Petitie : sluiten overweg Kromveldstraatje te Evergem.

Beste buurtbewoners,

Op maandag 19/10/20 werden de bewoners uit de ruime omgeving van het Asschoutstraatje en Kromveldstraatje ingelicht over de plannen van het gemeentebestuur en Infrabel om de spoorwegdoorgangen af te sluiten voor alle verkeer.
Een beslissing die al enkele jaren geleden is genomen maar nu pas, enkele weken voor de werken, wordt gecommuniceerd aan de omwonenden.
Volgens de communicatie komen deze drastische ingrepen de stiptheid van het treinverkeer en zogenaamd ook de leefbaarheid van de buurt ten goede.

Alle investeringen voor meer veiligheid, een stipter openbaar vervoer en een meer leefbare omgeving zijn ten zeerste aan te moedigen, maar het is  ONAANVAARDBAAR dat dit niet in overleg met de omwonenden is gebeurd, en al zeker dat dit niet gepaard gaat met de flankerende maatregelen die de leefbaarheid van de buurt ten goede komen.

Door het volledig afsluiten van deze spoorwegdoorgangen worden de bewoners uit het afgesloten gebied verplicht om via het Hulleken meer dan twee kilometer om te rijden om bv naar de bakker, naar het grootwarenhuis, naar school, openbaar vervoer of naar het werk te gaan. Een traject dat voorheen heel gemakkelijk te voet of met de fiets werd afgelegd.

De bewoners van de Kwadeweg, Asschout, Kromveldstraatje(voor de spoorweg) worden dan weer volledig afgesloten van een mooi stuk landbouwgebied, waar menig omwonenden rustig kunnen komen joggen, wandelen en fietsen.

In de directe omgeving  van de langzaam tot snelweg verworden N456 zijn er geen vergelijkbare alternatieven voorhanden gezien alles wordt volgebouwd.

Er zouden wel doorgangen worden voorzien maar niemand weet waar en wanneer deze zullen worden aangelegd, wil men echt rekening houden met de leefbaarheid zouden deze er onmiddellijk moeten komen.

Om aan te tonen dat we niet akkoord gaan met de huidige plannen van Infrabel wil ik hierbij een online petitie starten.

Hoe meer reacties, hoe duidelijker onze verhaal!

Alvast bedankt!

Mvg.

De buurtbewoners van het Kromveldstraatje en omgeving!

 

DB393AB6-DFAD-4DE1-BBB5-7563FFC71228.jpeg

3C550368-6C34-448D-9D64-E2EFEFD011D2.jpeg

D7C53CD3-F3CB-4154-AF90-1E9196A288BE.jpeg

B5E944BB-3473-4778-BA91-7F92496F77F1.jpeg

 

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat De Muynck Laurens alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...