Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Een het goed menende Belg

/ #398 Re: n,

2012-12-17 12:31

#1: jos - n,

Beste Jos,

Mensen die kunstonderwijs volgen in avond- of dagonderwijs zijn helemaal geen luxepaarden! In het hoger dagonderwijs worden er slechts enkelen aanvaard, op basis van ingangsproeven! In het avondonderwijs is er helemaal geen stormloop en diegenen die er onderwijs volgen zijn echt geen luxepaarden of profiteurs, maar mensen die toen ze jong waren de kans niet hebben gekregen om kunstonderwijs te volgen. Aan onze academie in Anderlecht leren mensen oude kunstambachten zoals smeden, glas-in-lood, restauratie van , schilderijen, beelden en oude/antieke meubels. De samenleving heeft diegenen die afstuderen in dit avondonderwijs of elders in het hoger dagonderwijs (bv. Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in A'pen) echt nodig! De technieken die er worden onderwezen kan men zich niet zelf eigen maken, ze zijn nog slechts door enkelen gekend. Dit behoort tot onze cultuur. Moet die dan teloorgaan?

We zouden ons ook kunnen afvragen of we het volgende nodig hebben:

1) zes regeringen in België (federaal, gewesten, gemeenschappen) alsook provincieraden, Europese instellingen enz., met burgemeesters en ministers en Europese politici die cumuleren tot en met en die in verhouding slechts 5 tot 50% belastingen betalen, een gratis dienstauto met chauffeur hebben en zeker belastingen ontduiken in het buitenland.

2) Buitenlands internationale bedrijven die de Belgische staat (lees de belastingbetaler of u en ik) afromen en Belgische bedrijven meestal volledig uitkleden of ten gronde richten: Cockerill Sambre-Arcelor-Mittal, Sabena, Renault, Fortis, ABN-Amro-Paribas, Dexia en de oneindig grote en onverantwoorde bankwaarborgen die er kwamen door Leterme en Dehaene, die nu mooi hun kudden schapen (geen schaapjes) op het droge hebben, Volkswagen-Audi-Autovision, China en de Vlaamse textielindustrie, Electrabel (aan Frankrijk verkocht voor een appel en een ei door Verhofstadt, en nu zitten we met de vervuilende kernenergie en de energetische afhankelijkheid van het buitenland) en Luminus, die nu eigenlijk merendeels in Franse handen zijn, Opel, Ford, Ryanair (Iers personeel), dat ongeoorloofde subsidies ontvangt en op ongeoorloofde wijze concurreert, Brussels Airlines met Lufthansa als grootste aandeelhouder, dat nu ook tietnallen miljoenen euro's zal ontvangen op kap van de Belgische belastingbetaler, om de concurrentie met Ryanair aan te kunnen ... Als iemand Brussels Airmines al bijkomend zou moeten financieren, dan zou het Lufthansa moeten zijn!!! Notionele interesten die misbruikt worden door gegoeden zoals vakbondstopman Rudy de Leeuw (om een privé geërfd huis voordelig op te kunnen knappen) en door internationale bedrijven die geen prorata werkgelegenheid scheppen, maar massa's mensen ontslaan ...

3) Europa, dat subsidies verkwanselt, bv. aan de rijke herebooer prins Charles (om de landbouw te ondersteunen!!!) en de opinie van Duitsland en de superrijke gegoede Europese klasse klakkeloos volgt: na 2008 is er nog steeds geen controle op de speculatie door de banken en hun rijke klanten-speculanten. Nu zou die er komen, maar hoe degelijk (zonder achterpoortjes) zal die controle zijn? Intussen worden de luttele spaarcentjes van de arme man volledig afgeroomd. Die arme man of vrouw gaat nu nog meer sparen, omdat hij of zij, wegens de crisis die nu pas ten volle losbarst, bang is voor de toekomst. Wat blijft ervan over van die weinige centjes? Minder dan op het ogenblik dat ze je op je rekening zette ...

Duitsland heeft wel van Europa geprofiteerd om de hereniging van Oost en West mogelijk te maken. Op dat ogenblik haalde Duitsland ook de Europese budgetnorm NIET.

Om verder te gaan over Europa: Op vraag van Frankrijk moest Griekenland erbij. Daarna moesten ook Polen en andere vroegere Oostbloklanden erbij, Polen dat Europa letterlijk afhaalt en veel te veel subsidies heeft gekregen. Bovendien hebben ze dan met de Verenigde Staten ook nog eens dubbel spel gespeeld (militair) om van hen ook nog eens subsidies te krijgen. Dan komen ze hier ook nog eens werken voor Poolse lonen (via illegale constructies), zodat ze de markten hier kapot maken en hun loon nemen ze terug mee of sturen ze naar hun thuisland, waar alles veel goedkoper is. Sommigen frauderen dat het een lust is, zo zijn ze zogezegd werkloos en gaan ze in Nederland werken met de GSM van hun vrouw, om niet betrapt te worden ... Gesjoemel met export van (meestal gestolen) wagens ...

4) een dynastie met onmenselijke personen (niet erkende buitenechtelijke kinderen, abortussen, Pouppehan en belastingontduiking in het buitenland door wijlen Boudewijn, Martens, Fons Verplaatse en Houthuys, enz.) die alleen uit zijn op behoud van hun te hoge en nog steeds geïndexeerde dotaties, koninklijke stichtingen enzovoort, allemaal opgezet om zo weinig mogelijk belastingen te betalen (bv. stichting Astrida; nog een andere stichting voor het beheer en onderhoud van hun onroerende eigendommen op kosten van de Belgische belastingbetaler, dus u en ik)

5) Eindeloze geldstromen van Vlaanderen naar Wallonië.

6) migranten die hier zogezegd komen studeren, maar nooit slagen, dan een goedgelovig meisje versieren of gewoon zonder papieren blijven tot ze lang genoeg hier zijn om onze nationaliteit te krijgen en ons daarna langzaam maar zeker hun gewoonten opdringen, die wanneer ze in de meerderheid zullen zijn, verankerd zullen worden in wetten ... !!! Hier wordt onze cultuur nogmaals vertrappeld en ons cultureel patrimonium (onderhouden door restaurateurs-(ambachts-)kunstenaars zal dezelfde weg op gaan, want men zal er minder en minder subsidies voor reserveren, want geen geld en toch niet van belang voor de migranten ...

Zo is er bijvoorbeeld wel geld voor Nederlandse les voor hen (zij kunnen dat volledig gratis volgen). Ik ben met zo iemand gehuwd en na enkele jaren gratis Nederlandse les te hebben gevolgd, brengt hij er nog niets van terecht. Hoe ernstig is zo iemand? Hoe ernstig overwogen zijn die subsidies voor het Nederlandse taalonderwijs voor migranten? Misschien moet er aan dat taalonderwijs iets veranderen. In het kunstonderwijs hebben de studenten zeker een meer ernstige instelling.

En wat met die supperijke Fransen die nu Frankrijk willen ontvluchten (om fiscale redenen) en Belg willen worden?

Best Jos, zoals ik weet u zeker dat er andere plaatsen zijn waar er echt en eerste en vooral moet worden bezuinigd. Het kunstonderwijs gebruikt de weinige financiële middelen waarover het beschikt meer dan goed. Er wordt zelfs gerecycleerd: onze opslagkastjes zijn bijvoorbeeld afkomstig van het Antwerpse Museum voor Schone kunsten, dat nu deels gaat renoveren. Als de Federale OverheidsDiensten (FOD's), de ministeries, de regeringen, en alle andere Belgische instanties en instellingen even zuinig en als een goede huisvader met hun financiëlemiddelen zouden omgaan, dan zouden we miljarden euro's kunnen bezuinigen!!!