Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Paule

/ #83

2012-12-02 23:49

Als alleenstaande ouder van twee schoolgaande dochters, volgen we muziekacademie. Het is een verrijking voor ons, alsook een ontspanning, een moment waar we enorm worden geconfronteerd met cultuur in alle vormen. Door deze muzieklessen komen we in aanraking met klassieke muziek maar leren we eveneens hoe deze muziek tot stand kwam. Een verrijking waardoor we muziek en alles waar muziek bij te pas komt, anders gaan benaderen.
Het is niet makkelijk om als alleenstaande ouder, in september eveneens het geld neer te tellen voor 't humaniora van twee pubers, alsook de trein/busabonnementen, maar tevens nog eens muziekschool voor 3 personen (waarvan 1 volwassene, 1 volwassene mits voorlegging student als 18jarige ) wat al gauw de 400 euro benadert (enkel muziekacademie). Het zou dan ook jammer zijn dat ik deze verrijking zou moeten missen omdat ik het niet meer kan betalen. Of is het DKO enkel voor de rijken bestemd ? Gelieve niet te vergeten dat we ifv deze studies, de nodige muziekinstrumenten aankochten.
Wordt dan nergens nog rekening gehouden met de vele alleenstaande ouders ?
Ik hoop ten stelligste dat deze maatregel wordt herzien en dat de besparingen worden gehaald bij diegenen die het kunnen missen.
Denk niet dat de leerkrachten diegenen zijn die hun job kunnen missen, want daar stevent het regelrecht op af !