Geen jeugdhuis zonder muziek

Jef

/ #178 Re: Re:

2011-12-06 12:51

#156: - Re:

Beste

Het klopt dat luid kunnen en mogen spelen niet per definitie betere muziek voortbrengt. Daar volg ik u volledig in. Die redenering vormt echter niet de grondslag van deze discussie en petitie. Door dit wetsvoorstel zullen vele kleine zalen en dus ook veel jeugdhuizen een enorme investering moeten doen om live muziek te kunnen programmeren of dit nu onder de 100 dB(a) of niet ligt. Een investering die de meeste niet kunnen dragen. Niet financieel, maar vaak ook niet om infrastructurele redenen.

Men vermengt in deze voorstellen de VLAREM-wetgeving, die milieuaspecten regelt en o.a. vooral gericht is op de omgeving van de concertzaal, met de problematiek van gehoorschade, welke een individueel gezondheidsaspect is. Gehoorschade kan men ook oplopen bij 100dB(a) of zelfs lager.

Dat gehoorschade stilaan het publieke debat bereikt, kunnen we alleen maar toejuichen. Er is zeker werk aan de winkel. Maar deze wetsvoorstellen zullen er enkel voor zorgen dat er gewoonweg geen optredens meer zullen plaatsvinden in kleinere zalen. Dat is dan ook de reden waarom lokaal talent ook minder kansen zal krijgen. Of denkt u dat het lokale bandje uit Marke met gemak in het Sportpaleis zal worden geprogrammeerd?

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Leer meer...