hou de overweg in de Winterstraat open voor zwakke weggebruikers

Wij zijn 2 weken geleden toevallig te weten gekomen door een medewerker van Infrabel, dat de overweg aan de Winterstraat in Langdorp zal gesloten worden voor alle verkeer. En wel snel, nog voor het bouwverlof 2021…  

Wij, de buurtbewoners van de Winterstraat willen dat deze overweg niet volledig dicht gaat, maar zodat de zwakke weggebruikers hem wel nog kunnen gebruiken (net zoals in de Oude Stokstraat)

Onze grootste bezorgdheid is wel deze: Indien deze overweg volledig zou gesloten worden voor alle verkeer dan heeft dat een enorme impact op het doen en laten van zij die hier wonen. En dat niet alleen voor de bewoners van de Winterstraat zelf. Ik geef u graag een aantal voorbeelden van het belang van deze overweg:

·         Fietsverkeer van schoolgaande kinderen: de Winterstraat is voor vele kinderen uit de buurt een veilige route om naar school te fietsen. Ik heb het dan niet alleen over de kinderen van de Winterstraat zelf maar ook over de kinderen die vanuit Gijmel of Wolfsdonk naar de scholen in Langdorp of Aarschot fietsen. De Winterstraat is voor hen een veel veiliger alternatief dan bvb de Oude Mechelsebaan (= de autostrade van Langdorp), de Vleminkstraat of de Testelsesteenweg. Het kruispunt dat hieronder aangeduid staat is een erg gevaarlijk kruispunt met slecht zicht en zoals reeds aangegeven wordt deze weg door automobilisten aanzien als een ‘snelweg’ … dat zou dan het kruispunt moeten worden dat onze schoolgaande kinderen moeten oversteken. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.  

  ·        Toegangspoort tot de Bosberg en de Demerbroeken voor fietsers, ruiters en wandelaars: de Winterstraat en de overweg liggen op verschillende netwerken voor recreatief gebruik: het ruiterpadennetwerk van Sport Vlaanderen, het wandelnetwerk van De Merode, MTB routes etc… Zoals je kan zien op de kaart ligt de overweg tussen knooppunt 42 en knooppunt 33 van het ruiternetwerk. Wij gebruiken de overweg zelf ook wekelijks om met onze paarden het bos in te rijden. Zeker zo belangrijk om te weten is dat er wekelijks 10-tallen groepen wielrenners, mountainbikers en wandelaars passeren om via de Winterstraat en de overweg mooie natuurwandelingen of fietstochten te maken op de Bosberg of in de Demerbroeken. Zie ook op de kaart knooppunten 33-35-38-87…

gevaarlijk_kruispunt.jpgpoort_naar_Bosberg_en_Demerbroeken.pngruiterpadennetwerk.jpg

Daarom aub: hou de overweg aan de Winterstraat open voor zwakke weggebruikers!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Els Melotte om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...