Stop het nieuwe parkeerbeleid in Ede centrum!


Gast

/ #25

2016-03-27 21:55

Ik heb zelf een winkel aan de Bunschoterplein 45 in Ede, hierbij heb ik het traject aan deze parkeerplaats meegemaakt.

Ten eerste was de situatie van deze parkeerplaats voorzien van een slagboom, kaartje trekken, parkeren, winkelen, kaartje betalen, uitrijden..
Geen probleem..! Prima zelfs..

Als pilot, kwam er een nieuw systeem, slagbomen weg, kenteken - registratie - camera bij de ingang en uitgang en een drempel geplaatst voor de registratie, auto parkeren, winkelen, kenteken invoeren, wat voor de meesten heel vervelend is als je je eigen kenteken niet meer uit je hoofd weet, dus misschien weer naar het voertuig en weer naar het betaalsysteem, kenteken invoeren en betalen, weer naar de auto en uitrijden. De camera systeem bij de uitgang herkend het kenteken of er wel of niet betaald is, en voor de consument die alleen denkt ' hé geen slagbomen ' die hebben pech want de camera's herkend of er betaald is.. vervolgens een boete op de deurmat..! 

Tjah, weggooit geld, want dit systeem heeft niet lang mogen bestaan omdat dit niet werkte..


En nu mag je vooruit betalen en inschatten hoe lang je wegblijft... handig als het boodschappen halen langer of korter duurde dan dat je had verwacht, of download maar de app via een smartphone en zeg dan tegen opa en oma dat alleen via Google play of de Apple store dit te verkrijgen is...

...
Dit wilde ik even markeren voordat u in Ede centrum gaat parkeren...

 

Vraag aan de gemeente Ede, 

Uit welke beweegredenen is men over gegaan naar dit nieuwe systeem.

Wat is de voordeel voor de gemeente? 

Wat is het voordeel voor de consument? 

 

Ik hoop op een transparante antwoord.. 

 

Met vriendelijke groet, 

Jack Jonathans