Stop de werkwijze van de KNLTB en verander het PO systeem!

Opmerkingen

#1

Ik teken omdat ik tegen de manier van handelen van de knltb ben. Volledig top down dictatuur en monopolie gericht.

(Landgraaf, 2016-12-09)

#3

Ik kan mij totaal niet vinden in de huidige opzet en het verplichte karakter van het systeem.

(Zaandijk, 2016-12-09)

#5

Ik tennisleraar ben en ABSOLUUT niet eens ben met het podium systeem.

(Beerta, 2016-12-09)

#8

Het hele po systeem klopt van geen kant. Het is enkel bedacht om geld te verdienen. Ik moet nu cursussen volgen om m'n licentie te behouden die ik helemaal niet wil volgen. De cursussen waar ik echt baat bij heb, heb ik allang gevolgd. Laatst deed ik een cursus voetenwerk waar ik echt totaal niets nieuws heb gehoord. Ik kreeg het gevoel alsof ze denken dat wij een of andere nobody's zijn die helemaal geen kennis hebben. Als de knltb ons echt wil bijscholen ga dat dan specifieker doen. En financier dat zelf in plaats van honderden euro's te vangen.

(Hoofddorp, 2016-12-09)

#13

Bijscholing uiteraard prima, echter de dwang en het huidige aanbod is volstrekt niet van niveau dat het meerwaarde heeft. Verder zijn de effecten op het niveau van de leraar in het huidige systeem totaal onmeetbaar.

(Berkel en Rodenrijs , 2016-12-09)

#14

Ik het volledig eens ben metde stelling.

(Groningen, 2016-12-09)

#15

Volledite ondersteuning van de stelling!

(Birgden, 2016-12-09)

#17

Omdat dit van bovenaf opgelegde systeem contraproductief is. Ik ben vóór bijscholen van leraren en ik ben vóór het verbeteren en verzwaren van de lerarenopleidingen. Maar doe het goed. Ontwikkel een kennissysteem (website, forum etc.) waar de leraar zoveel voordelen bij ervaart dat hij daar heel graag bij wil horen en van wil leren. Zo doen heel veel beroepsorganisaties het en het werkt in de regel super. Zorg voor goede cursussen op verschillende niveau's en niet de eenheidsworst die het nu is. Ik kan nog 20 kantjes vol schrijven over alles dat er mis is aan dit systeem. Dit moet stoppen!

(Castricum, 2016-12-09)

#18

De opzet en de dwang van het puntensysteem.

(Haarlem, 2016-12-09)

#23

Ik teken dit verzoekschrift omdat ik het met het standpunt helemaal eens ben. Zelf zou ik eraan willen toevoegen een oplossing ''belonen'' in plaats van straffen willen zien. Een puntensysteem die je een onderscheiden status geeft van andere leraren die zich niet bijscholen. Benodigde aantal punten te halen om bepaalde cursussen te mogen volgen. Grote dank voor dit initiatief!

(Heerhugowaard, 2016-12-09)

#34

Omdat ik een tennisleraar ben met een licentie en weiger aan de PO punten te voldoen

(Heinenoord, 2016-12-09)

#35

Ik teken omdat ik het absoluut oneens ben met de manier van handelen van de KNLTB. Het PO systeem is zonder enig overleg met betrokkenen ingevoerd, het is dwangmatig en vanuit een monopoliepositie bepaald. Het is absurd dat ze (hun eigen opgeleide) tennisleraren de werkgelegenheid afnemen door hun licentie af te pakken. En straks ook nog de clubs willen gaan beboeten.
Volgens een advocaat in arbeidsrecht is dit tegen de wet. We moeten met z'n allen een rechtszaak starten tegen de KNLTB.

(Maastricht, 2016-12-09)

#45

Om wel 5 redenen die bij de Knltb al bekend zijn.

(Rotterdam , 2016-12-09)

#48

Helemaal mee eens !

(Bloemendaal , 2016-12-09)

#50

Ik ben voor bijscholing, echter tegen de drastische aanpak van de KNLTB en de directe sanctie de licentie te ontnemen bij te weinig punten.

(Amsterdam, 2016-12-09)

#51

Het nergens op vind slaan en Knltb er echt niks van snapt sorry

(Naaldwijk, 2016-12-09)

#53

Het punt is dat bij enkele beroepen het een bescherming van de klant waarborgt. Omdat er dan wetten en regels in het geding zijn waarbij de klant er van uit mag gaan dat deze bekend zijn in deze beroepsgroep en hun daarmee beschermd. Bijvoorbeeld in de medische wereld of accountancy. Maar bij ons zouden de bijscholing cursussen moeten dienen als een aanvulling op je CV. Je hebt immers al aangetoond de basis vaardigheden onder de knie te hebben middels je behaalde (knltb) diploma. Wanneer je in de praktijk aan de slag gaat ontwikkel je je een eigen visie aan de hand van je ervaringen. Er zijn veel verschillende visies. Dat is juist mooi. Hierover discussiëren ook. Maar niet door dwangmatig iets op te leggen. Het aanbod moet ook werkelijk iets toevoegen ipv herhaling van de stof waarover je reeds eerder examen hebt gedaan.
Met vriendelijke groet!

(Diemen, 2016-12-09)

#54

Door mijn baan als lo docent heen tijd zie om me bij te scholen en hierdoor verloopt mijn licentie deze maand

(Tilburg, 2016-12-09)

#58

Ik geef al 30 jaar tennisles met veel plezier. Ben al honderden euro's kwijt aan bijscholing, maar weinig opgestoken op de slechte cursussen!

(Heerenveen , 2016-12-09)

#59

Het is waarschijnlijk wettelijk toegestaan. De tennisbond is een vereniging en valt onder het verenigingsrecht. Ik zou bovendien als vereniging eerder kiezen voor een leraar die zich
vrijwillig permanent blijft ontwikkelen dan voor een leraar die dit doet om
voldoende punten te halen.
De KNLTB heeft mij in het begin al laten weten ik citeer: "De voorwaarden die wij hanteren voor het erkennen van bijscholingen hebben wij opgesteld in samenwerking met de VNT". Dus ook daar is weinig van te verwachten. Maar misschien dat deze petitie nog iets kan veranderen.

(Warnsveld, 2016-12-09)

#60

Ik sta niet achter het verplicht cursussen volgen die in mijn ogen te duur worden aangeboden,en sommige zelfs zinloos zijn

(Hengelo, 2016-12-09)

#61

Tegen de POpunten zoals door de KNLTB heeft besloten.

(Den Haag, 2016-12-09)

#63

Ik teken omdat ik de mening van initiatiefnemer ondersteun en omdat ik uit ervaring heb ervingen dat de aangeboden bijscholingen onder de maat zijn.

(Mijdrecht, 2016-12-09)

#64

Ik graag meewerk aan een goed en eerlijk PO systeem wat er voor zorgt dat er kwalitatief goede op de leraar afgestemde cursussen worden ontwikkeld.

(Zwaag, 2016-12-09)

#65

Ik vind dat er moet worden opgestaan tegen de bureaucratie en ondoordachte manier van handelen van de KNLTB

(Voorhout, 2016-12-09)

#66

Ik teken omdat, ik voor bijscholing ben. Maar niet op de manier waarop het nu gedwongen wordt. En omdat ik voor bijscholing ben waardoor ik een betere trainer op de baan wordt. Een cursus ehbo, een cursus beachtennis, een cursus boekhouden voor trainers draagt daar niet aan bij. En daar moet ik wel naar toe als ik alle tennis inhoudelijke cursussen gedaan heb.

(Bussum, 2016-12-09)

#69

de KNLTB ondersteunend moet zijn en niet gebiedend. De KNLTB de professionele, serieus met hun vak bezig zijnde trainers en spelers de dupe maakt van hun absurde beleid

(Landgraaf, 2016-12-09)

#70

Ik ben verheugd op de manier waarop de knltb mogelijkheden biedt om bijscholing aan te bieden, dat moet mijn inziens blijven en verder moet worden uitgebreid. Ik ben daarentegen wel van mening dat de eigen ontwikkeling bij een ieder moet blijven en niet onder "dwang" vd bond.

(Haarlem, 2016-12-09)

#73

Opzich is de bijscholing niet slecht, het kost wel veel geld en het is ver weg voor mij. Het kost ook veel tijd en meestal valt het onder mijn lestijden....

(Hoek, 2016-12-09)

#74

Mijn behaalde diploma's niet plotseling wardeloos zijn als ik niet mee wil doen aan de commerciele grollen vd bond. Scholing is prima maar niet perse door de bond verplichte rommel

(Bergambacht, 2016-12-09)

#82

Met name veel kleine verenigingen zijn en zij leraren hebben die wel een licentie hebben maar dit werk naast hun andere werk doen. Dit zijn over het algemeen geen fulltime tennisleraren en zij moeten wel aan dezelfde eisen voldoen. Dat gaat vaak ten koste van de baan met het hoofdinkomen omdat er vrij genomen moet worden voor de bijscholing doe voor consumenten de noordelingen vaak ver weg worden gehouden.

(Onstwedde , 2016-12-10)

#83

Ik als eigenaar v n tennispark t systeem en de monopolistische houding al vele jr zat ben

(Bloemendaal, 2016-12-10)

#84

Faciliteer en steun leraren, zodat zij met passie en liefde voor hun vak deze sport blijven beoefenen en uitdragen!

(Overveen, 2016-12-10)

#87

Ik vind het een belachelijk systeem,als er zijn tennisscholen die hebben tennisleraren in dienst zonder diplomas of hebben de aantal punten niet gehaald maar in dienst blijven ! Maar een onafhankelijk trainer MOET het wel doen of geen licentie.Ik heb toevallig de KNLTB een paar dagen geleden dit gevraagd maar tot nu geen antwoord !

(Boskoop, 2016-12-10)

#90

Voor ontwikkeling tegen huidige systeem.

(Haalderen, 2016-12-10)

#94

Tennisleraar is altijd een zelfstandig beroep geweest, waarbij eigen keuzes bepaalden hoe je je ontwikkelde. Geen koppeling met inkomsten of erkenning. Het moet gaan om erkenning en beloning.

(Haarlem, 2016-12-10)

#97

het "plan" de basisdoelstelling niet ondersteunt

(den haag, 2016-12-10)

#98

Ik het met het hierboven gestelde eens ben maar ook omdat de knltb zich hier als werkgever opstelt en dat duidelijk niet is.

(Almelo, 2016-12-10)

#107

Er heel veel tennis knowhow zomaar kan verdwijnen, leraren die niet full time bezig zijn, maar wel heel veel knowhow hebben, houden nu de eer aan hunzelf.

(Zevenaar, 2016-12-11)

#109

De KNLTB heeft een enorm aandeel in de zéér matige oogst het laatste decennium in tennis-NL. Vriendjespolitiek voert met name de boventoon, en er wordt nog steeds gerefereerd aan de 'gouden generatie'. Ik maak het vergelijk met de zakenwereld waarin er een hoop bedrijven star vasthouden aan de 'gouden cashcow' periode. Bij bosjes zien we deze bedrijven van het toneel verdwijnen. Géén flexibiliteit, om maar te zwijgen van enige vorm van innovatie. Maar ach, beter goed gejat dan slecht bedacht! Kijk eens naar landen om ons heen waarbij het wel lukt om structureel en systematisch nieuwe aanwas door te laten breken. En als laatste nog één tip aan de top binnen de KNLTB: "Als jullie écht zo van deze sport houden, kijk dan ajb naar de 'bigger picture', face it, en STOP met het bouwen van luchtkastelen!"

(Amsterdam, 2016-12-11)

#115

Er zijn veel leraren die de ontwikkelingen zelf volgen wat betreft hun eigen vak .
Ik heb vele cursussen gevolgd , maar durf niet te zeggen dat ik daardoor een betere leraar ben.
Ook de construktie van de zeg gecertificeerde tennisschoenen is zeer discutabel, laat talent zelf beslissen waar hij/zij de opleiding volgt
Geef het geld niet aan de tennisschoenen maar aan de talenten , die dan zelf kunnen bepalen waar ze de lessen volgen.
Dat er de laatste tijd geen supertalenten zijn ontwikkeld in Nederland ligt niet aan de opleiding, maar aan hele andere factoren
Sorry dit moest ik even kwijt

(Leidschendam, 2016-12-11)

#122

Voor de bijscholing, als daar daadwerkelijk kwaliteit geleverd wordt. Ik vind het bizar dat een bond zo ver gaat dat licenties afgenomen kunnen worden. We zouden toch aan dezelfde kant moeten staan om tennis NL verder te brengen!

(Voorschoten, 2016-12-12)

#127

Ik ook pro bijleren ben en pro zelfontwikkeling alleen dat ik dat niet onder dwang wil doen.
Ik vind dat de leraren zelf moeten kunnen bepalen wanneer en of ze zich bijscholen.

(heerhugowaard, 2016-12-12)

#134

ik teken deze petitie om de KNLTB een signaal te geven dat ze beter om moeten gaan met de trainers. Er ligt helemaal geen duidelijke visie over de positionering van trainers/tennisscholen bij de veranderingen die worden doorgevoerd bij de KNLTB en clubs. Het vertrek van het PO systeem is goed echter zal er bepaalde zaken behoorlijk veranderd moeten worden. Het afpakken van een licentie is het onvermogen van degene die het PO systeem aanbied.

(Amersfoort, 2016-12-12)

#137

Vreselijk systeem; hier wordt geen enkele leraar beter van, en hoe wordt dit gecontroleerd? Ook het feit dat leraren die op dit moment geen geldige licentie hebben er in Rotterdam niet bij kunnen/mogen zijn is bizar. Waarom is er bijvoorbeeld geen onderscheidt in cursussen voor A-B en C-Trainers? Zomaar wat punten die mij irriteren, het blokje tekst is eigenlijk te klein......

(Tolkamer, 2016-12-12)

#140

Ik heb net twee jaar mijn diploma gehaald bij de KNLTB zelf. Nu ik binnen twee jaar mij weer moet gaan ontwikkelen stel ik mezelf de vraag of de KNLTB zelf wel vindt dat het niveau van hun eigen opleiding hoog genoeg is.

(Houten, 2016-12-12)

#141

Ben voor bijscholing maar niet onder dwang. Daarnaast heb ik mijn twijfels over de aangeboden thema's!!!

(Volendam, 2016-12-12)

#145

Ik hem 100% steun

(Liessel, 2016-12-12)

#151

Ik het niet eens ben met het huidige systeem!

(Almere, 2016-12-13)

#154

omdat het gejaag op punten een niet ter zaken doende , actie is en het de knltb alleen maar om geld gaat , m.i , laten we wel zijn het gaat erom wat je op de baan doet en laat zien , laat ze maar bij mij komen kijken op de baan !

(Haarlem, 2016-12-13)

#155

Bond op vele zaken niet het tennis dient maak competitie belangrijk ipv toernooien

(Medemblik, 2016-12-13)

#159

De werkwijze vd knltb is zonder overleg en slecht opgezet...

(Apeldoorn , 2016-12-13)

#160

Ik ben een goede trainer. Heb a en b en hiermee leer ik al geruime tijd iedereen tennissen , zelfs tot niveau 3. Daarnaast vindt ik het geldklopperij en veel onbruikbare info.

(Arkel, 2016-12-13)

#163

Tegen dwangmatig stelsel! Doe het voor mijn passie sowieso al!

(Berghem, 2016-12-13)

#166

Ik ben voor

(Voerendaal, 2016-12-14)

#171

Mijn man is tennisleraar en ik zie van dichtbij hoe men door het PO systeem gedupeerd worden. Het is te belachelijk voor woorden dat men iets kan/wilt afnemen waar jaren met bloed, zweet en tranen voor gewerkt is, alleen omdat er niet genoeg punten zijn behaald. Gewoon onzin!
Daarnaast is het niet eens haalbaar voor tennisleraren met een baan in het buitenland.

Afschaffen dit systeem!

(Manama, 2016-12-14)

#172

Ongedwongen leren en ontwikkelen beter werkt dan gedwongen worden op de manier van de knltb met o.a ook gedwongen financiële verplichten

(Waddinxveen, 2016-12-14)

#174

Beter om de trainer te belonen, dan te straffen met afname licentie.

(Koog aan de zaan, 2016-12-15)

#176

Helemaal achter dit standpunt sta

(Kerk Avezaath , 2016-12-15)

#179

Ik vind dat het huidige systeem te veel investering vraagt in tijd en geld. Met name voor trainers die maar een paar uur les geven staat het niet in verhouding.

(Utrecht, 2016-12-15)

#181

Ik teken omdat ik niet wil dat onze uitstekende leraren gedupeerd worden door een of ander PO systeem. Het zijn gediplomeerde leraren en hebben daarmee bewezen dat zij de nodige vaardigheden in huis hebben en dat is alles wat wij nodig hebben. Uiteraard zijn cursussen voor nieuwe vormen van lesgeven goed om te doen, maar dat kan nooit een verplichting zijn. Zolang de trainers hun diploma hebben en de leden tevreden zijn is dat voor ons voldoende.
Daar komt nog bij dat deze cursussen heel vaak tijdens de lesuren zijn en dat kan natuurlijk niet tegenover onze leden.
Dat een licentie afgepakt kan worden omdat er te weinig PO punten behaald zijn vinden wij buiten alle proporties. Wij bepalen zelf als vereniging of een gediplomeerde trainer voldoet of niet, daar hebben we de KNLTB niet voor nodig.
Natuurlijk stimuleren wij dat er cursussen gevolgd worden door onze leraren, maar dat kan alleen op vrijwillige basis en niet met een repressief systeem als de KNLTB nu heeft.

(Hoorn, 2016-12-15)

#183

Ik ben tegen het gebruiken van je licentie als dwangmiddel. Bijscholing is goed maar niet op deze manier!!

(Doorwerth, 2016-12-15)

#184

Absoluut voor bijscholing echter de wijze waarop het nu is ingevoerd door de KNLTB en de consequenties daarvan vind ik teleurstellend.

(Zoetermeer, 2016-12-15)

#186

Ik teken omdat ik voor een positieve benadering bij het motiveren van trainers tot ontwikkeling ben.

(Woerden, 2016-12-15)

#193

Ik teken omdat ik het helemaal met uw statement eens ben!

(Alblasserdam , 2016-12-16)

#195

Ik teken omdat ik het eens ben met de stelling bijblijven en bijleren maar het van de KNLTB een belachelijke constructie vindt. Je neemt niet iemand zijn diploma af waar men voor gewerkt heeft om gediplomeerd te zijn en waar een prijskaartje aanhangt waarvoor men een bachelor op de universiteit kan halen! Die wordt toch ook niet afgepakt!! Ik adviseer de KNLTB zich hierover dringend te beraden.

(Schoonhoven, 2016-12-16)

#196

Omdat ik het belachelijk vind, dat ik mijn licentie, waar ik voor betaald heb, kwijt kan raken als ik geen punten haal, waar ik opnieuw voor moet betalen! Je neemt een gymdocent ook niet zijn/haar diploma af als hij geen bijscholing doet. Bijblijven, bijscholen, prachtig initiatief, maar niet als mijn licentie afgenomen wordt als ik het niet doe.

(Schoonhoven, 2016-12-17)

#197

Dit PO systeem getuigt van een arrogantie dat de tenniswereld geen goed zal doen voor de toekomst. Wie begint er nog aan de opleiding waar een behoorlijk prijskaartje aan hangt maar waarvan je licentie nietig verklaard wordt als je de PO punten niet hebt. Bijblijven/bijleren is positief maar dit kan echt niet KNLTB!!!

(Schoonhoven , 2016-12-17)