Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

ambtenaartje

/ #288 Bestemmingsplan

2011-10-11 17:32

 

Het bouwen van een Moskee

Een dergelijk bouwplan met voldoen aan het geldende bestemmingsplan met bij behorende parkeernota. Indien deze niet aanwezig de minimale eisen uit de bouwverordening.

Indien het bouwplan is toegestaan binnen het geldende bestemmingsplan, dan moet de gemeente de vergunning afgeven. Dit betreft de reguliere procedure voor een omgevingsvergunning om te mogen bouwen. Deze procedure heeft een doorlooptijd van 8 weken. Hier tegen valt weinig te doen! Men had moeten kijken in het bestemmingsplan toen men een huis ging kopen.

Indien het bouwplan niet voldoet aan het bestemmingsplan. Dan moet de gemeente raad een verklaring van geen bedenkingen afgeven. Deze procedure moet worden gelopen binnen 26 weken. De gemeente raad is dit niet verplicht. Gelet op de vele reacties ook onverstandig. Indien de gemeente raad een verklaring van geen bedenking toch geeft. Dan zal naar alle waarschijnlijkheid een behoorlijk planschadeclaim aan de gemeente worden gericht. B&W kan ook kiezen om het bestemmingsplan te herzien. Ook hiervoor moet de gemeente raad goedkeuring geven.

Mijn tip is. Weet wat er in het bestemmingsplan staat en bewerk uw politieke vertegenwoordiging in de gemeente raad. De gemeente raad is uw vertegenwoordiging.

En gemeente plaats de moskee bij de doel groep. De doel groep zit niet in Segwaert