Nagelstyliste als erkend beroep in België

Quoted post

soraya ##

#4 erkenning

2013-09-29 07:46

erkenning van het beroep is eigenlijk nodig in gans Europa
zoals in andere niet Europese landen . hebben nagelstylistes erkenning nodig .
zodat ze samen sterker kunnen staan in de maatschappij .
ik heb een erkend diploma maar ben reeds gestopt op zelfstandige basis door familiale omstandigheden . iedereen die dit beroep uit oefent zal eigenlijk een erkend diploma moeten hebben . zodat klanten minder risico lopen op beschadiging en dergelijke .
ik hoop naar de toekomst toe op erkenning van dit beroep en betaalbare opleidingen , want die zijn momenteel zeer duur .

Reacties


Gast

#9 Re: erkenning

2014-01-30 15:41:11

#4: soraya ## - erkenning

Opleidingen bij  Syntra zijn niet zo duur en van een hoog nivo. Samen met de cursus bedrijfsbeheer kan je een diploma all round kunstnagelstyliste halen, onafhankelijk van een groothandel, dus zo objectief mogelijk. Met dit diploma kan je je vestigen in hoofd- of bijberoep.


Gast

#15 Re: erkenning

2016-08-13 00:28:45

#4: soraya ## - erkenning  

 Hoi,

ik was gewoon wat aan het speuren op internet en kwam deze site tegen.

 

In Nederland is het wel een erkend beroep en zelfs dan noemt 40% zich een nagelstyliste zonder enige scholing te hebben gehad.

Het is hier heel makkelijk om aan alle benodigde producten te komen zonder een diploma in handen te.hebben, das heel jammer aangezien dat de gediplomeerde nagelstylist de grond word ingevoerde door iemand die een amateur heeft getroffen.

Er word ook geen controle uitgevoerd als er een nieuwe "stylist" zich promoot op facebook e.d. met andere woorden... iedereen kan zich een nagelstyliste noemen in Nederland.