Behoud het Fransebos in Genk

een bezorgde buurtbewoner

/ #49

2012-03-03 19:22

#48 Uw reactie is voor een deel juist. De buurt had misschien meer als een geheel naar buiten moeten treden in het verleden. Maar het is beter laat, dan nooit om te reageren !!!
Het bewsustzijn van hoe waardevol een groen binnengebied kan zijn, is bij velen pas klaar en duidelijk geworden na de kaalslag door de groep GL van een deel van het Franse Bos, waar na een barnum publiciteit in de dagbladen over luxueuse urbanvilla's geen commerciele reactie kwam en zij gewoon de puinhoop die ze hebben aangericht achterlieten !! Ook zijn er verschillende nieuwkomers in de buurt, die van de hele problematiek niet op de hoogte waren. Door dit hernieuwd bewustzijn en een betere buurtwerking, wordt het BPA FRANSE BOS TERUG OP DE AGENDA GEPLAATST en zal de stedelijke overheid hier, in het jaar van de verkiezingen, hopelijk eens terug over nadenken en een andere invulling geven aan het resterende ecologische bos.
Dat men eerst begint met het opruimen en invullen van de oude, vervallen stelplaats van de Lijn en alle lege bouwkavels in de buurt, vooraleer men weer asfalt en beton gaat storten, en een mooi stukje natuur vernietigd enkel en allen voor het geldgewin van enkelen.

Wij hopen dat deze petitie ook voor andere buurten een aanzet mag zijn om zich tijdig te organiseren en zich niet goedschiks neer te leggen bij beslissingen van de overheid, die dikwijls tekort schiet in het denken op lange termijn, waar natuur in stedelijke binnengebieden volgens een Europese richtlijn, zoals aangegeven in een voorgaande reactie, in de toekomst van zeer groot ecologisch en economisch belang zal zijn voor onze jongere generaties.
Toch zijn wij blij dat u ondanks uw opmerkingen de petitie Franse Bos volledig steunt en dat u ook uw vrienden , familieleden en kennissen deze petitie aanbeveelt