Middelburg Geen asielzoekerscentrum op het Swerf-Rust terrein

Quoted post

De boemerang

#200

2014-07-21 00:01

Wat zijn nu de reeële zorgen omtrent de vestiging van een AZC op het Swerf-Rust terrein?
Het argument dat het in het verleden wel eens fout is gegaan en dat het *dus* nu weer fout zal gaan, is pure speculatie en dus geen argument.

U krijgt geen garantie dat er geen probleemgevallen tussen de asielzoekers zullen zitten, maar die garantie krijgt u ook niet als u een nieuwe buur krijgt. De wijk, de stad kent en kende ook criminaliteit en vandalisme zonder een AZC en vóór dat er zelfs maar AZC's of gastarbeiders in Nederland waren.

Aangezien een AZC onmogelijk iedere bewoner een zinvolle dagbesteding kan bieden en men evenmin van een bewoner mag eisen dat die zijn activiteiten zal beperken tot ademhalen, zullen deze mensen zich buiten de faciliteit bewegen. Als die mensen dan bejegend worden als vandaal en crimineel, nog voordat zij een voet in Middelburg gezet hebben, dan kan ik mij goed voorstellen dat er mensen zullen zijn die dan maar aan de verwachtingen gaan voldoen. Als je toch als het laagste uitschot gezien wordt, dan kun je net zo goed je ook zo gaan gedragen.

Samenleven is geven en nemen. Dat moet u met uw buur, die u ook niet gekozen hebt; dat kunt u ook met een bewoner van een AZC. Als u geeft, zal de ander ook geven. Als u bij voorbaat de ander de rug toe keert, dan kan de ander niet anders meer dan iets achter uw rug om doen.

De bewoners van het AZC zijn ook mensen van vlees en bloed, net als u. Het grote verschil met u, is dat deze mensen helemaal niets meer op deze wereld hebben. Zij hebben huis en haard, familie en vrienden in een crisisgebied achter moeten laten om hun vege lijf te redden, onwetende vaak van het lot van hun naasten. In plaats dat zij blij kunnen zijn dat wij hen tenminste een veilig dak boven hun hoofd bieden, wilt u hen het gevoel geven dat hen dat kwalijk te nemen valt.

Alleen wie als mens met de mensen wil leven, zal als mens bejegend worden. Wie zich boven de ander waant, kan wachten op de dag dat de ander op u neer zal zien.

Reacties

huppeltrutje

#365 EN ook op U want islam kijkt op iedereen neer die niet de islam behoort en die haal je binnen sufKUT

2019-05-09 22:01:36


Gast

#366 Ren zo dankbaar zijn ze niet ze doen hun smoel niet open en niet omda ze zo verlegen zijn hoor nee:

2019-05-09 22:02:54