geen AZC in Geldermalsen

Een bezorgde inwoner.

/ #829 AZC NEE!

2015-12-15 13:43

Vindt u het ook niet wat toevallig dat er in de laatste editie van het Nieuwsblad Geldermalsen van 10 december jl. op de voorpagina was te lezen dat na ZES JAAR! soebatten de kogel door de kerk is v.w.b. het te realiseren Linge’s Zorglandgoed.

Dit landgoed gaat waarschijnlijk komen tussen het dorp Rumpt, de provincialeweg N327, de Kerkweg en de Roodseweg, de initiatiefnemers van dit plan zijn particulieren, die op het landgoed een woongebouw voor mensen met dementie en een beheerderwoning willen realiseren, kortom voor mensen die na de oorlog het land mede hebben opgebouwd tot wat het nu is en die op het landgoed willen gaan genieten van een rustige oude dag.

Ook is in dit artikel te lezen dat eerder al de Gemeenteraad met een meerderheid van stemmen het bestemmingsplan goedkeurde, maar dat het CDA en Dorpsbelangen tegen stemden omdat men vond dat er in Rumpt “te weinig draagvlak” was voor het plan, en ook nu vind Dorpsbelangen dat er wat hen betreft niets is veranderd en dat het voorgestelde plan niet goed past in de Landgoednota en dat er "geen steun voor het plan in de omgeving" is, en dus vraag ik mij af hoe het  nu wel mogelijk is dat er in een tijdsbestek van ZES DAGEN! een plan in de maak is voor een AZC met plaats voor 1.500 bedden en hoe het nu gesteld is met de draagkracht en de steun onder de bevolking?