Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Elena

/ #220 Verhoging inschrijvingsgeld

2012-12-06 21:19

Opleidingscheques afschaffen vond ik logisch, tenzij de opleiding een meerwaarde kan betekenen voor je professioneel leven, dan vind ik het wel aanvaardbaar.
Het inschrijvingsgeld verdubbelen vind ik gewoon crazy! In het volwassenenonderwijs (de cvo's) stijgt vanaf januari het inschrijvingsgeld met 15%, dat vind ik al wat redelijker. Met zoiets kan ik akkoord gaan of koppel het inschrijvingsgeld aan de index?

Dat geklaag van leerkrachten over niet gemotiveerde leerlingen vind ik vreselijk!Zelf volg ik al 15 jaar dko en ben aan mijn tweede instrument bezig. In de lessen notenleer (AMV) verveelde ik me, ik vond het niet leuk, maar dat lag volgens mij echt aan de benadering van de leerkracht. Daarna volgde ik uit vrije wil een extra optie.
Het zou een uitdaging moeten zijn om je leerlingen liefde voor muziek mee te geven. Als je zo verzuurd bent dat je 90% van je leerlingen aanmodderaars noemt, dan is het tijd om iets anders te gaan en niet met het excuus afkomen "Ik kan niets anders.".
Er zijn periodes dat ik veel oefen, maar er zijn ook periodes dat ik heel wat minder doe omdat mijn situatie als werkstudent nu eenmaal niet eenvoudig is. Mijn leraar neemt het op van: "Je doet wat je kan." en vanuit die visie zou je moeten kunnen werken.

Een goedkope babysit? Is dat echt zo? Rijden ouders echt graag over en weer voor zoon of dochter naar de academie te brengen voor één of anderhalf uur dat tot soms drie keer per week toe?
Voor mijn ouders was het een last dat ik academie volgde. Ze moesten mijn tante charteren om me van en naar de academie te brengen op woensdagmiddag en mijn opa om me op dinsdagavond van school naar de dwarsfluit les te krijgen ...

Zoals altijd ... het is altijd de ander en nooit ikzelf. Laten we gewoon met een open geest de redelijke discussie aangaan.

Ik ben trots op mijn academie voor DKO, waar ik meer ben en krijg dan enkel mijn instrumentlessen. De kersthappening staat voor de deur, we zijn twee jaar geleden op concertreis geweest, er worden activiteiten georganiseerd en dat allemaal door enthousiaste leerkrachten die bijdragen aan de sfeer en muzische vorming van de medemens.
Cultuur, ontspanning, creatie van iets moois, samenwerking en creatieve kant ontwikkeling ... het heeft zeker effecten op andere aspecten van je leven. Er is niets heerlijkers dan echt samen aan een stuk te werken en dan een concert te geven. Ik heb vooral door muziek mensen leren waarderen omwille van hun talent.
En zo kan ik nog even doorgaan, maar mijn boeken roepen.