Ezels van Bonaire niet naar Haïti!

I.Oor

/ #95

2012-07-16 19:28

Is dit een politieke stunt? Er zijn nop Bonaire langzamerhand onevenredig veel taxichauffeurs, die met hun mooie nieuwe auto's tegen een ezel rijden en dan klagen, dat die ezels maar moeten opkrassen. 50 politieke stemmen is in Nederland de bekende druppel op de gloeiende plaat, maar op Bonaire met haar (bruto) 16.000 inwoners is dat een getal, waarmee al vele keren verkiezingen zijn gewonnen.
Denk eens na wat het allemaal kost: zo dat met oudere ezels al mogelijk is, moeten die dieren eerst worden gevangen, getransporteerd,getemd en worden afgericht. Vervolgens moet er voor elke ezel een tuig komen en een wagen. Ook moeten de dieren ergens worden gestald, dus er moeten stallen komen, om over de dagelijkse verzorging (verzorger en voer, afvoer van mest, beweiding en beweging) nog maar niet te praten. Zou er op Haiti wel een dierenarts zijn om de gezondheid van die ezels te garanderen? We kunnen nog wel even doorgaan met het opsommen van allerhande zaken, die de uitvoering van een dergelijk plan met zich meebrengt.
We zouden beter al die centjes kunnen besteden aan de uitvoering van goed doordachte projecten op Haiti, daar heeft men wat aan. Ik herinner mij de hulp aan Sint Maarten, nadat daar een orkaan het hele eiland op zijn kop zette: vele mensen van Bonaire en de andere eilanden togen naar dat eiland om daadwerkelijk hulp te bieden. Er is vast wel een goed hulpplan te bedenken.

Laat de ezels van Bonaire daar maar buiten en bedenk daar iets anders voor: politici moeten zich niet met dieren bemoeien: de omgang met mensen is al moeilijk genoeg.