Oproep: geen Saoedisch doodvonnis voor dichter Ashraf Fayadh

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Deze zondag om 14u: actie in de Antwerpse haven!

2015-12-17 16:41:47

Kom zondag naar de Antwerpse haven voor de veroordeelde dichter Ashraf Fayadh

 
Dichters en kunstenaars gaan zondag in de Antwerpse haven aandacht vragen voor het Saoedische doodvonnis tegen de dichter Ashraf Fayadh wegens ‘geloofsafval’ en ‘destructieve gedachten’. Zij zullen de verzen van de dichter in meerdere talen over de dokken en het water laten waaien, omkaderd door dans en muziek. Er zal een persoonlijke boodschap van Ashraf Fayadh zijn.

Het Saoedische regime velt vonnissen die aan IS herinneren: onthoofding, kruisiging, steniging en geseling. Volgens Amnesty International zijn dit jaar al 175 mensen terechtgesteld. Beleidsmensen in het Westen kijken weg. Ook in Antwerpen, waar captains of industry in de haven zaken willen doen met meer dan dubieuze Saoedische investeerders.
Tegelijk groeit een golf van solidariteit met de dichter. 60 Europese mensenrechten- en kunstenorganisaties eisen de vrijlating, honderdduizenden tekenden petities. Door die druk groeit de hoop voor Ashraf Fayadh.

De petitie op initiatief van PEN-Vlaanderen, De Groene Waterman, Red de cultuur! en mensen van Hart boven Hard verzamelde in Vlaamse cultuurmiddens 1500 handtekeningen.
Dit collectief heet zondag iedereen welkom: Kom met een persoonlijke boodschap, een (kinder-)tekening, een kerstwens.. We zullen die aan Ashraf en zijn familie bezorgen.

Afspraak: 20 december om 14 u aan het water, aan het einde van de Zoutestraat, vlakbij de oude dorpskern van Berendrecht.

Deelnemende kunstenaars: Joke van Leeuwen, Charles Ducal, Maud Vanhauwaert, Fatena Al-Ghorra, Sven Cooremans, Taha Adnan, Ingrid Vander Veken, Bernard van Lent, Bart Vonck, Didi de Paris, Bart Stein, Sandrine Wouters, Annmarie Sauer, Dirk Tuypens ,Geert Briers, Karel Sergen, Sven Peeters, Sarah Demul, Dimitri Bontenakel en anderen. Ook de ambassadeur van Palestina zal aanwezig zijn.

Namens de initiatiefnemers

Sven Cooremans (Pen Vlaanderen), Robrecht Vanderbeeken (De Groene Waterman), Fatena Al-Ghorra en Lieve Franssen

 ‪#‎freefayadh  

https://www.facebook.com/events/917366731646611/  

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/12/16/poetische-actie-tegen-doodsvonnis-dichter-ashraf-fayadh


Robrecht Vanderbeeken



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.