BEHOUD 'T OUDE HUIS in ZOETERMEER!

OUDE_HUIS_funda.jpgCopyright foto: Funda

 

Geacht gemeentebestuur van Zoetermeer!

 

U wilt ’t Oude Huis aan de Dorpsstraat nr 7, waarin tot voor kort het Stadsmuseum gehuisvest was, verkopen als kantoorpand of woning. Meerdere Zoetermeerse ondernemers willen het pand echter kopen om er activiteiten in te organiseren die voor het publiek toegankelijk zijn.

In de vorige raadsperiode is besloten ’t Oude Huis te verkopen. De opbrengst, destijds rekende u op zo’n 900.000 euro, zou ten goede moeten komen aan het vernieuwde Stadsmuseum.

Verkoop dit historische pand niet aan iemand die er gaat wonen of kantoor gaat houden! Het zou juist opnieuw een culturele of maatschappelijke bestemming moeten krijgen, of een toegankelijke bestemming zoals bijvoorbeeld horeca, slaapgelegenheid of vergaderlocatie.

Verkoop lijkt onvermijdelijk vanwege de ingeboekte inkomsten voor het nieuwe Stadsmuseum in het Stadshart. Maar verkoop het prachtige pand dan aan ondernemers met Zoetermeerse roots die er een bestemming aan willen geven waar de inwoners van Zoetermeer gebruik van kunnen blijven maken!

Laat ‘t Oude Huis een levendig onderdeel blijven van de Dorpsstraat. Laat uw hart voor de historie van onze stad, en die van de Dorpsstraat in het bijzonder, spreken!

Als het pand eenmaal is verkocht als woonhuis, is het niet meer toegankelijk voor de inwoners van Zoetermeer. Het staat nu te koop voor iets meer dan 1,2 miljoen euro. Voor drie ton meer dan begroot is het straks dus gewoon weg. Dat is eeuwig zonde!

Ga niet voor die snelle extra winst, trek de beoogde bestemming wonen en kantoor in, en geef Zoetermeerse ondernemers een kans om met een goed bod en een gedegen plan te komen, voordat het te laat is.

 

(Dankuwel voor het ondertekenen van deze petitie! Deze zal worden overhandigd aan het college van Zoetermeer tijdens de raadsvergadering van 18 februari 2019!) 


Margot Kraneveldt, fractievoorzitter PvdA Zoetermeer    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Margot Kraneveldt, fractievoorzitter PvdA Zoetermeer toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...