Aangifte tegen Mevrouw Sylvana Simons wegens haatzaaierij

Peter

/ #7736 Ik ben geen racist

2016-11-08 14:32

Ik ben geen racist en wens ook niet daarvoor te worden uitgemaakt!!!

De connectie met racisme is veel te ver gezocht, zeker nu het beeld van de Zwarte Piet geheel veranderd is naar een vriendelijke vrolijke kindervriend, al moet ik toegeven dat dat wel anders is geweest.

Maar al heel veel jaren niet meer. Ik heb een jaar in Curacao gewerkt en ruim de kans gekregen met geboren getogen antilianen te spreken. Verschillende daarvan hadden ouders of grootouders die daadwerkelijk slaaf waren geweest in Curacao. Maar geen kwaad woord over de Zwarte Piet! De discussie in Nederland werd als onzinnig tot zelfs waanzinnig gezien. Niemand heeft het recht om op oneigenlijke grond en zeker niet op deze aggressieve manier een kinderfeestje te verpesten. En dan wil ik niet eens beginnen over 'tradities' elders in de wereld waar vrouwen als oud vuil worden behandeld en waar actief beleid tegen homofielen (inclusief doodstraf!) word gevoerd!

Ik heb nog 2 filmpjes van het feest in Curacao als aandenken. Met bijna alleen mensen met donkere huidskleur, verkleed als Sinterklaas of Zwarte Piet, of als toeschouwer.