Kleinschalige honden- en kattenfok mag niet aan banden!

Quoted post


Gast

#170 Re: Re:

2014-12-29 14:00

#169: guido - Re:  

 In deze paragraaf uit de wet staat toch echt duidelijk dat voor andere dieren als honden en katten deze inicatoren ongewijzigd gelden, en dus niet voor honden en katten, voor honden en katten blijven dezelfde criteria gelden als die er al waren in het HKB van 1999, dit geld overigens alleen voor het stukje bedrijfsmatigheid. ik zal wel heel simpel denken, maar deze paragraaf had er niet ingestaan als er voor honden en katten dezelfde indicatoren van toepassing zouden zijn als voor andere dieren.

Reacties

guido

#171 Re: Re: Re:

2014-12-29 16:02:04

#170: - Re: Re:  

 Helaas zijn er +/_ 50 nieuwe inicatoren bijgekomen in dit nieuwe besluit, deze nieuwe inicatoren zijn op die avonden uitgelegd aan +/_ 200 fokkers, deze regels maken het voor een kleine fokker bijna niet meer mogelijk om zijn hobby/liefhebberij nog uit te voeren. Je kan er gewoon niet aan voldoen het zijn er gewoon te veel nieuwe inicatoren, dus ben je gelijk een bedrijfsmatige fokker geworden voor de wet. Ook mensen die al 40 jaar keurig lieve gezonde en een perfecte lijn hebben gefokt en aan alle regels voldoen, ontkomen niet aan deze nieuwe wetgeving. Wat ons ook verteld is : er is zeer veel onduidelijk over deze nieuwe wet, vandaar op dit moment al die rechtzaken tegen fokkers.

Heb inmiddels de partij van de dieren een reactie gevraagd, deze zijn het wel eens met de wet zoals hij er nu ligt maar ze nemen het wel mee naar den-haag dat de regelgeving wel te veel is voor de kleine fokker. misschien een begin naar een betere wetgeving voor ons hobby fokkers.