Afschaffen vermelden Jaarlijks Kosten Percentage in hypotheekofferte!

Wie a zegt moet ook b zeggen.

14 april vroeg ik aan mijn vakgenoten op Linkedin of het een idee was om een petitie te starten om de definitie 'Jaarlijks Kosten Percentage' in een hypotheekofferte af te schaffen. Voor velen een begrip die slecht uit te leggen is aan onze cliënten. Bovendien is het een totaal onvergelijkbaar begrip geworden, wat nou juist het doel was. Immers worden er aanvangskosten mee genomen in het Jaarlijks Kosten Percentage, die veelal geschat zijn, of door de ene bank wel worden mee genomen en door de andere bank niet. Zo krijg je behoorlijke verschillen en bovendien ontzettend veel verwarring.


Vele collega's bleken, niet bepaald verrassend, het hier absoluut met mij eens te zijn. Nou is mijn bereik op Linkedin best aardig, maar toch is het jammer dat er maar 1 reactie vanuit de bankwereld is gekomen. En deze reactie was eigenlijk een gevalletje van 'hier kunnen we toch niks aan veranderen, dus bespaar jezelf de energie' 'opgelegd door de AFM en Europa, verloren zaak'. Daar ben ik dan weer allergisch voor. 

Oftewel ik pleit nogmaals voor het afschaffen van het vermelden van een jaarlijks kosten Percentage in de hypotheekofferte van een consument. Een vermelding die louter zorgt voor verwarring en nog meer vragen dan dat het antwoorden geeft. 
EN/OF
als dit Europees technisch onhaalbaar blijkt te zijn. Een uniforme uitleg/berekening, geschreven in Jip & Janneke taal (en nee IK ben geen tekstschrijver, marketing goeroe of Communicatie expert), voor alle banken hetzelfde. Desnoods met plaatjes, tekeningen, of wat dan ook. Maar gewoon een DUIDELIJK VERHAAL

De uitkomst van deze petitie zal ik onder de snufferd duwen van alle geldverstrekkers die we in ons midden hebben. En mocht er onvoldoende gehoor aan worden gegeven, dan zij het zo..... heeft het me een stukkie schrijven van 10 minuten gekost... ;-) Anyway bedankt!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Ruben Wateler om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...