HartvoorISTDP


Gast

/ #25

2016-02-23 20:02

Ik ben zelf behandelaar in de GGZ en heb bijna dertig jaar ervaring in verschillende functies in de GGZ. Zowel klinisch,ambulant als poliklinisch.
De oorzakelijke factoren van psychiatrische klachten zijn lastig te achterhalen. Over het algemeen wordt er, naar mijn mening teveel symptomatisch behandeld. Er wordt te weinig gekeken naar onderliggende factoren welk in oorzakelijk verband staan met de klachten.

De ISTDP kijkt wel naar de onderliggende oorzakelijke factoren,pluist dit uit en behandeld niet het symptoom maar de oorzaak van de klachten.

Met name mensen met problematiek in de persoonlijkheid, die bereid zijn en draagkracht hebben om naar hun eigen trauma te kijken en ook bereid zijn om hun eigen valkuilen en verdriet daarin te kunnen voelen kunnen van deze therapie profiteren en alle toedekkende interventies van de GGZ achter zich laten.
De ISTDP biedt met name mensen met cluster c problematiek de mogelijkheid te werken aan het onderliggend probleem van hun klachten en een nieuw leven te kunnen beginnen.

Ik ben er van overtuigd dat ook veel patiënten met een depressieve stoornis , angst of somatoforme stoornis van deze therapie kunnen profiteren.