VVD: geen coalitie met GroenLinks

Opmerkingen

#8

Groen links is verliezer van de verkiezingen en hun programma staat te ver af van ons programma. Wij willen luchthaven lelystad.

Meta Jacobs (Lelystad , )

#17

Omdat we vast moeten houden aan onze partij beginselen, en niet om wille van compromis in zeegaan met partijen die het tegenovergestelde bewerkstelligen!

Johan Terpstra (Steenwijk, )

#22

Ik als overtuigd liberaal de samenwerking met Groen Links niet wenselijk vind op grond van programma’s en idealen.

Dennis Grimbergen (Lelystad, )

#24

De denkbeelden van GroenLinks staan veel te ver af staan van het (klassiek) liberalisme.

Jeroen Slot (Limmen, )

#33

Statenlid Onafhankelijke Conservatieve Liberalen, Overijssel, woordvoerder Landbouw

Johan Stuut (Nijverdal, )

#34

Liberalisme staat voor vrijheid en dat is het tegenovergestelde van links extremisme, de ideologische oorsprong van partijen zoals GroenLinks. Ik ben niet gevlucht van het communisme, self made man geworden en lid geworden van een Liberale partij waar ik me voor heb ingezet om een links kabinet te steunen met mijn VVD erin.
Ik ben gevlucht uit Cuba, waar ik als kind in een soort werkkamp zat op het platteland waarbij ik na school moest werken in de brandende zon.
Toen ik 16 was keerde ik terug na 6 jaar Cuba, ik sprak nauwelijks Nederlands, had niks meegenomen omdat ik gevlucht was van mijn vader naar mijn moeder. Alleen met een korte broek, slippers en T-shirt kwam ik aan op het vliegveld in Brussel midden in de winter.

Mijn eerste bijbaantje toen ik terugkwam uit Cuba na te hebben gebroken met mijn vader was bij de Brasserie De Engelenbak in de keuken als keukenhulpje van de broer van Aboutaleb. Hij was de chef-kok, ieder vrij moment die hij had pakte hij zijn boek en ging gerechten leren. Dat was voor mij bron van inspiratie om in de boeken te duiken en de tijd maximaal te benutten. Niet veel later begon ik als loopjongen op de optiebeurs waar ik groeide tot beurshandelaar tot later consultant en pricing expert.

Hij was voor mij een klein zetje om het beste uit mezelf te halen.

Links beschouwt de samenleving als een eenheidsworst, one size does not fit all, we moeten mensen helpen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Wie zou zijn handen vies maken als iedereen hetzelfde kan krijgen?
We moeten mensen helpen van werk naar werk en mogelijk zelfs omscholen naar ander werk.

Mijn mening:
Hoezeer ik sympathie heb voor Robin Hood ideeën, kapitalisme (ondernemen) is de grootste drijvende kracht achter de welvaart in de wereld. Maar als we dit vergeten en het marginaliseren door middel van inkomensherverdeling (vlucht het kapitaal naar het buitenland), zullen we de prijs betalen met minder welvaart voor iedereen. De inkomensongelijkheid hoeft niet tot een ramp te leiden, op voorwaarde dat er eerlijke middelen zijn voor de armen om hun ambities te verwezenlijken.

Wat mij betreft is extreemrechts en extreemlinks even erg. Ik vind dat er een hoop hypocrisie is, links Nederland heeft vaak genoeg massamoordenaars verheerlijkt van Mao, Stalin tot Pol Pot.

Quote AIVD:
Links-extremisme is een beweging die een bedreiging vormt voor de democratische rechtsorde, omdat antidemocratische doelen worden nagestreefd en/of ondemocratische middelen worden ingezet.

https://www.aivd.nl/onderwerpen/extremisme/links-extremisme https://www.christenenvoorisrael.nl/artikelen/groenlinks-heeft-foute-vrienden

Het gedogen en sympathie hebben voor extremisten.
GroenLinks: advocaat van de extreemlinkse milieu-radikaal Volkert van der G. (32), de dader van de moordaanslag op Pim Fortuyn. Britta Böhler is een Nederlandse advocate van Duitse oorsprong. Zij beschouwt zichzelf als een politiek advocate. Zij was van 12 juni 2007 tot 7 juni 2011 lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks.

Quote:
Zo las Britta Böhler al op jeugdige leeftijd de publicaties van Ulrike Meinhoff van de Rote Armee Fraktion (RAF), de terroriste die met bloedige aanslagen het wereldnieuws haalde. "Meinhoff was buitengewoon intelligent, schreef als journaliste schitterende essays", zo zei Böhler twee jaar geleden in een interview met deze krant. "Ze zag geen andere weg meer dan die van het geweld. Zoiets intrigeert me. Maar mijn belangstelling stopte toen haar bommen ontploften."
Bron: https://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20020511/teksten/bin.bohler.advocaat.pkk.strafpleiter.html

Mooi Twitter bericht van Klassiek Liberaal die de kern goed samenvat.
https://twitter.com/Klas_Liberaal/status/1394674855296094211?s=19

Luciano Durán Morales (Noordwijkerhout, )

#41

Ik onderteken omdat ik er niet aan moet denken dat GL in de regering komt. Ze hebben notabene verloren bij de verkiezingen en dan als ‘beloning’ in de regering? No way!

Johan van Miltenburg (‘s-Hertogenbosch, )

#48

Rutte op rechts houden

Jack Bongers (Nijmegen , )

#51

Ik onderteken omdat een regering met zoveel linkse partijen geen recht doet aan de verkiezingen. De kiezer wilde rechts en krijgt nu, via achterkamertjes, links en ultra links. Straf die arrogantie van links af.

Marjoke van Alphen (Zoetermeer, )

#54

Ik de VVD beslist niet met links wil laten regeren

Ed Dohle ( Vinkeveen , )

#60

Ik als VVD lid absoluut tegen samen met Groen Links een regering te vormen ben. Is voor mij einde VVD lidmaatschap!

Riek Andreae (Zevenbergen, )

#66

omdat ik als vvd lid niks op heb met de standpunten van GL en deze communistische club volledig afwijs

max leenheers (Berlicum, )

#76

Ik onderteken omdat GroenLinks haar gedachtengoed teveel verschilt van het economische beleid en de meritocratische waarden waar ik als VVD'er achter sta.

Tim Friedrichs (Heerlen, )

#80

GL staat mijlenver af van het liberaal gedachtegoed met hun rigide klimaat agenda waarbij geen opties worden geboden. Accepteren immigranten overlast en bagatelliseren dat. Anti-semitisch, etc

Piet van Egmond (Steenwijk, )

#84

Ik ben het ermee eens.

Ilona Lagas (Ommen, )

#85

Ik onderteken omdat ik faliekant tegen een coalitie met GroenLinks ben.

Louis van der Hoff (Sleeuwijk, )

#91

Groen Links staat veel te ver van de VVD af als het gaat om bijvoorbeeld migratie en de energietransitie, de belangrijkste thema's voor de komende jaren. Nederland is vol en kernenergie is de enige duurzame energiebron van de toekomst.

Hans de Graaf (Oudkarspel, )

#97

De biomassacentrales van GL en D66 vernielen onze bossen. Kernenergie is de enige optie voor milieu en klimaat.

Erik den Draak (Rotterdam, )

#98

Ik teken, omdat de principes van de VVD niet verenigbaar zijn met GL. De mate waarin zij, samen met de PvdA zich opdringen aan een mogelijke coalitie is niets minder dan schandalig. Het is immers niet voor niets dat GL zo hard verloren heeft tijdens de verkiezingen.

Roy Walraven (Schinnen, )

#100

Ik graag een fatsoenlijke agrarische sector wil overhouden in dit land.
Met Groen Links lukt dat hoe dan ook niet.

Henk de Weerd (Drijber, )

#106

Omdat wij een rechts kabinet moeten hebben met een rechts economie

Chris Kosmis (Arnhem, )

#107

De VVD een linkse partij is geworden

Fred Breedland (Dronrijp, )

#116

Er geen communisten in onze regering thuis horen. Zeker niet samen met de VVD.

Ype van Dijk (Steenwijk, )

#118

Ik onderteken omdat ik vind dat er met GL in de coalitie volledig geen recht wordt gedaan aan de verkiezingsuitslag. Geldt overigens ook voor de PvdA

Erik de Haas (Moordrecht, )

#124

Kabinet met GL en PvdA zie ik als ondemocratisch

Peter Huijsman (Amsterdam , )

#126

De VVD, gestoeld op liberaal gedachtegoed, kan niet serieus regeren met een partij die zijn oorsprong heeft gevonden in het communisme.

Rutger v.R. (Apeldoorn, )

#132

Niet verder links. Rechts won verkiezingen.

Thijs Wieman (Haarlem, )

#134

Ik ben bang voor hogere belastingen voor werknemers in loondienst.

Evert Florijn (Hilversum, )

#140

Liberale waarden zijn belangrijker dan behoud van macht. De VVD gaat inhoudelijk helemaal niets bereiken in een coalitie met GroenLinks.

Marco Kreuger (Muiden, )

#147

Ik onderteken omdat ik achter het gedachtengoed van de liberaal sta en daar hoort GroenLinks niet bij

Renate Brentjes (Heerlen, )

#153

Ik me zorgen maak over de gevolgen voor de economie als motor van de maatschappij bij te veel aandacht voor de typisch Groen Links onderwerpen zoals het klimaat enz.

Willem Vroom (Nieuwleusen , )

#154

De enige en meest rechtse(niet rechts) partij wint enorm bij verkiezingen, en moet vervolgens beleid gaan maken met een kleine partij die enorm heeft moeten inleveren aan Kaag??!?? Deze partij is ook nog eens links, en is in het verleden al meermaals niet in staat gebleken te kunnen rekenen of beleid te kunnen vormen

Frank Samson (Arnhem, )

#168

Absoluur geen coalitie wens met gl

Leo Van der Meer (Rijpwetering, )

#176

Ik heb VVD gestemd. Wie wint bepaald. Houd je poot stijf

D Z (Mijdrecht, )

#177

Ik onderteken omdat de vvd al veel te ver naar links opschuift en een coalitie met de pvda en gl dit nog verder zal entameren. Een regering met links zal desastreus zijn voor het land.

Peter Van Meel (Haarlem, )

#178

Omdat ik een samenwerking met groenlinks zeer onwenselijk vind.

Harrie van der Gouw (VLIJMEN, )

#181

Ik hier tegen ben

Tim Rooijakkers (Doorn, )

#189

Nederland wil geen links: respecteer uitslag verkiezingen

Martha de Jong (Amsterdam, )

#190

Ik ben het volledig eens, geen coalitie met GroenLinks/ 2 linkse partijen.

Joost Boudewijn (Breda, )

#191

GroenLinks is geen politieke partij maar actiegroep die geloofd in sprookjes. Onrealistische ideeën die zeer schadelijk zijn voor de meeste ondernemingen in Nederland.

Wilbert van Luenen (Gendt, )

#193

VVD-er in hart en nieren, VVD moet echter niet naar links opschuiven

Laura Oorschot (Amstelveen, )

#195

Rechts heeft voorrang

Jakob Baar (Oosterwolde, )

#196

We moeten blijven staan voor de idealen van de partij. We hebben in het verleden al genoeg ingeleverd tav maatschappelijke veranderingen. Hypotheekrente, Milieu, Europa etc.

Harry Munnich (Almelo, )

#198

Het gedachtegoed van GL staat haaks op die van de VVD. Samenwerken met GL is heel slecht voor Nederland.

Juan Roeleveld (Den Haag, )

#200

Links als crypto communisten ondanks enorm verlies de macht gaan grijpen.
Rutte wil dit niet zien en heeft maar 1 doel en dat is de 10 jaar volmaken
Te gek voor woorden om nette rechtse partijen
uit te sluiten

Tjitze Pasma (Leeuwarden, )