Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Tom

/ #207 Re: n,

2012-12-06 18:22

#1: jos - n,

Wat anders is een maatschappij als zijn vermogen om zich te uiten. Als je voor jezelf eens nadenkt en om je heen kijkt wat bepaalt een maatschappij. Alle grote maatschappijen worden in de geschiedenis gedefinieerd naar hun culturele erfenis. Kunst, muziek, archtectuur enz. Dat zijn de ijkpunten, neem dit weg en je hebt een maatschappij zonder "ziel".

Verder stuit het me tegen de borts dat 'tokkelen op een gitaar heeft niets met arbeid te maken' zomaar uitgesproken wordt, dit getuigt van zeer weinig inzicht in de arbeid die nodig is om dat 'tokkelen' in uw oren strelend te laten klinken. Deze tokkelaars spenderen een deel van hun leven om dit te kunnen bereiken, een beetje meer respect aub.

Mensen met talen zullen inderdaad altijd hun weg vinden, maar als je ze niet de kans geeft om hun talent te ontdekken dan gebeurt er niets. Ik vraag me af hoe u zou reageren indien het schoolgeld plotseling zou verdubbelen en je kinderen hierdoor niet meer naar school zouden kunnen gaan, geen toekomst meer, geen ontdekking van talenten, niets nada, terug naar de middeleeuwen....

De gesubsidieerde kunst is een andere discussie, die hoort hier niet thuis, je gooit de opleiding van geneesheren en de subsidiëring van gezondheidszorg ook niet op een hoop.