TRANSMOEDER WILT EVENVEEL RECHT OP CO-OUDERSCHAP

Opmerkingen

#202

ik teken omdat kinderen recht hebben op de liefde en zorg van beide ouders, los van hun geaardheid.

Bert Vanhulle (Gent, 2020-03-12)

#206

Zij dit verdiend en ik er zeker van ben dat ze een geweldige mama is!!!!

Veerle Zavoloco (Genk, 2020-03-12)

#216

De liefde van liefhebbende ouders voor hun kinderen is niet afhankelijk van geaardheid of geslacht van die ouders.

Daarnaast is er intussen voldoende bewijs dat transgender zijn een realiteit is waar de persoon in kwestie net kiest om zichzelf te mogen zijn en van daaruit authentiek in het leven te kunnen staan.

Dat is de mooiste boodschap die je als ouder kan meegeven aan je kinderen: je mag er zijn, je mag zijn wie je bent en je wordt oordeelloos geliefd.

Niemand heeft het recht om kinderen en hun ouders dat te ontnemen!!

Els Draeck (Schoten, 2020-03-13)

#218

Het een recht is!!!!

Walter Geuens (Kortenberg , 2020-03-14)

#221

Ik geloof in Jasmine!

Rita Mertens (Wijgmaal, 2020-03-14)

#225

ik in Jamine geloof

sam de wandel (Herent, 2020-03-15)

#226

Ik transgenders steun !

Chantal Verstraete (Brugge, 2020-03-15)

#231

Iedere goede ouder heeft recht op zijn of haar kinderen

Rowana Vander Beke (Antwerpen, 2020-03-16)

#234

Ik teken omdat ik vind dat transvrouwen de zelfde rechten moeten hebben als cis vrouwen en omdat ik er van overtuigd ben dat transvrouwen net zulke goede moeders kunnen zijn als cis vrouwen.

Sylvia Van Wijk (Sant Antoni dr Portmany, 2020-03-24)

#237

Omdat transgender personen evenveel recht moeten hebben co - ouderschap het is dan ook complete waanzin om aan te geven dat transpersonen psychisch niet stabiel zouden zijn en ruikt dit sterk naar discriminatie !

Chloé Bottelberghe (Eeklo, 2020-04-27)

#242

Ik onderteken omdat Jeanine een warme lieve mama lijkt! Dit zijn haar kinderen, zij hoeft zich niet te verandwoorden (wij moeten dat toch ook niet?!)

Ankie Broers (Gent, 2020-07-08)

#244

Ik onderteken dit omdat iedereen gelijk zou moeten zijn voor de wet ongeacht van de geaardheid en het geslacht. In de huidigen moderne tijden betekend dit voor mij ook dat mensen hun eigen keuzes kunnen maken ivm hun eigen lichaam en hoe zij hun geest en lichaam waarnemen. Dat mag geen invloed mag hebben op hun rechten en plichten, tenzij dit een ander schade toevoegd. Dit is hier helemaal niet het geval aangezien een liefhebbende ouder niet bepaald wordt door zijn geslacht of geaardheid. Iedereen heeft het recht om herkent te worden als wat hij/zij/het is en als wat hij/zij/het zich voelt. Een kind kan evenveel baat hebben aan twee moeders dan aan twee vaders en het is niet aan de overheid om te bepalen of iemand het een of het ander is, maar aan de persoon welke hierbij persoonlijk betrokken is. En voor een kind is het volgens mij veel verwarrender als het zijn moeder als moeder ziet en deze op formuleren en documenten als vader vastgesteld wordt of een vader als moeder op papier vastgelegd wordt.

Een kind heeft stabiliteit nodig en liefde. Iemanden wie dit aan zijn kind wil en kan geven hiervan uit te sluiten is niet in belang van het kind.

Ik wens jullie veel geluk met deze petitie en hoop dat jullie hiermee iets kunnen bereiken.
En indien het voor jullie niets uithaalde (wat ik erg zou betreuren) hoop ik dat de volgende generatie, waaronder ons eigen kinderen, sterk genoeg zullen zijn om degelijke fouten in de wet te corrigeren. Een schande dat hiervoor überhaupt petities nodig zijn, maar alle begrip en respect voor de personen die deze petities toch gebruiken om hier iets aan te doen en hun recht te krijgen.

Raphaela Thiry (GENT, 2020-07-08)

#246

ouderschap heeft niets te maken met trans of niet . wie zegt dat genetische moeders beter zijn. Moederschap leer je met vallen en opstaan en doorzetting met liefde . De wet misschien ? maar die dateert waarschijnlijk ook al vanuit de tijd van napoleon. en we zijn 2022

Kathleen De Mayer (schoten , 2022-09-07)

#247

Omdat het de norm moet zijn dat wij als Transmoeder evenveel rechten hebben !!!

Fleur Rynders (Kessel, 2024-03-05)Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...