Red en behoud de 123 mooie bomen die weg moeten in de gemeente Uithoorn!

20220515_1453081.jpg

Red en behoud de mooie 123 Bomen in de gemeente Uithoorn die op een lijst staan om verwijderd te worden omdat ze een gevaar zouden vormen voor de veiligheid. 

Jaarlijks word er gekeken naar de conditie van alle bomen in Uithoorn. Hier moet zorgzaam mee om worden gegaan, begripvol en rekening houdend met de bomen. Ze staan er goed en gezond bij en inmiddels mooi in bloei. Zoveel bomen onnodig opofferen is een enorme inbreuk op onze natuur en heeft vergaande gevolgen op ons als mens.

Er zijn zoveel redenen waarom deze mooie Bomen moeten blijven:

1) Ze hebben de laatste zware storm van februari met windkracht 12 doorstaan en laten zien dat ze sterk en veerkrachtig zijn. Als je dat aan kan, dan ben je ook veilig voor de mensen en omgeving.
2) Bij hevige weersomstandigheden zijn bomen ook windbrekers en geven veiligheid aan de mens. Een windvlaag kan door de boom worden opgevangen, ten goede van een voorbijganger. Waar nodig, kunnen we bij ze schuilen en geven ze ons beschutting tegen zware storm, hagel, regen en noem maar op.
3) De gemeente heeft vele bomen ziek gemeld en aangekruist om te verwijderen. Bomen hebben een zelf herstellend vermogen om ziekte te overwinnen. Geef ze de mogelijkheid om dat te kunnen doen en laat ze staan.
4) In Uithoorn heb ik bij alle bomen aan de Randweg Oost en de Europarei herstel mogen zien, wat is vastgelegd in een kort onderzoek van een maand. Ze hadden ziektesymptomen zoals een open wond en uitslag of zagen er minder uit. Ze herstelden uit zichzelf, zoals bij een mens een wond weer heelt en een griep of verkoudheid weer over gaat. Ze verdienen het om behouden te blijven.
5) De aangekruiste of aangestipte bomen in de gemeente Uithoorn staan er goed en gezond bij met mooie bladgroei. Ik heb de moeite genomen om bij veel te kijken hoe het met ze gaat, ze doen niet onder voor hun soortgenoten die mogen blijven. Er is geen enkele reden om ze te verwijderen.
6) Het aankruisen van deze bomen lijkt eerder op willekeur te berusten dan op zorgvuldigheid. Je kan pas iets zeggen over een boom, als je deze meerdere keren bekijkt over een langere periode en daaruit je conclusies trekt. Wat er nodig is: zorgvuldig beheer gericht op behoud van de bomen. 
7) Als je 123 bomen weg haalt, heeft dat een enorme negatieve impact. Deze mooie volwassen bomen halen CO2 uit de lucht en geven ons zuurstof. Als ze ineens verdwijnen geeft dit een verstoring in de balans van de lucht. Jonge bomen die op hun plaats worden gezet kunnen nog niet zoveel CO2 omzetten naar zuurstof zoals de volwassen bomen dat doen. Het duurt jaren voordat een jonge boom dezelfde capaciteit heeft opgebouwd als een volwassen boom van 30 jaar. Laat ze staan of verplaats ze naar een betere leefomgeving in de buurt.
8) Deze bomen met rust laten, geeft ook weer rust. Voor ons als mensen blijft onze natuurbeleving behouden en de grond behoud zijn stevigheid en houd water vast. In warme periodes blijft het daardoor koeler in onze bebouwde kom. Wat een geschenk! 

Er zijn zoveel argumenten om ze te behouden. Help mee door te tekenen om deze 123 mooie bomen in de gemeente Uithoorn voor onze prachtige Nederlandse natuur te behouden!

We gaan voor een goede afloop.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Conan de Bruin om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...