Code rood: Thuiszitters in nood!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Update Code rood: Thuiszitters in nood!

2023-07-25 08:56:18

Goedemorgen iedereen die deze petitie heeft ondertekend, 

Wat een hoop handtekeningen stromen er binnen, waarvoor enorm bedankt namens mijn dochter en al die andere kinderen en tieners die buitengesloten worden van onderwijs of dit hebben meegemaakt. Ik lees zoveel schrijdende motieven, individuele verhalen, die jullie delen bij het zetten van de handtekening. Wat frustrerend allemaal; toch motiveert het ons des te meer door te zetten. De herkenning doet ons goed, geeft moed. Anderzijds raakt het ons ook echt; al die kinderen die door het hele land heen in eenzelfde belachelijke situatie beland zijn. 

Ik wil jullie graag meenemen in een update. Afgelopen maandag is er een artikel geplaatst in de regionale AD (Dordrecht) met ons verhaal. Helaas had het AD onze petitie niet vermeld in het artikel, dus heb ik hem eronder in de comments gezet, wat uiteindelijk wel weer nieuwe handtekeningen op aan leveren is, zie ik. Hierbij de link naar het artikel voor wie het lezen wilt: https://www.ad.nl/binnenland/lina-14-gaat-al-twee-jaar-niet-naar-school-en-ook-komend-schooljaar-niet-zeer-frustrerend~a43f2b51/

Het betreft helaas wel een premium artikel, dus je moet abonnee zijn om het te kunnen lezen. 

Daarnaast heeft Hart van Nederland nu inmiddels 2 maal contact opgenomen omdat ze er enerzijds wel aandacht aan willen besteden, anderzijds zich afvroegen hoe zo'n complex verhaal als dat van ons in maximaal 2 minuten te gieten en daarbij wel de essentie van het probleem te kunnen aanstippen. Die volg ik goed, want de brei aan bureaucratie uiteenzetten, vraagt meer zendtijd. Na mijn eerste afstemming met hen, hebben ze aangegeven tijdens een 2e telefoongesprek, dat ze graag medio september '23 weer willen afstemmen, omtrent hoe het ervoor staat. Ik heb namelijk aangegeven dat ik medio september a.s. actief aan de slag wil gaan met het rondbreiden van een protest-achtige actie op het Malieveld door tegen die tijd contact op te nemen met de burgermeester van den Haag. Al sta ik er alleen, maar nog beter als we er met meer staan; Hart van Nederland is er dan graag bij! Zo krijgen we ook via landelijke media grootste aandacht voor onze thuiszitters, met uiteraard als doel; bij die verantwoordelijke minister belanden. Het gesprek aan kunnen aan en daarin met al onze handtekeningen ook echt een plan te kunnen gaan overhandigen waar wij als ouders ons allemaal in kunnen vinden, waar het gaat om verbeteringen voor onze kinders. De verhalen en achtergronden zijn hierin divers, de wensen daarom ook; de een wil vooral met rust gelaten worden, waar de ander juist een fijne, veilige plek zoekt voor de specifieke behoeftes van dit betreffende kind. Hierin een pakkende, rode draad vinden met elkaar wordt nog een klus, maar ik meen, zeker wel haalbaar! 

Nu ben ik als boze mama solistisch op de barricade geklommen door deze petitie te starten, waardoor ik me nogal wat op de nek gehaald heb  natuurlijk ;-) Daarom wil ik zodoende een beroep doen op jullie om er zorg voor te dragen, dat we dit echt met elkaar tot een succesverhaal kunnen gaan maken. Ik zou heel graag willen onderzoeken of we een werkgroep met ouders kunnen gaan realiseren om er zorg voor te dragen dat we dit met elkaar kunnen gaan doen. Zo zou ik heel graag de komende periode met elkaar er zorg voor willen dragen dat de petitie goed rondgaat op de socials, maar ben ik daar zelf niet heel onderlegd in. Als we dit met meerdere ouders op kunnen pakken, zou dat al heel veel winst geven. Daarnaast ben ik ook op zoek naar ouders die met mij in een werkgroep willen werken aan hoe te kunnen komen tot ons verbeterplan, het daadwerkelijk schrijven van dit verbeterplan en daarmee ook gezamenlijk met mij bij de minister het gesprek aan durven en willen gaan. En uiteraard zou ik voor het protest op het Malieveld ook een gezamenlijke aanpak willen realiseren; dat we met elkaar een actie neerzetten op een rakende, treffende wijze. Bijvoorbeeld door voor alle thuiszitters in Nederland een vak aan te maken, en daar in elk vak een paar sneakers neer te zetten (tis maar een voorbeeld; om er wat beeld bij te schetsen). 

Slotsom; wie oh wie, gaat met mij die barricade op? Wie wil meehelpen en zich hiervoor in willen zetten? 

Ik zou graag de komende maand de ruimte willen geven om je hiervoor aan te melden, we contact hebben met elkaar en een gezamenlijke groep op te richten hiertoe. Dus zou ik graag 25 augustus '23 jullie weer willen updaten met de laatste ontwikkelingen hieromtrent. Zo starten we met elkaar een echt proces, om hierin te doen wat we kunnen voor al die thuiszitters, waarvan ik meen, dat alleen al het gegeven dat er een groep ouders/ mensen dit voor hen doet, zoveel loont qua erkenning, herstel en je eindelijk is een keer gezien voelen. 

Zouden de mensen die willen meewerken hieraan contact met mij op willen nemen middels een berichtje te sturen naar de inbox van deze petitie? 

Wil je in die mail jezelf even kort voorstellen en aangeven waar jij graag inzetbaar voor zou willen zijn? Dan neem ik contact met je op. 

Dank jullie wel!!! 

Tot een volgende update, 

 

liefs Saskia 

 


Saskia Franken



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...