Geen particulier vuurwerk meer!

TM

/ #87

2012-11-21 05:16

Beste mensen,
Gelukkig leven wij inderdaad in een vrij land en is het voor ons mogelijk om zonder dagelijks met oorlogsgeschut te worden geconfronteerd door de straten te gaan.
Echter brengt een vrij land ook een last met zich mee: eigen verantwoordelijkheid.
Indien we alles zouden verbieden wat gevaarlijk is, of wat overlast of de dood ten gevolge kan hebben, blijft er bitter weinig over van onze moderne samenleving. Denk aan exploderende accu's van laptops, brand door kapotte verlichting en doden -zowel dieren als mensen- door het gebruik van auto's.
We hebben het in veel gevallen dan ook niet over auto's die dronken rijden of over lampen die brand stichten, maar over onzorgvuldige personen. En daar zou een actie tegen gestart moeten worden: tegen personen die onverantwoord omgaan met vuurwerk, auto's en alle andere potentieel gevaarlijke objecten. Niet tegen de objecten zelf, waar velen wél verantwoord mee omgaan en plezier aan beleven, immers: in een vrije samenleving deelt (gelukkig) niet iedereen dezelfde hobby's en plezieren.
Het afbreken van kleine vrijheden is het begin van meer inmenging met de persoonlijke levenssfeer van ons allemaal, wie weet waar wij dan ooit in wakkerschrikken. Een land vol kussens en verboden, om ons allen veilig te houden.