Behoud de 77 mooie bomen langs de Bovenkerkerweg!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

De politiek van Amstelveen komt niet terug op hun besluit, terwijl er ruimte is om de bomen te laten staan

2023-09-13 15:21:27

Beste Ondertekenaar,

Er is na het zomerreces contact geweest met de VVD, die heeft laten weten hun standpunt dat de bomen weg moeten niet te gaan veranderen.

Tot mijn spijt moet ik mededelen dat er gekozen wordt om de bomen de komende jaren gefaseerd te laten kappen, terwijl er geen enkele zekerheid is dat dit de situatie van de bodemverzakkingen waar de bomen de schuld van krijgen zal oplossen. Zoals eerder aangegeven door een specialist bodemdaling van de Wageningen Universiteit, is de hoofdoorzaak van de grondverzakkingen het instabiele veen- en kleipakket onder de weg, die door aanhoudende droogte en een lager grondwaterpeil verder inzakt. Volgens deskundig advies zorgen de bomen door hun waterbehoefte wellicht plaatselijk voor een lager grondwaterpeil, maar zijn ze niet de boosdoeners van het probleem van de verzakkingen waar de weg mee te maken zal blijven hebben. De kans op onveilige situaties bij de weg door een instabiele en onvoorspelbare bodem blijft. Met een verhoging van het grondwaterpeil kan volgens de specialist dit probleem worden opgelost, maar dat ziet een meerderheid van de raad die tegen de bomen stemden niet zitten.

Ook zijn de bomen veilig en hebben stormen zoals Eunice met orkaankracht (februari 2022) en zeer zware storm Poly (juli 2023) zonder problemen doorstaan, terwijl dit volgens meerdere trekproeven aan de bomen die de gemeente liet uitvoeren onmogelijk zou zijn. Vanuit de wetenschap, wederom vanuit Wageningen Universiteit, heeft een onafhankelijk onderzoeker boomstabiliteit laten weten dat trekproeven aan bomen onbetrouwbaar zijn. De natuur zelf heeft hier laten zien dat deze conclusie klopt: alle populieren langs de Bovenkerkerweg zijn na meerdere zware stormen blijven staan.

Kortom: het is niet te begrijpen waarom deze bomen moeten gaan. Welke andere belangen spelen er die 'zo belangrijk zijn', waarom dit alsnog gebeurt? 

Ik wil iedereen bedanken voor jullie handtekeningen, door deze steun hebben andere mensen en ik die actie hebben gevoerd onze stem voor de bomen veel luider kunnen laten horen. De petitie en jullie commentaren zal ik binnenkort aanbieden aan de raadsleden. 

Met hoop op een betere toekomst, kunnen we het beste doorzetten en daarop blijven vertrouwen. 


Conan de Bruin

Nieuw krantenartikel online voor de bomen en belangrijke informatie

2023-07-26 17:10:48

Beste Ondertekenaar,

Om op te komen voor de bomen en ons uit te spreken tegen het raadsbesluit om te kappen, heb ik een artikel geschreven die is online is geplaatst op de website van het Amstelveens Nieuwsblad. Je kan deze inzien via de volgende link: 

https://www.amstelveensnieuwsblad.nl/nieuws/lokaal/948508/meerderheid-van-de-raad-beslist-tegen-het-behoud-van-77-gezonde-bomen-terwijl-alle-argumenten-aangeven-dat-ze-behoren-te-blijven- 

De stemming eindigde vorige week 11 tegen 25. Bij de VVD stemde de fractievoorzitter voor de bomen, terwijl de rest van de partij tegen stemde. Eén van de raadsleden van de partij had nog nooit de argumenten tegen de kap gezien, deze zijn inmiddels naar hem opgestuurd. Ik heb gevraagd aan de VVD of ze als partij tot overeenstemming kunnen komen voor de bomen, wetende dat het anders moet. Want anders moet het, deze bomen verdienen het om te blijven staan. 

Ik wacht nog op een reactie. Als er meer bekend is, laat ik het weten. 


Conan de Bruin

Uitslag van de raadsvergadering

2023-07-19 20:03:41

20230719_185608.jpg

Beste Ondertekenaar,

Ik moet helaas mededelen dat de meerderheid van de raad heeft besloten dat de bomen weg moeten.

Groenlinks heeft een motie ingediend om voor een alternatief te gaan en te testen hoe het echte probleem met de inzakkende veengrond kan worden opgelost. Ondanks dat alle argumenten om te kappen zijn weerlegd, is er toch gekozen om de bomen te verwijderen en het beleid te blijven volgen wat de Wethouder adviseerde. 

Het is onbegrijpelijk en dat vinden de 11 raadsleden die voor het behoud van de bomen hebben gestemd ook. Er stemden 25 raadsleden tegen. 

De roep van de burger wordt wel gehoord maar er wordt nog te weinig om gegeven. Het wordt de hoogste tijd dat een meerderheid van de mensen erom geeft om oprechte keuzes te maken en de natuur in haar verdiende waarde laat.

Bedankt voor je hulp, het wordt gewaardeerd.

 

 

 


Conan de Bruin

Spandoeken om ons punt te maken en bijwonen van de raadsvergadering op woensdag 19 juli

2023-07-18 15:43:10

Beste Ondertekenaar,

Morgen ben je welkom om vanaf 13.00 uur aanwezig te zijn voorafgaand aan de raadsvergadering. Deze begint om 14.00 uur, er zijn van tevoren spandoeken opgehangen voor het behoud van de bomen om ons punt te maken.

Het is de bedoeling om de raadsleden bij het naar binnen gaan toe te spreken en aan te moedigen om de bomen te behouden en op te komen voor de burgers. We staan hierbij voor goed en verantwoord gedrag. De raadsvergadering is van 14.00-21.00 uur met een pauze van 18.00-19.30 uur. Er is aangeraden om vanaf 14.00 uur aanwezig te zijn, omdat er niet precies bekend is wanneer de bomen worden besproken.

Je bent dan ook welkom om de raadsvergadering bij te wonen en kan blijven zo lang als je wilt of mogelijk is.

Het adres is Laan Nieuwer-Amstel 1 in Amstelveen.

Ben je er morgen bij? Laat het even weten door een mail te sturen via de petitie.

We gaan voor een goede afloop.


Conan de Bruin



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...