OORDEGEM ZONDER BANKCONTACT vraagt een Cashpunt in Oordegem

Neem contact op met de schrijver van de petitie

OORDEGEM VRAAGT OPNIEUW NAAR GELDAUTOMAAT

2022-10-02 13:06:51

Huidige stang van zaken . Samen met de handgeschreven petities hebben we de 700 ondertekenaars bereikt. We hopen op nog veel meer . Dus delen maar . In eerste instantie hebben we ons gericht naar Batipin die de 4 grootste banken vertegenwoordigd. Zij hebben in centrum Lede 4 automaten. Over ongelijke verdeling gesproken. De geldautomaat in oordegem had te weinig geldafnames om rendabel te zijn. Heb geschreven naar de CEO van de 4 grootste banken om ons de toekomstplannen te laten geworden aangaande de herverdeling  op grondgebied Lede. We zijn in afwachting van hun antwoord. 

We richten ons nu op JOFICO die het beheer doen van de geldautomaten van : AXA,ARGENTA,CRELAN, DVK en B-post . Ook dez banken heb ik aangeschreven en hen gevraagd naar de toekomstplannen .

Nog een ander element is , dat er op 05 sept 22 een beheerscontract is afgesloten tussen Bpost en de Belgische staat: https//bpostgroup.com/sites/default/files/2022-09/7de%20beheerscontract%20bpost%20-%202022-2026.pdf

Meer bepaald in art 11 biljettenverdelers .

Dat zij garanderen dat in de gemeenten , als ze het aanvragen en een alternatieve plaats ter beschikking stelt kan vragen naar een biljettenverdeler . Midden 2024 zullen de aanvragen worden geevalueerd .. en als aantal ontoereikend is .. Staat plafond aanpassen  en Bpost voldoende middelen ter beschikking stellen voor installatie extra biljetteverdelers. 

Is ingewikkelde en erg langdurige procedure die gemakkelijk tot 2026 kan aanslepen .

Er staat ook bij dat in gemeenten waar 5% geen toegang zou hebben tot geldautomaat binnen een straal van 5 km , voorrang zou krijgen bij besluit v Minister.

Wat al het geval is hier bij ons, de petitie geeft nu al 450 oordegemse burger die de petitie hebben ondertekend ,dwz dat al bijna 20 % vd oordegemse kiezers .akkoord zijn voor de installatie . Dus hieraan voldoen we al . En qua afstand ligt de dichtste automaat op meer dan 5 km . Het gebruik van de afgeschafte automaat in Oordegem , door burger van de omliggende gemeenten ,bewijs de noodzaak eens te meer.

Aanvraag is gedaan om , voor begin van gemeenteraad Lede op 20 okt , gehoord te worden . 

Ik roep nu al op , om massage aanwezig te zijn op de gemeenteraad.

 

 


JANSSENS ANDREDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...