Schenktijd van 15 uur moet blijven!

Op 14 maart is door het College van Bestuur van de HAN University of Applied Sciences besloten dat de cafés op de campusterreinen in Arnhem en Nijmegen pas vanaf 16:00 uur – een uur later dan normaal – alcohol mogen schenken.

Studenten geven aan zich aangetast te voelen in hun eigen verantwoordelijkheid en de cafés vrezen voor een drastische terugname in de omzet, want het gebeurt best vaak dat studenten rond 15:00 klaar zijn met hun lessen en toe zijn aan welverdiende ontspanning op verantwoorde wijze.  

De cafés, studie- en studentenverenigingen gerelateerd aan de HAN evenals de medezeggenschapsraad nemen het CvB ook de totstandkoming van het besluit kwalijk, zij zijn niet betrokken geraakt bij het nemen van dit besluit en het valt hen rauw op het dak. Nu – na een heftige periode met coronamaatregelen – meer dan ooit is tijd voor ontspanning en samenkomen belangrijk voor het mentale welzijn van studenten en daarom roepen wij het College van Bestuur op tot het herstellen van de alcoholschenktijden naar 15:00 uur.

De ondertekenaars merken hierbij op dat zij zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid en spreken zich uit tegen alcoholmisbruik en het drinken van alcohol voor aanvang van lessen of colleges.  

Deze oproep wordt ondersteund door de volgende organisaties:

-        Studentenvereniging Campuscafé Lokaal ‘99 

-        Studievereniging Trifonius

-        Studievereniging Amoras

-        Studievereniging Xtend      

-        Studentenvereniging CREAS

-        Studievereniging Fabulinus

-        Studievereniging Center

-        Studievereniging Lingua Franca

-        Studievereniging ‘t Reactievat

-        Studievereniging SVSB

-        Studievereniging FS HAN

-        Studievereniging Meesterlijk

-        Studievereniging Passie

-        Studievereniging Swere

-        Studievereniging Gusto

-        Studentenvereniging Sturad

-        Studievereniging Pontifex

-        Studievereniging Nopfy

-        Studievereniging Procura

Ben jij student of medewerker aan de HAN en het ook niet eens met dit besluit? Laat je stem dan horen en onderteken deze petitie. Binnenkort bieden wij het College van Bestuur de ondertekeningen aan.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Lokaal '99 om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...