Gelovigen aanvaarden het Woord

Dirk

/ #49 Re: Re: Re:

2011-12-28 12:05

#48: - Re: Re:

Dat het christelijk geloof louter door mensen gemaakt zou zijn, is uw persoonlijke visie. Dat dit al compleet verkeerd was van in het begin, dat weet u helemaal niet. Waarom?

Als uw ouders oorspronkelijk een oprechte liefdesrelatie hadden, dan is er altijd herstel mogelijk. Dat ze niet meer konden samenblijven op een gegeven moment, dat zal zeker zo zijn, maar dat wil niet zeggen dat er geen verbetering achteraf terug mogelijk was. De fundamentele vraag is, hoe oprecht was hun oorspronkelijke liefde voor elkaar!

De kerk preekt hoegenaamd GEEN haat. Zeggen dat mensen foute dingen doen is geen haat prediken. De kerk heeft niets tegen homoseksuelen maar veroordeelt wel homoseksueel gedrag. Homoseksueel gedrag is een objectieve perversie. Dat zou u toch moeten begrijpen? Daar hoef je geen christen voor te zijn zelfs. Weet u wel wat de kerk zegt over het respect voor de homoseksuele persoon? Haat u kleptomanen omdat u diefstal veroordeelt? Trouwens er wordt buiten de kerk veel meer haat verspreid, want mensen hebben de neiging om iemand persoonlijk te haten louter op basis van hun gedrag. Dat is ook de reden dat men de kerk van haat beschuldigt, omdat men ZELF niet in staat is van mensen te houden los van het oordelen over hun gedrag. Het is omdat er een groot gebrek aan christelijke liefde is in de samenleving, dat men niet in staat is om mensen te respecteren los van hun gedrag. Dat zou men juist van de kerk moeten leren. Het is zo ongelooflijk dom en onrechtvaardig om de kerk van haat te beschuldigen. Het is juist de kerk die zegt naar het voorbeeld van Christus: "bemin uw vijanden, bidt voor hen die u vervolgen!". Past u dit principe toe? Uw haat tegen ons clubje spreekt al boekdelen me dunkt.

Liefde die niet voor altijd is, is niet echt. De huwelijksliefde tussen man en vrouw is een beeld van de liefde van God voor zijn volk. God blijft trouw ook al is zijn volk ontrouw. Dat is echte liefde. Daarom ook dat in het evangelie Christus de onverbreekbaarheid van het huwelijk heeft benadrukt. Liefde is de bereidheid om zich in te zetten voor anderen zonder daar voordeel voorzichzelf uit te willen halen, anders is het slechts een vorm van eigenbelang. Dit is de evangelische liefde zoals die al 2000 jaar officiëel door de kerk wordt verkondigd, en het is zeker dat veel christenen daartegen gezondigd hebben, ook religieuzen en zelfs pausen, maar dat wil niet zeggen dat de boodschap zelf verkeerd zou zijn. De leerlingen van Jezus hadden al moeite met die onverbreekbaarheid van het huwelijk en zeiden zelfs dat het dan beter is om niet te trouwen. Dat mensen daar nu nog altijd problemen over maken, hoeft dus ook niet te verwonderen, want gebrekkigheid in de radicaliteit van de liefde is typisch voor onze menselijke onvolmaaktheid. Hoe vaak baden uw ouders samen? Het sacrament van het huwelijk is juist belangrijk opdat mensen de hulp van God ook krijgen om stand te houden in de liefde voor elkaar, want geen enkel huwelijk is gemakkelijk! Mensen zullen nooit de perfecte liefde bij elkaar vinden en daarom is het altijd een hele opgave om een leven lang bij elkaar te blijven.

De kruistochten waren een reactie op de islam die traditioneel christelijke gebieden hadden ingenomen. Die opzet was dus niet a priori verkeerd. Helaas waren er veel onchristelijke praktijken tijdens die kruistochten, zoals plunderingen die niets met het oorspronkelijke opzet te maken hadden. Toen staat en christendom sterk met elkaar verweven waren, was het ook logisch dat veel mensen zich voordeden als christenen omwille van hun sociale positie, omwille van de macht, maar in feite leefden ze totaal niet als christenen. Dat is dus niet veroorzaakt doordat er iets fout zou geweest zijn met de christelijke boodschap zelf.

Uw oordeel over de paus is totaal verkeerd. Wat moet de kerk doen? Alle bezittingen verkopen? En dan? Die bezittingen zijn vaak giften, het zijn vaak kunstwerken die voor de kerk in de loop der eeuwen gemaakt zijn. Het zou geen blijk van respect zijn voor wat mensen eeuwenlang voor de kerk gedaan hebben, omdat allemaal van de hand te doen. De kerk geeft ook enorm veel aan hulpverlening. Al gehoord van de pauselijke missiewerken?

Uw oordeel over de kerk is gewoon oppervlakkig en uw haat tegen de kerk bewijst sowieso al dat u zelf de christelijke liefde niet toepast.