Gelovigen aanvaarden het Woord

Quoted post


Gast

#28

2011-12-24 01:08

Er zijn priesters die openlijk het Kerkmanifest hebben ondertekend en anderen die er wel mee instemden maar uit
voorzichtigheid niet hebben durven tekenen, maar allen hebben
gemeen dat zij hun roeping verloochenen of verloren hebben
en met zulke acties ingefluisterd door de satan zich willen
rechtvaardigen en daarmee ook anderen priesters, religieuzen
en gewone gelovigen(ongelovigen) of randgelovigen in hun beweging of val meetrekken, daarmee hopend meer druk op de
kerkelijke hiërarchie te kunnen uitoefenen om zo toch nog met hun ongelijk gelijk te halen, maar ja, zij hebben het besef verloren dat Onze Kerk een Goddelijke instelling is en niet aan menselijke wetmatigheden onderhevig is.
Zij willen niet toegeven dat zij tekort hebben geschoten in hun eeuwige algehele liefdestrouw aan O.L.H. maar spiegelen zich aan de huidige burgerlijke culturele " trouw " normen.
Laten wij onophoudelijk tot O.L.H. bidden dat zij Zijn uitgestoken hand spoedig mogen vinden en grijpen.

Reacties

Jan

#88 Re:

2012-01-24 09:35:15

#28: -

Bisschop Johan Bonny  in Knack (21/12/2011, p.74-76): "De Kerk moet over de wijdingscriteria durven te praten... Ik meen dat de wijding van een aantal gehuwde mannen of diakens tot priester een verrijking voor de kerk kan zijn. In de oosters-kahtolieke kerken zijn gehuwde priesters veeleer regel dan uitzondering. Dat gegeven is voor de katholieke kerk niet onbekend. De wijding van vrouwen tot priester ligt theologisch gezin veel moeilijker. In het Westen leeft die verzuchting in brede lagen van de bevolking, maar wereldwijd is het draagvlak daarvoor uiterst klein. Toch vind ik dat over de plaats en de rol van de vrouw in de kerk verder moet worden gesproken. Vrouwen moeten in de kerk verantwoordelijke taken kunnen opnemen, op alle niveaus. In het bisdom Antwerpen worden een aantal belangrijke functies door vrouwen opgenomen, ook op diocesaan niveau. Die vrouwen hebben bovendien zitting in de wekelijkse Bisschopsraad. De kerk moet verder werk maken van een volwaardige inschakeling van vrouwen in haar diensten en structuren."