Doe Batman postuum eer aan

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Update

2020-03-22 18:21:00

Hoewel er op dit moment hele andere zaken spelen in Nederland, en de wereld, voelen wij ons toch verplicht om een update te geven omtrent de plaatsing van een monument, en hopen hier uiteraard niemand mee voor het hoofd te stoten gezien de huidige corona-crisis.

De plaatsing van een monument is door beleidsregels van de gemeente Rijswijk, die wij pas in een laat stadium te horen hebben gekregen, voor ons in een ander licht komen te staan waar wij, in samenspraak met iedereen die gedoneerd heeft voor dit monument, goed over na moeten denken.

Door de herinrichtingsplannen van het Wilhelminapark, en de beleidsregels rondom monumenten, zou een eventueel monument maar 1 jaar mogen blijven staan en daarna moeten verdwijnen. De gemeente wil hierin meedenken en heeft een dierenasiel benaderd om het monument na 1 jaar daar te herplaatsen, maar dat is voor ons een struikelblok gezien het onzekere bestaan van assiels en het feit dat het monument dan beperkt voor publiek zichtbaar is. 

Tevens worden wij nu voor extra kosten geplaatst gezien het feit dat gemeente Rijswijk haar handen qua kosten geheel van dit project aftrekt en ons ook aansprakelijk stelt voor de herplaatsingskosten, terwijl we tot op heden niet eens genoeg opgehaalt hebben om ook nog geld aan een goed doel te schenken.

Een alternatief vanuit onze zijde is om dan in het geheel, door gebrek aan medewerking, geen monument te plaatsen maar uit naam van Batman het gehele bedrag aan een goed doel te doneren en dan bij dit goede doel misschien een blijvende herinnering aan Batman te realiseren.

Graag horen wij van u wat u gezien de huidige situatie de beste oplossing vindt, en willen wij u allen ook vanuit ons veel sterkte en gezondheid wensen in deze moeilijke tijden.


M M

Update

2020-02-28 07:10:44

Het heeft even geduurd omdat er, achteraf gebleken, onnodige ruis op de lijn zat maar de aanvraag is verwerkt. Het is nu een kwestie van een week of 8 tot we uitsluitsel krijgen.

Michel2020-02-28_08.07_.15_.jpg


M M

Vergunning

2020-02-05 17:46:06

Deze week is het traject voor een vergunning in een stroomversnelling gekomen, en wij hopen op zeer korte termijn hier definitief groen licht voor te krijgen.

Met de onthulling van het monument hopen wij door de media aandacht weer een boost te krijgen m.b.t de petitie, maar blijf deze a.u.b. nog zoveel mogelijk delen want hoe eerder we over de 40.000 handtekeningen heen zijn hoe eerder we naar de Tweede Kamer kunnen.

Bij voorbaat dank

Michel


M M

Laatste loodjes

2020-01-31 08:39:17

Goedemorgen,

Het is al even stil rondom de petitie maar dat betekend niet dat we er niet mee bezig zijn. Wij ervaren (helaas) dat de lastste stemmen verkrijgen om over de 40.000 heen te gaan het lastigste blijkt van het hele traject, maar we hebben er vertrouwen in dat het ons gaat lukken.

Politiek gezien (monument) schijnen de raderen ook vrij traag te lopen maar linksom of rechtsom gaat het monument er komen en daar blijven we ons voor inzetten.

Het is een lange strijd maar wel een strijd die we uiteindelijk gaan winnen als we ons er allemaal voor blijven inzetten.

Michel


M M

Monument

2019-11-18 21:09:24

Goedenavond allen,

Als het goed is gaan we de beslissende fase in voor de realisering van het monument. Na alle opties overwogen te hebben gaan we voor een zelf ontworpen monument omdat het laten maken in opdracht financieel niet haalbaar is.

Het idee is een betonnen zuil met daarop een gegraveeerde alluminium plaat onder kogelvrij glas. Deze optie is 'hufterproof' en met de financiële middelen en eigen inbreng goed realiseerbaar waardoor er waarschijnlijk ook nog een bedrag overblijft om te doneren aan een goed doel als bijv. de dierenambulance.

Bijgevoegd een plan zoals het is ingediend bij de gemeente.

Gr MichelIMG-20191118-WA00011.jpg


M M

Voortgang

2019-10-12 11:51:27

Goedemiddag allen,

Het is een tijdje stil geweest maar dit betekend niet dat wij niet achter de schermen druk zijn met allerlei zaken. Het gedenkteken begint vorm te krijgen en het is daarvoor afwachten op de rol die gemeente Rijswijk hierin kan, en wil spelen.

Wij hebben een klankbordgroep opgericht van zéér betrokken en ook ervaren mensen op het gebied van dierenwelzijn en a.s. week hebben wij met een aantal mensen een gesprek in Den Haag, wat in onze optiek mede bepalend zal zijn voor het verdere verloop.

Zodra er meer bekend is zal ik jullie uiteraard verder op de hoogte houden.

Gr Michel


M M

Update

2019-09-15 13:42:19

20190915_1543261.png


M M

Teleurstelling

2019-08-04 07:08:40

Goedemorgen,

Ik moet voor het eerst zeggen dat ik enigszins teleurgesteld ben in een resultaat. We hebben met zijn allen ruim 33000 handtekeningen verzameld, maar de crowdfunding lijkt nu al te stoppen bij €1600,-

Ik weet dat ik uiteraard niet het recht heb om mensen te dwingen om geld te doneren, maar we moeten met zoveel handtekeningen toch wel meer op kunnen halen dan 1600 euro?

Het gaat uiteindelijk ook niet alleen om een eventueel beeld voor Batman maar ook om te kijken of we genoeg geld op kunnen halen om goede doelen m.b.t. dierenwelzijn een donatie te kunnen doen.

Denk a.u.b. dus nog een keer na over een donatie, mocht u dit nog niet gedaan hebben, want er is zoveel dierenleed wat gestopt moet worden dat iedere eurocent welkom is.

Michel


M M

Crowdfunding van start

2019-07-29 09:56:42

In samenwerking met de Telegraaf en de partij beter voor Rijswijk is de doneeractie voor een gedenkteken voor Batman van start gegaan. Er wordt vermeld dat eventueel overig geld naar de dierenambulance gaat, maar dit kunnen ook meerdere organisaties of doelen zijn die zich inzetten voor dierenwelzijn.

Ik hoop dat er voldoende donaties binnenkomen voor zowel een gedenkteken als een schenking aan een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn.

Bij voorbaat dank voor eventuele donaties.

Michel

 

https://www.doneeractie.nl/doe-batman-postuum-eer-aan/-37213


M M

Crowdfunding

2019-07-25 14:45:29

Goedemiddag allen,

Er worden op dit moment serieuze stappen gezet in samenwerking met een lokale Rijswijkse politieke partij om tot het plaatsen van een gedenkteken te komen, en hiervoor een crowdfunding op te starten. Morgen komt er een artikel in de Telegraaf m.b.t. de rechtzaak rond Batman, waardoor er weer extra aandacht gevraagd wordt voor het uiteindelijke doel...... hogere straffen op dierenmishandeling.

Er loopt al een crowdfunding uit naam van Batman, waar ik in eerste instantie geprobeerd heb aansluiting bij te krijgen, maar mijn verzoek daartoe werd geweigerd, waarop wij nu besloten hebben een nieuwe crowdfunding te gaan organiseren voor een gedenkteken voor Batman, en hopenlijk bij voldoende budget voor een restdonatie aan een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn als bijvoorbeeld de dierenambulance.

Deze crowdfunding gaat serieus en zichtbaar opgezet worden met een nieuw te openen rekeningnummer, niet van mij als privé persoon, omdat wij willen dat het voor iedereen duidelijk is dat dit geld puur en alleen opgehaald en besteed gaat worden aan het beschreven doel.

Ik ben bewust de samenwerking aangegaan met de Rijswijkse politiek, en mensen die hun sporen hierin verdiend hebben, omdat ik op de achtergrond wil blijven omdat deze actie om het stoppen dierenleed hoort te draaien en niet om mij als persoon. Voor de media momenten en allerhande andere zaken zal er dus een woordvoerder, of meerdere, komen om het resultaat zo optimaal mogelijk te laten worden gezien het feit dat ik niet alles in mijn eentje kan bereiken.

Zodra de link naar de crowdfunding actief is zal ik die hier uiteraard communiceren, net als andere zaken als deze eenmaal definitief zijn, en ondertussen wil ik jullie vragen om de petitie zoveel mogelijk te blijven ondertekenen en delen zodat het aantal handtekeningen blijft groeien.


M MDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...