Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

Ad van Etten

/ #278 hergebruik van reeds bestaande (gebeds)ruimtes overwogen ?

2011-10-11 15:55

In het kader van het verminderen van leegstand, zal de gemeente voordat een bouwvergunning wordt afgegeven tegenwoordig eerst moeten aantonen dat alle mogelijkheden van herbestemming van leegstaande ruimtes zijn overwogen. Kan gemeente Zoetermeer dit ook aantonen in dit geval ?
Waarom geen gebruik maken van reeds onderbenutte gebedsruimtes in de buurt, zoals de Tabor-kerk in Noordhove en/of de Ichtus kerkruimte in Seghwaert ?
Ook staan er ruimtes leeg in het voormalige kantoor van makelaar Hollandhuis en de voormalige Bouwmarkt. Deze staan wellicht nog erg lang leeg, zodat tijdelijke verhuur in het kader van antikraak als gebedsruimte wellicht een optie is.
Gedeeld gebruik van de reeds bestaande gebedsruimtes zou de integratie kunnen bevorderen en de woonlasten van de steeds kleiner wordende groep gebruikers kunnen verlichten. In de Ichtus kerk zijn vorig jaar al initiatieven geweest tot eucumenische diensten. Gebruik op de vrijdag door moslims zou wellicht al zonder al te veel kosten kunnen worden gerealiseerd.