Petitie Jenneferwet

rechtvaardigheid

/ #344 Het boek "Ik eis de doodstraf"

2012-09-26 17:29

In, naar ik meen de jaren 1970, verscheen het boek "Ik eis de doodstraf" dat over een rechter ging die altijd tegen doodstraf was geweest in álle gevallen. Toen het hem overkwam dat zijn kind door grove nalatigheid, let wel geen opzet, om het leven kwam eiste hij tóch de doodstraf. Dit gaat mij ook veel te ver, maar straffen van enige jaren met ook nog aftrek voor goed gedrag, wat wil zeggen dat bij voorbaat slechts 2/3 van de straf hoeft te worden uitgezeten, is een totaal voorbijgaan en onbegrip aan ouderleed en recht op leven van weerlozen (kinderen).
Huidige rechters zouden eens wat meer te rade moeten gaan bij hun eigen gevoelens als henzélf zoiets zou overkomen en zich niet blindelings suf staren op de, meestal geveinsde, verzachtende omstandigheden.
Ieder mens is in zijn leven wel één of andere gebeurtenis overkomen waardoor hij/zij een verhardende kwetsure heeft opgelopen, maar zal dat alsnog moeten leren beheersen.
Verzachtende omstandigheden worden in de meeste gevallen alleen maar door winstbejagende advocaten aangevoerd tot meerdere glorie van hún reputatie en inkomsten.