€200 en nog veel meer: GEEN STIJL

psychiater
Gast

/ #232 Onrechtvaardige kostenverhogende bezuinigingen enz.

2011-10-20 23:31

Perfecte schets van de risico's. Probleem is dat onze minister (en haar naar binnen gekeerde ministerie) geen idee hebben van de GGZ én niet kunnen rekenen.
Waar blijft de "Commissie Gelijke Behandeling" ???? Zit die net als onze 2e kamer te pitten bij deze 'waanzinnige' discriminatie?
Wedden dat mw Schippers nooit een depressie heeft gehad?
Waar blijft die parlementaire enquete over de systematische afbraak van de Zorg? Slapen de media nu ook al?
Wel een hoop troep genereren (perverse DBC's, marktwerking en intussen blijven sturen, dubbele boekhouding bij de instellingen, de kosten verhogen door talloze bedrijfjes en instanties die ons budget opvreten ten koste van de zorg) en doorberekenen aan de minst weerbare patientengroep. Minder zorg voor een hogere prijs vanwege een onstuitbare controledwang die geen cent oplevert maar de kosten wel verhoogt.

Geen enkele maatregel wordt geevalueerd. Er komt telkens weer een nieuwe. Meer van hetzelfde doet onze beleidsmakers niet fundamenteel nadenken of ze misschien zelf degenen zijn die veroorzaken wat ze bestrijden.

Geen enkel beleid zit er achter. En de trein dendert maar door. Saneer de zinloze, kostbare en mislukte maatregelen en structuren (CIZ bv) en overhead, inclusief perverse prikkels, en er is geen bezuiniging nodig. Sterker, er kan voor minder meer zorg geboden worden, ook aan patienten die het onvoldoende of niet krijgen.

Bah, wat een zorgeloze, onzorgvuldige en onverschillige overheid. NRC waar blijf je met die zaterdag katern?