Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #1419 'Vluchtelingen sloegen alles kort en klein in Apeldoornse noodopvang'

2015-12-09 11:01

APELDOORN. De ruzie in de noodopvang in Apeldoorn, afgelopen vrijdagavond, was veel omvangrijker dan de politie heeft gemeld. Koffiemachines, televisies, tafels, stoelen... alles vloog door de lucht.

 

De politie zei dat er vier gewonden waren en er slechts een paar stoelen sneuvelden. Ooggetuigen zeggen echter dat er meer gewonden vielen en dat in de horecatent alles kort en klein is geslagen.

Avondeten
Het incident ontstond toen een jonge Eritreeër wilde voordringen in de rij voor het avondeten. Een oudere Syrische man zei daar iets van, waarop hij werd uitgescholden en geslagen. Toen andere Syriërs hun landgenoot wilden verdedigen, liep de situatie uit de hand. Het duurde minstens twintig minuten voor de politie ter plaatse was, in die tijd braken de Eritreeërs de boel af. ,,Koffiemachines, televisies, tafels, stoelen... alles vloog door de lucht. Zelfs de restauranttent werd vernield'', zegt een van de getuigen, Khaled Sabouni.

Andere bestemming
Inmiddels zijn alle Eritreeërs op de bus gezet naar een andere bestemming. Waar ze zijn, is niet duidelijk. Sabouni geeft de beveiliging en de COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers)de schuld van het incident. ,,Alle 480 vluchtelingen moeten in een half uur tijd hun eten krijgen. Dan is het dus belangrijk om de rij in de gaten te houden, om problemen te voorkomen. Maar dat is niet gebeurd, heel kwalijk.'' Volgens Sabouni neemt de spanning in de noodopvang snel toe. Gemeente Apeldoorn zegt alles wat in haar vermogen ligt te doen om de sfeer in de noodopvang 'zo goed mogelijk' te houden. ,,We beseffen dat het niet echt prettig moet zijn om in deze tijd van het jaar in een tent te moeten leven'', stelt woordvoerder Toon Schuiling.

 

Conclusie: Politie is onderbezet, overal,  en kan niet eens de eigen burgers beschermen. Het COA speelt voor eigen rechter door raddraaiers over te plaatsen en aldus te onttrekken aan justitie.... Aanranden en verkarchten, massale knokpartijen, vernieling......U wordt overgeplaatst door COA. Toch wel een beetje vreemd he, dat COA (en alle NL politici die het niet willen zien)