Petitie tegen afschaffing van onbelaste reiskostenvergoeding

Door deze petitie te steunen, geef je aan dat je tegen het voorstel bent van de regering om de onbelaste reiskostenvergoeding af te schaffen.

De afschaffing van de belastingvrije reiskostenvergoeding is een maatregel uit het bezuinigingspakket. Werknemers krijgen niet langer een onbelaste vergoeding van maximaal € 0,19 per kilometer voor de reiskosten die ze maken.

Met het begrotingsakkoord hopen de Kamerfracties dat mensen dichter bij hun werk gaan wonen. Het akkoord meldt dat ‘de maatregel wordt gefinancierd uit de afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding, inclusief het onbelaste privégebruik van lease-auto’s. Volgens de betrokken fracties bevordert deze maatregel dat mensen dichterbij hun werk gaan wonen en vermindert de milieu- en filedruk. Wij denken dat dit onzin is.

Onze overheid verdient al genoeg aan brandstof. Ruim 60% van wat je aan de pomp betaalt gaat al in de vorm van accijns de Staatskas in.

Door deze petitie te steunen geef je aan dat je het hier niet mee eens bent. Het betekent kortweg dat de volledige kosten van woon-werkverkeer bij jou worden neergelegd. Ook heeft niet iedereen zelf in de hand waar hij of zij kan en mag werken. Kortom, een flinke lastenverzwaring voor forenzen. Gaat natuurlijk ten koste van de koopkracht en het is daarom geen goede maatregel om ons land door de crisis te loodsen.

Steun daarom deze petitie!