten zullen het lege territorium innemen.  Trap - Neuter - Return (TNR) is de énige oplossing om het aantal zwerfkatten in de dijken en dit op een diervriendelijke manier !

 

 

 

De stad Aalst slaat duidelijk een andere weg in die niet diegene is die voorzien wordt in het Kattenplan !  Overleg is noodzakelijk want deze beslissing is NIET te begrijpen ! 

 

 

 

Met deze petitie zegen wij dan ook NEEN aan het weghalen van de zwerfkatten in de Elisabethwijk in Aalst !!