Eksaarde waar iedere klacht telt

Opmerkingen

#1

Het is een schandalig systeem dat weegt op het welbevinden en de veiligheid van onze kinderen.

Tom Verniers (Eksaarde, 2020-05-07)

#2

Deze absurditeit onmiddelijk moet aangepakt worden en er geen tijd is voor politieke spelletjes. Onze kinderen moeten nu al genoeg doorstaan

Stijn D'Hondt (Eksaarde, 2020-05-07)

#7

Deze regels haaks staat tegenover het welbevinden en de veiligheid van onze kinderen!

Cindy De Beck (Lokeren, 2020-05-07)

#20

Zoontje van vriendin kan niet naar school in de buurt

Ester De Lanoye (Sint-niklaas , 2020-05-07)

#23

Ik teken omdat mijn achterneef naar de beste school uit zijn omgeving moet kunnen gaan.

Helga De vos (Zaffelare, 2020-05-07)

#26

Het idee dat je geen school vrij kan kiezen vind ik waanzinnig. Ik ken scholen waarin ik vertrouwen heb en scholen waar ik mijn kind nooit naartoe zou laten gaan.

Het feit dat in Lokeren gekeken wordt naar een school in de buurt vind ik niet ok omdat je geen vrij keuze hebt.
En als je dan nog eens verplicht wordt om naar een school die je niet kiest en die ver van je deur is te gaan, dit vind ik niet aanvaardbaar.
Kinderen van 12 die zich zelfstandig naar school kunnen verplaatsen een langer traject laten afleggen naar een school waar zij niet wensen te gaan, een echte schande!

Karel De Vos (Lokeren, 2020-05-07)

#28

Een kind heb dat vlak om de hoek woont van STC en niet mag ingeschreven worden en dus behoord tot de 10procent die niet op school van de eerste keus terecht kan

Leentje Arbyn (Lokeren, 2020-05-07)

#30

Wij zijn in eksaarde aan het bouwen nog geen 800m van school wij hadden onze 1ste keuze natuurlijk dan in eksaarde gedaan maar NEEN nu moet onze zoon terug naar lokeren naar school en dat is echt kl...te wij hopen natuurlijk nog op een aanpassing

Mike Schokaert (Lokeren , 2020-05-07)

#32

Ik teken omdat ikzelf afkomstig ben van eksaarde en zelf naar stc ben geweest. Erg dat kinderen niet in eigen gemeente naar school kunnen gaan.

Anouchka Van de Walle (Wachtebeke, 2020-05-07)

#39

Ik teken deze petitie omdat ik vind dat kinderen naar de dichtst bijzijnde school in hun buurt moeten kunnen! Dit voor het welzijn en de veiligheid van het kind zelf!

Kathleen Vervaet (Lokeren , 2020-05-07)

#40

Het vriendjes en vriendinnetjes zijn van onze zoon

Cindy De Meester (Eksaarde , 2020-05-07)

#42

Ik vind dit geen correctie manier van werken.
Mensen uit de omgeving moeten voorrang krijgen op mensen die verder wonen. Win win voor iedereen. Minder verkeer, beter voor het milieu, veiliger voor de kinderen, rustiger voor de ouders.

Elke rupus (Eksaarde, 2020-05-07)

#44

Het een dom systeem is. Ook ik zou graag later mijn dochter in eksaarde naar school sturen ipv naar lokeren. Logisch toch al hier een school op 100m van de deur is..?

Lisa van Damme (Bautschoot, 2020-05-07)

#45

Ik teken omdat het niet verantwoord is om kinderen die vlakbij een middelbare school wonen, te verplichten dagdagelijks het gevaarlijke verkeer te trotseren naar een verder gelegen school. We moeten met zijn allen trachten onze verplaatsingen niet onnodig verder te maken, dit is belastend voor het milieu, het kind, het gezin, het openbaar vervoer,...

Seefke Van Deun (Doorslaar, 2020-05-07)

#48

Ik teken omdat kinderen hun keuze van school vrij moeten kunnen kiezen. En als hun eerste keuze een school dicht bij huis is, moeten zij voorkeur kunnen krijgen

Kitty van Uytvanck (Lokeren, 2020-05-07)

#52

Ons nichtje die op 500m van de school in Eksaarde woont geen plaats heeft gekregen! En ik zelf nog kinderen heb die in het lager zitten waarmee ik dit niet zou willen meemaken.

Peggy Schamphelaere (Lokeren, 2020-05-07)

#53

Elk kind zo dicht mogelijk bij huis naar school moet kunnen gaan.

Ilse Wytynck (Lochristi , 2020-05-07)

#54

Ik ook van mening ben dat er bij de inschrijving rekening moet gehouden worden met 'dichtstbijzijnde school' en 'voorrang voor jongeren die reeds in Eksaarde of Doorslaar naar school gaan'!

Wendy Verschueren (Lokeren , 2020-05-07)

#55

Ik teken met veel plezier omdat ook onze zoon, klasgenoot van Marieke, helaas er niet bij zal zijn op zijn voorkeursschool.

Stephanie De Roover (Lokeren , 2020-05-07)

#57

Na een periode van 9 jaar het schooljaar knallend afsluiten zit er helaas niet in.
Een kind van 12 jaar blij en nieuwsgierig uitkijkend naar een nieuwe start in het middelbaar. Toch kreeg deze droom plots een andere wending. Je krijgt te horen dat je niet mag gaan naar een school waar je vrienden en vriendinnen naar toe gaan. Je bent geloot en krijgt te horen jammer u eerste keuze zit vol.
Wat nu met de veiligheid (die toch primeert voor een kind). Je kan als ouder niet op 2 plaatsen tegelijk zijn, kleine kinderen die niet in het middelbaar zitten moeten ook nog steeds afgezet worden op school in Eksaarde. Wat gebeurd er dan met het kind dat geweigerd is? Moet deze speciaal een bus nemen of als meisje alleen een fietstocht maken die heel gevaarlijk is in deze tijden?
Dit terwijl STC gelegen is dicht bij huis en slecht op 5minuten van je eigen huis.
Geef kinderen die al heel hun leven in Eksaarde naar school gaan ook de kans om daar hun middelbare schoolcarrière te starten.

Jessy van Ooteghem (Lokeren, 2020-05-07)

#59

Mijn kinderen zitten al vanaf de kleuterschool in Eksaarde ,en zouden er graag blijven . De grootouders (opvang) .
Bevindt zich daar ook!

David Devos (Lokeren , 2020-05-07)

#61

Bij inschrijving dient er absoluut rekening gehouden te worden met de afstand tot de school, om de verplaatsingen zo beperkt mogelijk te houden en voor de veiligheid en voor het verkeer.

Annie Van Daele (Lokeren-Eksaarde , 2020-05-07)

#66

Verdonck Cindy

Cindy Verdonck (Waasmunster, 2020-05-07)

#70

Onze zoon heeft geen plaats op onze enige voorkeursschool. Deze school ligt op 1 km van huis, dus kan hij min of meer veilig met de fiets naar school. Dat kan niet als hij naar een school moet die kilometers verderop ligt. Bovendien wil hij niet alleen die studie keuze volgen, maar ook zeker bij zijn vrienden zijn. Hij heeft hierdoor veel verdriet! Het is hartverscheurend, zowel voor ons kind als voor ons als ouder! We hopen uiteraard dat er alsnog een plaats vrij komt voor hem. We willen hem niet ergens inschrijven waar hij tegen zijn zin school zal lopen. Vrienden houden hem overeind! En zonder weet ik niet waar dit eindigt...
En als als er één belangrijke oplossing zou zijn om het aantal verkeersslachtoffers bij de schoolgaande jeugd te doen dalen, dan is het toch wel dat de afstand tot woon-school verkeer tot een minimum kan worden beperkt!
Waarom kan een ondoordachte loting dit dan onbegrijpelijk toelaten! Scholen zijn er in elke buurt net ontstaan om kinderen uit die buurt te kunnen laten school gaan en dus ook in veilige omstandigheden! Nu trekt deze loting een nogmaals onbegrijpelijke streep door de termen veiligheid, verkeersdrukte, vriendenkring, ...
Maar onderlijnt ze de term Social distancing! Dat gebruiken we tegen virussen!!! En niet tegen onze kinderen!

Veroniek Van Hoorick (Eksaarde, 2020-05-07)

#81

Mijn dochter op 100 meter hier van woont, en vriendjes en vriendinnetjes heeft.

Davy Heirwegh (Bautschoot, 2020-05-07)

#82

Mijn vriend zijn dochter woont hier bij ons en wonen juist om de hoek van de school ,in de bautschoot

Annick Bergmans (Eksaarde , 2020-05-07)

#83

Mijn dochter (die in Eksaarde woont) kan niet naar STC wegens overcapaciteit!

Wendy Van Ooteghem (Eksaarde, 2020-05-07)

#86

Totaal niet akkoord met de toewijzingprocedure voor het secundair onderwijs waarbij totaal geen rekening gehouden wordt met "afstand" (voor de dichtsbijzijnde school) en dat er geen rekening gehouden wordt met kinderen die hun carrière lager onderwijs eveneens op die "afstand" hebben afgelegd.

Vicky Arents (Lokeren, 2020-05-07)

#87

De kinderen uit Eksaarde toch zeker voorrang moeten krijgen. Het klinkt een beetje racistisch maar iemand uit Eksaarde begrijpt. Iedereen wil het beste voor zijn kind. En dat heb je hier. Op gelijk welk gebied. De rust, de natuur,... En ook de veiligheid. Er zullen van die 48 kinderen 48 gezinnen zeer teleurgesteld zijn. Begin maar te zoeken. Lokeren, Moerbeke, Lochristi zijn nog het dichtste bij. Maar geraak er maar. Openbaar vervoer ook niet goedkoop hé. Fiets ja en alst dan vriest dat kraakt of er sneeuw ligt. Kortom ik ben volkomen eens dat daar rekening moet met gehouden worden. En terecht dat hiervoor een petitie rondgaat. Teken ik met plezier.

Maarten Boone (Lokeren , 2020-05-08)

#93

Kinderen van in nabije omgeving moeten voorrang krijgen bij het inschrijven in middelbare school. Totaal onlogisch dat deze kinderen naar school moeten gaan 10 km verder om zelfde keuzevakken te nemen!! Nog niet gesproken van de sociale impact op deze kinderen!!!

Cindy Van de Vijver (Eksaarde, 2020-05-08)

#100

Ik teken daar ik totaal niet akkoord ben met de selectie manier. Waarom moet mijn kleinkind de bus nemen naar Lokeren aan de poort van Teresia college, terwijl er vanuit Lokeren centrum vele leerlingen de omgekeerde weg moeten afleggen. Waar zitten die klimaat gasten nu? En...hoe komt het dat er 2 jaar na mekaar dezelfde problemen opduiken? Kinderen van ter plaatse moeten dus uitwijken en worden Lotto ballen. Onbekwaam beleid is hier de enige juiste uitleg. En waar zit de schepen van onderwijs? Totaal onbereikbaar. Mooi zo. Ik weet dus voor wie îk zeker niet zal kiezen bij de volgende verkiezingen. Mvg

Jakie Arbyn (Lokeren , 2020-05-08)

#104

Kids uit eksaarde naar Lokeren en kids uit Lokeren naar eksaarde. Waar zit de logica?? En veiligheid????

Mieke Arbyn (Lokeren , 2020-05-08)

#106

Kinderen naar de dichtstbijzijnde school zouden moeten kunnen gaan

Caroline Boudringhien (Eksaarde, 2020-05-08)

#110

Ik teken omdat hier wel degelijk de logica zoek is. Aan de dorpsschool is een bushalte voor Lokeren Centrum. Hoeveel tijd gaat er dan niet verloren als de kinderen aan 'hun' school op de bus moeten wachten ? De tijdsduur om te voet van de bushalte in Lokeren naar een school in het centrum alleen al is voor de meesten langer dan te tijd die nodig is om van huis uit te voet naar school te gaan. Tel daarbij nog eens de wachttijd op de bus (als die al op tijd is !) en je komt al gauw tot 2 uur tijdsverlies.
Maak daarvoor eens een reportage voor de pers. Als die 48 kinderen op één rij moeten staan met 150 cm afstand tussen elkaar - als we de geruchten mogen geloven is er tegen 1/9 weer een nieuwe corona-golf) ... dat zou een mooie foto zijn. Ik denk dat zelfs tv oost daar leuke beelden kan maken. Ik geef me met dezer ook op als vrijwilliger om de logica te helpen zoeken.

Luc A (Lokeren, 2020-05-08)

#111

Kinderen moeten de kans krijgen om naar een school vlakbij hun huis te kunnen gaan!

Cath Van Driesschr (Lochristi , 2020-05-08)

#115

Ik teken omdat kinderen zo dicht mogelijk in hun vertrouwde omgeving naar school moeten kunnen gaan. Zowel naar duurzaamheid, mobiliteit en work-life balans is dit de beste optie, zeker in een kleine gemeente als Eksaarde waar kinderen in een hechte kleine gemeenschap opgroeien en vrienden maken. In tijden van Corona wordt dit nog duidelijker.

D'Hondt Ingrid (Wetteren, 2020-05-08)

#117

Elk kind het recht heeft om in zijn eigen gemeente/dorp naar school te gaan

Marina van den Abbeele (Wichelen , 2020-05-08)

#124

Schandalig op 300 m van de school wonen en toch niet in aanmerking komen om zo dichtbij naar die school te kunnen. Waar zijn ze mee bezig ?????

Nicole Maes (Herne, 2020-05-08)

#127

Ik teken deze petitie omdat het inschrijvingsbeleid helemaal niet strookt met de visie van het Lokers schoolbeleid voor de kleuter en lagere school waar je de drie dichtsbijzijnde scholen dient op te geven.
De visie zou ik kunnen begrijpen wanneer er nog een duidelijke opsplitsing zou zijn van niveaus maar omwille van de brede eerste graad lijkt me dit helemaal niet opportuun.

Ellen Van Aerde (Eksaarde, 2020-05-08)

#128

Ik zelf 3 (nog kleine) kinderen heb die misschien ooit naar het STC zullen willen gaan, en het te zot voor woorden is dat ze naar andere scholen zouden moeten gaan terwijl we op nog geen 2km van het STC wonen.

Gwendolien De Waele (Lokeren, 2020-05-08)

#131

Kinderen van Eksaarde en Doorslaar moeten voorrang krijgen bij het inschrijven! Voor de praktische organisatie en de verkeersveiligheid is het van belang, dat ieder kind zo dicht mogelijk van zijn huis naar de middelbare school kan gaan!

Ciska Vermeulen (Lokeren, 2020-05-08)

#132

Ikzelf ook afkomstig ben uit Eksaarde en heb wel ooit het voorrecht gehad om in Eksaarde op 5 min van mijn deur school te volgen!

Elien Creve (Lokeren, 2020-05-08)

#133

Elk kind toch dichtbij naar school moet kunnen

Tineke Kint (Lochristi, 2020-05-08)

#134

Ik het echt zeer onlogisch vind dat kinderen die op nog geen 500 meter van school wonen..de bus naar lokeren moeten nemen om dan daar naar shool te gaan..gans die inschrijvingsregeling is 1 groot circus

Wendy Hoste (Eksaarde, 2020-05-08)

#135

Ik het heel jammer vind dat kinderen die hun lagere school steeds bij elkaar hebben samen geweest nu uit elkaar getrokken worden .. kinderen die bijna aan de school wonen en soms iets verder .. heel gevaarlijk dat sommige kinderen nu alleen met de fiets naar een andere school moeten rijden . Heel gevaarlijk en jammer ..

Jessica Neusy (Eksaarde, 2020-05-08)

#136

Kinderen recht hebben op onderwijs in eigen buurt!!!

Liesbeth Van Bogaert (Lokeren, 2020-05-08)

#137

Het kan niet zijn dat je zelf niet kunt bepalen waar je kind naar school gaat.Heb in mijn vriendenkring iemand die in Eksaarde school wil lopen,helaas ...schandalig.

Annick De Vuyst (Zaffelare, 2020-05-08)

#139

Ik teken dit omdat dit zeer oneerlijk is

Annie Taelman (Eksaarde, 2020-05-08)

#140

Ik teken de petitie omdat het niet kan dat een kind niet in zijn eigen buurt naar school kan gaan.
Denk aan het milieu en de verkeersveiligheid!

Marjan Calluy (Waarschoot, 2020-05-08)

#141

Omdat dit onlogisch is

Albert van de vyver (Eksaarde, 2020-05-08)

#143

Bea Gysel

Bieke Gysel (Eksaarde, 2020-05-08)

#145

Mijn neefje kan niet naar de school in zijn straat door het falende systeem.

Leontine Naudts (Lochristi, 2020-05-08)

#147

Het is absurd dat kinderen van Eksaarde en Doorslaar niet in Eksaarde terecht kunnen ,maar kinderen uit Lokeren centrum en Moerbeke wel

Veerle De Beul (Lokeren , 2020-05-08)

#153

er duidelijkheid moet zijn op de manier waarop kinderen een school wordt toegewezen. Waarom heeft een kind uit centrum lokeren wel toegang tot eksaarde terwijl er 3 scholen in het centrum gelegen zijn. Kinderen uit de buitenwijken moeten zich nu verplaatsen richting centrum. Dit is totaal onlogisch en moeilijk te verdedigen

Frederik De Bock (Lokeren, 2020-05-08)

#154

ik vind dat er rekening moet gehouden worden met het welbevinden en de veiligheid (verkeer) van de Eksaardse jeugd en dat er bij de inschrijving rekening moet gehouden worden met 'dichtstbijzijnde school' en 'voorrang voor jongeren die reeds in Eksaarde of Doorslaar naar school gaan'!

Ilse Vanhoutte (gent, 2020-05-08)

#155

Elk kind heeft recht om naar de school van zijn/haar keuze te gaan. Welbevinden moet voorrang krijgen op een inschrijvingssysteem.

Niki Schippers (Waasmunster, 2020-05-08)

#156

het normaal en logisch vindt dat kinderen die in de gemeente wonen, waar de school zich bevindt, voorrang moeten krijgen om naar deze school te kunnen gaan!

Pascal Francis (Eksaarde, 2020-05-08)

#159

Het gezond verstand zegt me dat kinderen die vlakbij een school wonen, ook daar naar school moeten kunnen gaan. Zij moeten in hun "bubbel" kunnen blijven als de ouders dat wensen.

Geert Defauw is (Eksaarde, 2020-05-08)

#161

Solidair

Nicky Wauters (Eksaarde, 2020-05-08)

#165

Ik teken omdat het zoontje van mijn zus (Benjamin Goverde) dichtbij woont en ook niet naar STC zou kunnen gaan en zijn vriendjes wel. Kan niet!!

Joris Van Hoorick (Lokeren , 2020-05-08)

#166

Ik teken omdat ik vind dat kinderen die dichtbij de school wonen voorrang zouden moeten kunnen krijgen.

Annelies Verdonck (9080, 2020-05-08)

#171

Ik vind dat kinderen uit Lokeren recht moeten hebben om naar een schoon te gaan dat dicht bij huis ligt.

Dieuwerke Cnaeps (Lokeren, 2020-05-08)

#175

Ik teken omdat ik het on eerlijk vind

Hiba Moi (Eksaarde, 2020-05-08)

#176

Een echte schande is het! Kinderen die op 5min wonen dreigen nu een bus te moeten nemen om naar school te kunnen!

Marc De Maesschalck (Lokeren, 2020-05-08)

#178

Ik teken omdat ik het niet vinden kan dat kinderen niet in hun eigen dorp naar school kunnen.

Veerle Van der sypt (Eksaarde, 2020-05-08)

#180

Dit 1000000% terecht is en het huidig systeem nergens op slaat!

Annastasia Goethals (Adegem, 2020-05-08)

#193

Wij dat 15 jaar geleden ook tegen gekomen zijn

Tania Rogiest (Doornzele, 2020-05-08)

#200

Het niet kan dat men zoveel km verder moet gaan om naar school te gaan en heel de familie al naar zelfde school is gegaan

Kim Ediers (Gavere, 2020-05-08)Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...