Opvolger VAR voor zelfstandige musici moet werkbaar zijn!


Gast

/ #8

2015-11-30 19:59

1.Jarenlang gewerkt aan een onderneming met alle riscos van dien, en nu ineens stellen dat ik dat niet meer ben? Ministers, jullie willen toch zo graag dat wij dat risico nemen, hebben genomen? Waarom ons dat dan nu afnemen? Wát is de logica hiervan? Alle investeringen? Die moeten dan ineens naar prive? Maw mag de belastingsienst van mijn "voortijdig beindigde onderneming wegens tekort aan uren" de onderneming voor het geldende percentage opslokken?

2. De werkgevers, heel veel kleine instellingen ( voor het gemak die onder de ton jaarbegroting hebben) kunnen de extra werkgeverslasten niet eens betalen! De minimale én gekorte subsidie hebben veel instellingen de kop gekost. Die nog over zijn moeten plotseling 15-20 % minder gaan uitgeven?? De gemeente heeft al aangegeven géén extra geld voor dit "gemeenschapsgeld" over te hebben.

Wie bedenkt dit? Als je evht iets wilt aanpakken, doe het dan nauwkeurig en verantwoord.

De nasleep van deze onzichtbare korting op het cultuurbudget zal nog diepere sporen achterlaten dan Halbe Zijlstra en consorten jaren geleden.

Bekijk het alsjeblieft eens van de positieve kant: ondanks de enorme korting jaren geleden, zijn er heel wat musici / instellingen weer bovenop gekomen, juist door keihard werken en ondernemingsgericht denken. Daar verdiend de economie enorm aan!