Tegen de muzikale drooglegging in Leuven

Quoted post


Gast

#15 Re: Tegen gehoorschade!

2013-06-28 15:26

#14: - Tegen gehoorschade!

Het ter beschikking stellen van oordoppen is in de luidste categorie via het Vlaamse Decreet al verplicht. Het gaat hier niet eens over de luidste categorie.

Reacties

Ahosa vzw

#83 Re: Re: Tegen gehoorschade!

2013-07-08 07:00:02

#15: - Re: Tegen gehoorschade!

Beste muzikanten

 

We begrijpen jullie bezorgdheid omwille van  het invoeren van de nieuwe geluidsregels maar begrijpen ook de bezorgdheid van minister Schauvliege om het gehoor van jullie en jullie publiek.

Wanneer men een ganse avond in een lawaaierige omgeving staat, is er immers kans op permanente gehoorbeschadiging, zoals een aantal van jullie collega’s zelf al aan den lijve ondervonden. Het gevaar loert vanaf dat men 4 u in een omgeving van 88 dB vertoeft, vanaf 2 u als het om 91 dB gaat en  al vanaf 1 u als het decibelniveau 94 bedraagt.

Zowel voor jullie als voor jullie doelpubliek zijn ‘oren’ en ‘horen’ hoogstnoodzakelijk.

We zouden jullie daarom ook willen vragen om met ons mee te helpen om het publiek te sensibiliseren om hun gehoor te beschermen.

Wanneer jullie hen bij het begin van een optreden adviseren om (liefst en best)  op maat gemaakte oordoppen te laten maken (die tot ongeveer 25 dB dempen maar nog een prima geluidskwaliteit bieden) zullen meer mensen langer en beter naar jullie muziek kunnen blijven luisteren.

 

Rebecca-Lieve-Ann en Inès

Namens AHOSA vzw, een Vereniging voor dove en slechthorende mensen (met een hart voor goede muziek…)