Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gekke henkie

/ #1422 Vluchtelingen ontsnappen aan de COA fuik

2015-12-10 15:05

Eigenlijk wel grappig, het COA besloot wat economische migranten te verhuizen. Rede onbekend, maar het zou te maken kunnen hebben met het feit dat men ze wil laten genieten van het Nederlandse landschap, je weet dat bij het COA maar nooit. Maar toen een groep van 115 nieuwe buren verhuisd zou worden van de Stichtse Vecht naar de sporthal, zeer toepasselijk genaamd de Fuik , waren het er nog maar 104.

Veertien zagen de Fuik ingaan niet zo zitten en waren verdwenen en een paar dagen later ontbraken er nog eens zes.

Niets aan de hand, volgens burgemeester Martijn Smit van de gemeente Wijdemeren. Iedereen is vrij zijn AZC in en uit te lopen, dus de gemeente kan er niet voor instaan waar de vluchtelingen , in dit geval letterlijk en figuurlijk , blijven.

Maar ook het COA laat bij monde van regio woordvoerder Onno Aerden weten dat dit niet ongebruikelijk is, want de mensen bepalen zelf hun eigen lot. En hij voegt daar aan toe dat in veel AZC locaties hetzelfde gebeurt. Bijkomstig feit is dat de ‘gevluchte vluchtelingen’ niet door de IND en het COA geregistreerd zijn, zodat eigenlijk niemand weet om wie het gaat en waar zij vandaan komen. Maar het COA wijst er op dat de kans dat een van de vluchtelingen zich bij een terreurcel aansluit ‘legendarisch klein ‘ is en moet voor ons toch een hele geruststelling zijn, voor het geval dat die te verwachten terreuraanslag in ons land plaats vindt.

Bericht van de overheid ‘wij zijn geschokt en leven mee met de nabestaanden van de slachtoffers, maar weten op dit moment niet hoe zij ons land zijn binnengekomen en om wie het gaat ‘. U zult moeten toegeven, wij leven in feite in een van de meest veilige landen ter wereld en wordt er door Den Haag op toegezien dat dit ook zo blijft. En Rutte c.s. maar zeggen dat ze de zaak monitoren en strak in de gaten houden.

COA en de hele vluchtelingenproblematiek in ons land, een  zeer goed georganiseerde chaos !