Djeno verdient een thuis, niet de dood!

ter info

/ #1880

2015-12-02 11:23

Op de site van Dierentehuis Kennemerland staat een pagina ‘ de mythe’ mbt hun regels en acties wat ze doen mbt herplaatsen v dieren

Het lijkt er op dat dit asiel haar eigen regels niet naleeft.
Zo staat er: ’’Als dieren meer dan half jaar bij ons te gast dreigen te zijn worden wij creatief […..] We zoeken naar mogelijkheden in de vorm van uitwisselingen met andere dierentehuizen…’’.
Djeno verblijft volgens het asiel al 3 jaar bij hen, waarom is hij niet uitgewisseld met een andere opvang?

Ook staat er in dit artikel: ‘’ Euthanasie komt aan de orde als een dier een gevaar is voor zichzelf en/of zijn omgeving. Hierbij worden altijd de dierenarts en een gedragsdeskundige geraadpleegd en vindt de levensbeëindiging niet plaats als niet iedereen dezelfde mening heeft.’’
Na verschillende verhalen te hebben gehoord van mensen die Djeno goed kennen, is Djeno helemaal geen gevaar voor zichzelf en/of zijn omgeving. Een vrijwilliger gaat al 3 jaar met Djeno op stap, komt onderweg honden, paarden, katten en mensen tegen, gaat zelfs samen met de hond wat drinken waar veel publiek is en heeft nergens problemen ondervonden. Op zijn eigen manier begroet Djeno iedereen vriendelijk.

Ik vraag mij dan ook werkelijk af welke gedragsdeskundige dan kan beweren dat Djeno een gevaar vormt voor de samenleving. Is er wel een gedragsdeskundige geraadpleegd? Was deze persoon werkelijk wel deskundig? Of heeft het asiel andere redenen om zich van deze hond te ontdoen?
Wees eerlijk, als er echt deskundige asielmedewerkers waren geweest, dan hadden ze geen 3 jaar nodig gehad om tot de conclusie te komen dat deze hond gevaarlijk is, want zo wordt Djeno nu door hen omschreven, PAS NA 3 JAAR !!!

BRON https://www.facebook.com/hondenwijzer.puntcom/?fref=nf