“Voedingsassistenten moeten coronabonus krijgen”

Opmerkingen

#3

Iedereen in de zorg verdient een bonus

Mark Swinkels (Enschede, 2020-09-21)

#4

Omdat ik als voedingsassistente ook met corona patiënten veel bezig ben geweest.

Doré Philipsen (Maasbree, 2020-09-21)

#10

Ik onderteken omdat alle mensen die in het begin van de pandemie gewerkt hebben recht hebben op een bonus.

Patrik Boumans (Rotterdam, 2020-09-22)

#11

de medewerkers in de frontlinie hun werk niet hadden kunnen doen zonder onze ondersteuning!!

Sabrina Smit (Haarlem, 2020-09-22)

#12

wij als voedingsassistenten dagelijks aan het bed van de corona patiënt stonden om ze te voorzien van oprechte aandacht, eten en drinken. Met een liefdevol hart meegeleefd, meegeleden in volledige uitrusting. Iedere zorgmedewerker die dag en nacht aanwezig was om deze zorg mogelijk te maken voor het front was onmisbaar. Als je deelt dan iedereen! Zonder elkaar had je het niet gered

Annie Dijkstra Wuring (sneek, 2020-09-22)

#13

Ik geloof in voedingsassistenten

kj Feiken (Huizen, 2020-09-22)

#14

Alle medewerkers in de zorg hebben met corona te maken gehad, zowel voor als achter de schermen en waren allemaal hard nodig!

Johan Jonker (Zwolle, 2020-09-22)

#15

Wij met elkaar de clienten dagelijks van maaltijden hebben voorzien, daarvoor gingen wij de afdeling op en naar de client toe. Ook wij hebben daarbij direct clientcontact gehad en in het begin zonder beschermende middelen. De bonus is meer dan verdiend.

Ruud Overman (Den Haag, 2020-09-22)

#17

De voedings assistenten dit net zo goed verdienen als de rest !

Shirley Valeska (Medemblik, 2020-09-22)

#21

Voedingsassistenten een belangrijke bijdrage hebben geleverd in de ouderenzorg en ziekenhuizen tijdens de corona-lockdown.

Jaap de Graaf (Doetinchem, 2020-09-22)

#23

ik zelf voedingsass ben en maanden met corona patiënten heb gewerkt

Marian Van den Berg (helmond , 2020-09-22)

#24

Omdat wij ook in direct contact zijn geweest met de patiënten
Elkerliek ziekenhuis helmond

Marion van Dalen (Helmond, 2020-09-22)

#26

Wij in onze functie ook de Corona - patient hebben" verzorgd ".
Zelf heb ik op speciaal gerichte afdeling gewerkt...in vol kostuum ( bescherming ).
Buiten dat om was sowieso de werkdruk hoger omdat het meer tijd kost om alle regels in acht te nemen , dus ook op de reguliere afdeling.

Gekd Booi (Scharnegoutum, 2020-09-22)

#27

De voedingsassistenten niet minderwaardig zijn aan de toppers in de zorg...

Lobke Van den Wijngaert (Zwijndrecht, 2020-09-22)

#28

We hebben wel degelijk aan het bed van de corona patiënt gestaan. Extra diensten gedraaid. Je dienst beginnen en horen dat er 5 patiënten zijn overleden. Je in alle bochten wringen om de patiënt van eten en drinken te voorzien... alle voedingsassistenten hebben keihard gewerkt...!!

Francien Van Stiphout (Gemert, 2020-09-22)

#32

Ik onderteken deze petitie omdat als Voedingsassistente 8 weken op de coronavirus afdeling heb gewerkt, het was behoorlijk heftig en ik vind dat wij ook recht hebben op vergoeding

Uilkje Stoker (Heerenveen , 2020-09-22)

#33

Ik ben zelf voedingsassistente in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Ik heb op COVID afdelingen gewerkt en heb de angst van de mensen in de ogen gezien. Het is niet zomaar het “rondbrengen” van eten en drinken, we zijn er, zoals omschreven is in het bovenstaande stuk, ook op moreel vlak voor de patiënt. De zorg delen we met verpleegkundigen. We hebben echt in de frontlinie gestaan. Ik vind het dan ook erg denigrerend en belachelijk dat wij niet worden erkend door de overheid. Ook de voedingsassistenten verdienen deze bonus!

Esther Wiggers (Eindhoven , 2020-09-22)

#35

Ik voedingsassistente ben, en voor veel coronapatienten heb gezorgd.

Linda Holtman (Eindhoven, 2020-09-22)

#41

Misschien goed om aan te geven hoe breed het vakgebied is, veel organisaties hebben een eigen naam voor deze functies; hoteldienstmedewerker, facilitair medewerker of schoonmaker, maar denk ook aan de receptionist. Vaak hebben deze medewerkers taken van een helpende of verzorgende (wel de taak, niet het salaris dus). Het beeld is dat al het clientcontact en de zorg voor de innerlijke mens door een verpleegkundige wordt gedaan, dat is niet waar, verre van zelfs. Een flink deel wordt door medewerkers gedaan van de facilitaire dienst. Veelal zijn zij de mensen die op de meeste morele steun zijn voor bewoners of clienten. Vanuit hun hart, vanuit wie ze zijn en ja daar wordt op geselecteerd. Ook zij worden geconfronteerd en dealen met overledenen en met de nabestaanden. Het is de receptionist die iedere dag hetzelfde menselijke praatje maakt en vraagt hoe het gaat met een bewoner en die de bewoner er aan herinnert dat ze vandaag bezoek krijgt van de kleinkinderen. En ook deze nabestaanden als eerste mag opvangen op zo'n beetje de ergste dag van hun leven. Dat zijn de mensen die dan mochten bevestigen dat het idd in deze tijden abnormaal cru is om niet bij een overlijden te kunnen zijn en nee ik mag je echt niet doorlaten. Of dacht Hugo soms dat deze mensen van 9 tot 4 alleen maar de telefoon beantwoorden, of zo iets?? Het is de facilitair medewerker die er, ieder dag, weer voor zorgt dat je je maaltijd hebt, dat is iets anders dan een prak eten voor je neus zetten. Dat is streven naar eten zoals thuis, dat is iedere dag weer het streven om in de waanzin waarin soms iemand leeft toch op zoek te gaan naar dat rustpuntje en die vaste waarde om op tijd en met smaak te eten, waar alles om je heen zo'n beetje stap voor stap wegvalt, maar dat eten dat blijft er tot de laatste dag. Dit doen zij iedere dag, al jaren. Een TD medewerker is niet bezig met lampjes indraaien als deze kapot is. Die begrijpt dat als het lampje op de badkamer kapot is dat dat onveilig is en die is er, als grote sterke kerel, om je te helpen met je spullen bij elkaar te houden als je alles vergeet of stuk laat vallen. Die komt nog even langs om de banden van je rollator op te pompen zodat je wel nog even een blokje rond kan. Die komt zodat je een blokje rond kan en zegt tegen je dat je vooral even moet genieten van je wandeling, dat oppompen van de bandjes is daarmee bijzaak. En dan missen we nog een flink aantal collega's van de facilitaire dienst.

En dat doet men ook gewoon als er Corona is, alsof er niets aan de hand is. Met net zoveel 'clientcontact' als een zorgmedewerker hoor. Maar dat is blijkbaar niet bijzonder en hoeft al helemaal niet gewaardeerd te worden of zo? We staan wel hulde te roepen over sprekende maar eenmalige acties die eruit springen, maar dagelijks de vele kleine vormen van menselijkheid tonen wordt gewoon niet gezien. Terwijl dat nog veel waardevoller is als je het bij elkaar optelt.

Erick Hiemstra (Den Haag, 2020-09-22)

#42

Ik onderteken deze petitie omdat ik werkzaam ben als voedingsassistente.
Ook ik heb veel op de COVID-19 afdelingen gewerkt. Met alle liefde gedaan ondanks dat het pittig, emotioneel en mentaal zwaar was.
Maar we stonden er !!! Voor onze patiënten.

Bianca Lamers (Geldrop, 2020-09-22)

#43

Uit ervaring heb ik de gastvrijheidsmedewerkers ook op de covid-19 afdeling zien werken.

Arnold Heiden (Tilburg, 2020-09-22)

#47

Ik onderteken zeker omdat ik zelf voedingsassistente ben een werken op de covid-19 afdeling heb gewerkt, en als kenbaar het verdient zijn wij het wel. Wij zorgen voor de mensen dat ze genoeg voeding en vocht en proteïnen en eiwitten binnen krijgen, omdat hun lichaam zo hard aan het werk is om beter te worden, als ze dat niet binnen krijgen is het een verloren zaak.... niet eten is niet beter worden!!

Monique van de Koevering-hamers (Eindhoven , 2020-09-22)

#48

Blijf van hun geld af

Rudi Van de koevering (Eindhoven , 2020-09-22)

#55

iedereen in de zorg verdiend de bonus

marc stoop (amsterdam, 2020-09-22)

#59

Ik voedingsassistente ben in een ziekenhuis en zeer zeker met corona patiënten in aanraking ben geweest.
Extra uren gewerkt.
Patiënten geholpen, gestimuleerd om te eten en te drinken. Praatje gemaakt. Mensen zien sterven.
Dat wat je meegemaakt hebt, emotioneel, een plaatsje moet geven.
Uitgeput en weer mezelf ingezet en zo ook al mijn collega's.

Wilma Van den Berg (Geldroo, 2020-09-22)

#61

Ik vind dat ze er wel degelijk recht op hebben, en daarbij ook nog eens in aanslng zijn geweest met covid patienten

Valerie NoëlleNiek (Roosendaal, 2020-09-22)

#66

Wij ons echt uit de naad hebben gewerkt tijdens de eerste pandemie. En er alles aan hebben gedaan om de mensen die corona hadden het zo comfortabel mogelijk te maken.En nu wij ook eens iets er voor tetug zouden krijgen worden we door iedereen im de steek gelaten.

Tonnie Leenders (Geldrop, 2020-09-22)

#68

Ik voedingsassistente ben.
En ook voor de corona patiënten gezorgd heb en zéér flexibel ben geweest qua werken betreft

Willeke van Elven (Mierlo, 2020-09-22)

#70

Ikzelf voedingsassistente ben en wij ook een extra druk op het werk hebben i.v.m de coronapatienten en de patiënten moeten helpen met eten geven indien ze daar niet zelf voor in staat zijn.

Gerrie van Zantvoort (Geldrop, 2020-09-22)

#71

Zelf werkzaam ben als voedingsassistente en me heel erg heb ingezet op de corona afdeling.

Chrissy Smulders (Geldrop, 2020-09-22)

#72

Ik ben zelf voedingsassistent in het ziekenhuis. Ik heb 5 weken lang alleen maar op de corona afdeling gestaan en mensen letterlijk geholpen met eten. Schandalig dat wij niet mee geteld worden..

Amber Eisma (Geldrop , 2020-09-22)

#75

De meiden inderdaad kei en kei hard gewerkt hebben en niet alleen de voedingsassistenten. Wij hadden een dubbelen bezetting nodig en daar kwamen ook een aantal restaurant medewerkers en van de poli onze voedingsassistenten ons ondersteunen. Dan heb ik nog niet over extra uren gesproken. Onbegrijpelijk dat deze groep niet in dat rijtje staat.

Eric Peetets (Boxtel, 2020-09-22)

#76

Ik zoveel gewerkt heb tijdens de epidemie! Er was geen handboek hoe te werken, alles mee uitgevogeld. Flexibel was ons motto!

Jenny van Arrle (Helmond, 2020-09-22)

#77

Zelf voedingsassistente ben en weet hoe hard we met elkaar hebben gewerkt. Zowel zorg als mentaal

Anja Roubos (Eindhoven, 2020-09-22)

#78

De mensen het ronduit verdienen

Danielle Sips (Roosendaal , 2020-09-22)

#80

ik heb weken aan het bed gestaan het zou niet terecht zijn als wij niks zouden krjjgen

Leny Luijsterburg (Geldrop , 2020-09-22)

#81

We ook recht op hebben

Gonnie Dovens (Mierlo, 2020-09-22)

#86

Ik heb 5 weken op de corona afdeling gestaan in beschermende kleding mensen eten moeten geven en drinken

Margo Van de donk (Geldrop, 2020-09-22)

#89

Ik vind dat ik wel in aanmerking kom omdat ik op de afdelingen heb gewerkt waar deze patiënten lagen en me voor 200% heb ingezet om deze mensen te helpen

Hillie Wouda (Eindhoven , 2020-09-22)

#91

Omdat het onterecht is dat medewerkers die de mensen verzorgen met eten en drinken in onbarmhartige toestanden niet in aanmerking komen, weken lang hebben ze zich ingezet, en nu nog, in speciale kleding, en deze komen niet in aanmerking, ze moeten zich schamen als dit zo is

Leon van de Donk (Geldrop, 2020-09-22)

#99

Ik als voedingsassistente, gewerkt heb met corona patiënten dus hebben wij zeker recht op deze bonus!

Irma Vries (Eindhoven , 2020-09-22)

#103

Ik teken dit omdat ik vind dat alle zorgverleners hier recht op hebben.

Jef Verhagen (Eindhoven , 2020-09-22)

#106

Wij net zo belangrijk aan bed zijn geweest als ieder ander.net zoveel leed hebben gezien en net zoveel verdriet hebben gehad..en nu tellen wij ineens niet meer mee.

Inge Van Och-vd Heuvel (Helmond, 2020-09-22)

#108

Ze het verdienen.

Mary Karels (Rotterdam, 2020-09-22)

#112

De voedingsassistenten verdienen dit dubbel en dwars! Zij zijn degene die het luisterend oor zijn voor de patiënt en hun familie, tevens zijn ze de extra ogen van de artsen en verpleegkundigen! Daarnaast zorgen zij met liefde en plezier dat de patiënt de juiste voeding binnenkrijgt, wat een van de belangrijkste punten is voor herstel! Kortom, een ziekenhuis kan niet zonder voedingsassistenten! Dus ook (en zeker) zij moeten voor deze bonus regeling in aanmerking komen 💪🏼 Bij deze getekend!

Sharon Wirken (Eindhoven , 2020-09-22)

#113

Ik onderteken omdat ik getuige ben geweest van een zorgverlener die niet alleen 24/7 dagen heeft moeten maken, maar ook over de dingen die ze heeft moeten zien. Intensieve en persoonlijke zorg voor patiënten die na een week, een dag of zelf soms na een uur er niet meer waren.. het is lichamelijk en geestelijk ontzettend zwaar en dat mag niet onopgemerkt blijven! Een beloning is het minste wat ze verdient!

Lisanne van Dartel (Eindhoven, 2020-09-22)

#115

Zorgmedewerkers, voedingsassistenten en schoonmaakdienst als 1 team met elkaar voor de bewoners hebben gezorgd. Geen onderscheid maken in deze situatie

I van Zanden (Goutum, 2020-09-22)

#118

Ik vind dat iedereen zijn steentje bijgedragen heeft en er geen verschil gemaakt moet worden

Ria De Beer (GELDROP, 2020-09-22)

#121

Ik op de covid afdeling moest staan en het anders werkweigering was,ben met de patiënten geweest en ben vrij betrokken daarbij,ook vind ik dat wij door het hele ziekenhuis een groot risico hebben gelopen wij zijn op elke kamer geweest zelfs bij mensen waar het nog niet bekend was dat ze covid hadden

Jolanda Van Andel (Almere, 2020-09-22)

#126

ik vind dat ik naast voedingsassistent tijdens coronatijd veel extra taken heb moeten uitvoeren omdat veel beroepen stil kwamen te liggen die ik dan moest opvullen!

Miranda Nieuwenhuizen (Oostzaan, 2020-09-22)

#127

Ik onderteken dit omdat mijn moeder, samen met vele van haar collega's nauw betrokken is geweest met de zorg rondom Covid 19 patiënten en hun naasten.
Ze werken keihard en dit mag beloond worden, zoals beloofd!

Danny Rouwenhorst (Zutphen, 2020-09-22)

#129

Ik vind dat wij net zo goed recht hebben op die bonus ,daar wij ook met Covidpatiënten te maken hebben gehad.Ik heb in die 3 maanden veel extra gewerkt.Het zou toch te zot zijn dat wij dan niet voor die bonus in aanmerking komen.Ik werk in het Gelreziekenhuis Apeldoorn.

Sonja Pieters (Apeldoorn, 2020-09-22)

#130

Deze mensen ook grote risico hebben genomen !

Harm de Jager (Almere , 2020-09-22)

#134

Ook wij ons bovenmatig hebben ingezet. En daar bij wel degelijk risico hebben gelopen. Ook hebben wij de extra diensten ingevuld van uitgevallen collega's en daarmee steeds de verpleging hebben ontlast.
Zeer veel collega's hebben zich moeten laten testen omdat zij contact hebben gehad met positief bevonden patiënten.
Volkomen onterecht om deze beroepsgroep uit te sluiten.

Astrid Kemming (Amstelveen, 2020-09-22)

#138

Ik ben zelf voedingassistente en wel bij de corona patiënte dagelijks bijgestaan.
We hebben ook recht op!

Georgina Mourato (Amsterdam, 2020-09-22)

#140

Mijn moeder is voedingsassistente en ik heb haar verhalen tijdens de eerste piek in het zkh!

Caroline Spaninks (Eindhoven , 2020-09-22)

#150

Ik chanel schoenen krijg

Taariq Mohamed (Amsterdam, 2020-09-22)

#152

Ik voedingsassistente ben en ik 6 dagen in de week op de corona afdeling heb gestaan!!!!!!!!

Sarah Ben Mesaoud (Amsterdam, 2020-09-22)

#155

Ben zelf ook voedingsassistent.

J Edmund (Diemen, 2020-09-22)

#157

Ze dat verdienen

Said Bouhabou (Alkmaar, 2020-09-22)

#159

MEER WAARDERING

Jasmine Cheikh (Amsterdam, 2020-09-22)

#160

Omdat voedingsassistenten net zo goed die bonus verdienen als elk ander medewerkend persoon in het ziekenhuis!

Amber van den Heuvel (Eindhoven , 2020-09-22)

#161

De voedingassistenten hard hebben gewerkt en nog steeds en dit ook verdienen. K ben zelf ook voedingassistente

Malika Aouraghe (Amsterdam, 2020-09-22)

#165

Ik onderteken omdat ik daar evengoed recht op heb!

Ikram Bouyachfar (Amsterdam , 2020-09-22)

#167

Ik ben voedingsassistente in het ziekenhuis en heb al die tijd van corona de patiënten geholpen met eten en drinken.

Zinba Zahir (Amsterdam , 2020-09-22)

#168

Ook corona patiënten moeten eten en drinken, en de collega's daar net zoveel recht op hebben als elke zorgmedewerker!

Anita Brouwer (Edam, 2020-09-22)

#169

ik het belangrijk vind dat ook zij beloond worden

Ellen gommers (Nuenen , 2020-09-22)

#170

De voedingsassistenten opeens vooraan in de COVID linie stonden en hun werk opeens veranderde. Ik vind dat de bonus ook moet gelden voor al die uitzendkrachten die het werk moesten doen

Mirjam Voragen (Eindhoven , 2020-09-22)

#174

Ik onderteken omdat ik als voedingsassistent alle weken op de Corona afdeling gewerkt heb en daarom vind ik dat ik zeker in aanmerking kom

Tanja Looijmans (Leende, 2020-09-22)

#175

Ik onderteken dit omdat mijn vriendin voedingsassistent is en in de frontlinie heeft gestaan. Zij had ook corona kunnen krijgen door wat ze van beroep doet en het is totaal onterecht als zij daar geen bonus voor krijgt maar wel andere vergelijkbare beroepen in de zorg.

Vinson Lopez (Goirle, 2020-09-22)

#178

Ik onderteken omdat ik als voedingsassistente op de COVID afdeling heb gewerkt!!!!

Anita Teunissen (Helmond , 2020-09-22)

#181

Ik ben zelf verpleegkundige en vind dat de voedingsassistenten zo hard hebben gewerkt. Daarbij ook de ontzettend zieke patiënten geholpen. Komen na ons verpleegkundige misschien wel het meeste de kamer van de patiënten op. Patiënten leven op als de voedingsassistenten binnen lopen en even een praatje maken. Dubbel en dwars verdiend!!

Danielle Beks (Eindhoven , 2020-09-22)

#186

Ik onderteken omdat mijn moeder voedingsassistente is en ook keihard heeft gewerkt!!!

Britt De Wal (Landsmeer, 2020-09-22)

#188

Mijn moeder dit werk doet!!

Daantje In T Groen (Amsterdam, 2020-09-22)

#191

Ook die hebben hun steentje bijgedragen op de werkvloer.

Tjibbe Feenstra (Scharnegoutum , 2020-09-22)

#193

Ik onderteken dit omdat wij ook zorg hebben geleverd voor covid 2019 patiënten.

Sandra Van os (Purmerend , 2020-09-22)

#196

Zij ondanks alles ook verplicht waren op de Corona afdeling moesten werken met gevaar voor eigen en familie leden

Paul Kuijpers (Geldrop, 2020-09-22)

#198

ze ook een vergoeding moetenten hebben.

Tineke Brandsma-westrus (Amsterdam, 2020-09-22)Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...